PREMIER LEAGUE

Μάντσεστερ Σίτι - Νιούκαστλ 5-0: Στο +3 από την Λίβερπουλ με επιβλητική πεντάρα

Οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Νιούκαστλ για την Premier League | 8 Μαΐου 2022
Οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Νιούκαστλ για την Premier League | 8 Μαΐου 2022 @2022 JON SUPER/AP IMAGES

Η Μάντσεστερ Σίτι άφησε πίσω το σοκ του αποκλεισμού από την Ρεάλ στο Champions League και φιλοδώρησε με πέντε γκολ την Νιούκαστλ (5-0), για να ξεφύγει τρεις πόντους από την Λίβερπουλ και να κάνει αποφασιστικό βήμα τίτλου.

Ένα από τα πλέον σημαντικά βήμα για την κατάκτηση του δεύτερου διαδοχικού τίτλου στην Premier League και τέταρτου στις πέντε τελευταίες σεζόν είναι η Μάντσεστερ Σίτι. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα "απάντησε" με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο χαστούκι που δέχτηκε μεσοβδόμαδα στην Μαδρίτη και τον αποκλεισμό από την Ρεάλ στο Champions League, αφού σμπαράλιασε με το εκκωφαντικό 5-0 την Νιούκαστλ και άφησε τρεις πόντους πίσω την Λίβερπουλ στη μάχη της κορυφής, με τρία ματς να απομένουν για το φινάλε.

Οι Στέρλινγκ και Λαπόρτα απλοποίησαν το έργο των πολιτών με τα γκολ που σημείωσαν στο πρώτο μέρος, με τον Ρόδρι να γράφει το 3-0 στο 61ο λεπτό και τους Φόντεν και Στέρλινγκ να ολοκληρώνουν τον θρίαμβο σκοράροντας από το 90ο λεπτό και μετά, με τον Γκουαρδιόλα να πανηγυρίζει μάλιστα τη 12η νίκη του απέναντι στον Έντι Χάουι σε ισάριθμες μεταξύ τους κόντρες σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Το ματς

Η Νιούκαστλ είχε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς, με την κεφαλιά του Γουντ από το ύψος της μικρής περιοχής στο 9ο λεπτό να καταλήγει στην αγκαλιά του Έντερσον, για να ακολουθήσει... ομοβροντία ευκαιριών από πλευράς Σίτι.

Ο Λαπόρτ έστειλε τη μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση στο 10' και την ίδια κατάληξη είχε σουτ του Κανσέλο πέντε λεπτά αργότερα (αμφότερες οι φάσεις άρχισαν από τα πόδια του Ντε Μπρόινε), για έρθει στο 19ο λεπτό η τρίτη μεγάλη φάση των γηπεδούχων που ήταν και φαρμακερή για τις καρακάξες.

Από μπαλιά ακριβείας του Γκιουντογκάν, ο Κανσέλο έκανε κεφαλιά-πάσα προς τον Στέρλινγκ και ο δεύτερος εκτέλεσε με νέα κεφαλιά τον Ντουμπράβκα από το ύψος της μεγάλης περιοχής για να γράψει το 1-0 με το 50ο γκολ του στην Premier League με τη φανέλα της Σίτι (μόνο ο Αγκουέρο έχει περισσότερα γκολ σε αυτό το γήπεδο για τη συγκεκριμένη διοργάνωση, ο Αγκουέρο με 106).

Το γκολ αποδείχτηκε κομβικό για την εξέλιξη του ματς μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, με τους παίκτες του Γκουαρδιόλα να απελευθερώνονται και να παίζουν άκρως θεαματικά σε ουκ ολίγες περιπτώσεις, αναγκάζοντας την Νιούκαστλ να περιοριστεί σε εντελώς παθητικό ρόλο.

Οι Κανσέλο (26') και Γκιουντογκάν (31') απείλησαν με τα σουτ τους, για να έρθει τελικά το δεύτερο γκολ -που άξιζε βάσει απόδοσης η Σίτι- στο 38ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ντε Μπρόινε, ο Γκιουντογκάν έπιασε απευθείας σουτ, ο Ντουμπράβκα δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη μπάλα και μετά από παρέμβαση και του Ρούμπεν Ντίας, ο Λαπόρτ την έστειλε στα δίχτυα (2-0).

Το φινάλε του πρώτου μέρους βρήκε την Σίτι να έχει αβαντάζ δύο γκολ και το γεγονός αυτό επέτρεψε στους πρωταθλητές να παίξουν με ακόμα μεγαλύτερη άνεση στο δεύτερο, με το τρίτο γκολ να μην αργεί να έρθει. Αυτό έγινε στο 61', με τον κορυφαίο της Σίτι Ντε Μπρόινε να εκτελεί κόρνερ και τον Ρόδρι να παίρνει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, για να εκτελέσει τον Ντουμπράβκα (3-0).

Ακολούθως ο ρυθμός έπεσε, με την Σίτι να διαχειρίζεται εξαιρετικά το προβάδισμά της και να απειλεί συχνά-πυκνά και την Νιούκαστλ να ψάχνει το γκολ της τιμής, με την καλύτερη στιγμή της να έρχεται στο 82ο λεπτό με το τετ α τετ του Γουίλσον με τον Έντερσον, όπου ο Βραζιλιάνος κίπερ βγήκε μεγάλος νικητής.

Το σόου των γαλάζιων του Μάντσεστερ δεν είχε πάντως ολοκληρωθεί, με τα καλύτερα οι παίκτες του Γκουαρδιόλα να τα αφήνουν για το φινάλε, όπου και πέτυχαν δύο γκολ, αμφότερα χάρμα ειδέσθαι.

Το 4-0 ήρθε στο 90ο λεπτό όταν τρεις ποδοσφαιριστές του Γκουαρδιόλα έκρυψαν τη μπάλα, με τους Γκρίλις, Ζιντσένκο και Φόντεν να συνεργάζονται αρμονικά και τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα της εστίας του Ντουμπράβκα με πλασέ του Φόντεν με το αριστερό.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων προστέθηκε και το κερασάκι στην τούρτα, με τους Φόντεν, Γκρίλις και Στέρλινγκ να "χαζεύουν" την παραπαίουσα άμυνα των καρακάξων και τον Στέρλινγκ να νικάει με άπιαστο σουτ τον Ντουμπράβκα για να γράψει το τελικό 5-0 μέσα σε αποθέωση από το κοινό του Έτιχαντ.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Κανσέλο, Ντίας (46' Φερναντίνιο), Λαπόρτ (87' Ίγκαν-Ράιλι), Ζιντσένκο, Ρόδρι, Γκιουντογκάν, Ντε Μπρόινε, Γκρίλις, Στέρλινγκ, Ζεσούς (63' Φόντεν)

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Ντουμπράβκα, Κραφτ (68' Γουίλσον), Λασέλς, Μπερν, Τάργκετ, Λόνγκσταφ, Γκιμαράς, Ζοέλιντον, Αλμιρόν (80' Μέρφι), Σεντ-Μαξιμέν, Γουντ (68' Τρίπιερ)

Τα αποτελέσματα της 36ης αγωνιστικής

Τα highlights

Τσέλσι - Γουλβς 2-2

Μπέρνλι - Άστον Βίλα 1-3

Μπρέντφορντ - Σαουθάμπτον 3-0

Κρίσταλ Πάλας - Γουότφορντ 1-0

Μπράιτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-0

Λίβερπουλ - Τότεναμ 1-1

Άρσεναλ - Λιντς 2-1

Λέστερ - Έβερτον 1-2

Νόριτς - Γουέστ Χαμ 0-4

Η βαθμολογία της Premier League

Το πρόγραμμα της 37ης αγωνιστικής

TAGS PREMIER LEAGUE ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ