PREMIER LEAGUE

Μάντσεστερ Σίτι - Μπρέντφορντ 2-0: Ακάθεκτη προς τον τίτλο η αρμάδα του Πεπ

Ο Ριγιάντ Μαχρέζ πανηγυρίζει γκολ της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Μπρέντφορντ | 9 Φεβρουαρίου 2022
Ο Ριγιάντ Μαχρέζ πανηγυρίζει γκολ της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Μπρέντφορντ | 9 Φεβρουαρίου 2022 @2022 JON SUPER/AP IMAGES

Η Μάντσεστερ Σίτι ξεπέρασε άνετα το εμπόδιο της Μπρέντφορντ στο Έτιχαντ και αύξησε σε διψήφιο νούμερο τη διαφορά από την Λίβερπουλ. Τεράστια ανατροπή στο Λονδίνο για την Σαουθάμπτον και νίκη με 3-2 επί της Τότεναμ.

Ένα ακόμα βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου της Premier League, τέταρτου την τελευταία πενταετία, έκανε την Τετάρτη (9/2) η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία επιβλήθηκε 2-0 της Μπρέντφορντ στο "Έτιχαντ" για την 24η αγωνιστική. Οι Μαχρέζ και Ντε Μπρόινε ήταν οι σκόρερ για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, η οποία επέστρεψε στις επιτυχίες μετά το 1-1 στη έδρα της Σαουθάμπτον και έφτασε τις 13 νίκες στα 14 τελευταία ματς πρωταθλήματος.

Στα της αναμέτρησης, η Μπρέντφορντ κατάφερε να βγάλει εντελώς αναίμακτα το πρώτο ημίωρο, αφού δέχτηκε ελάχιστη πίεση, όμως από το 30' και μετά οι πολίτες ανέβασαν στροφές και μετά από 1-2 καλές στιγμές με τους Στέρλινγκ και Λαπόρτ, βρήκαν τον τρόπο να ξεκλειδώσουν την άμυνα των μελισσών.

Ο Στέρλινγκ ανατράπηκε από τον Ρέρσλεφ στη μεγάλη περιοχή και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα (έγινε έτσι ο παίκτης με τα περισσότερα κερδισμένα πέναλτι στην Premier League, 23), με τον Μαχρέζ να νικάει τον Ράγια στο 40ο λεπτό και να κάνει το 1-0, βρίσκοντας το δρόμο προς τα δίχτυα για έβδομο διαδοχικό ματς με τους γαλάζιους του Μάντσεστερ.

Στο δεύτερο μέρος, η Σίτι είχε το πάνω χέρι, δημιουργούσε ευκαιρίες και όλα έδειχναν πως ήταν θέμα χρόνου πότε θα έμπαινε το δεύτερο γκολ για να πέσουν οριστικά οι τίτλοι τέλους στην αναμέτρηση. Εκείνη η ώρα ήρθε στο 69' έπειτα από παιδικό σφάλμα της ομάδας του Τόμας Φρανκ.

Για την ακρίβεια του τερματοφύλακά της, με τον Ράγια να ψάχνει να τροφοδοτήσει με τα πόδια συμπαίκτη του αλλά να δίνει τη μπάλα στον Στέρλινγκ, για να διορθώσει αρχικά τη γκάφα του αποκρούοντας το πλασέ του Άγγλου φορ στο τετ α τετ τους αλλά να τιμωρηθεί κατόπιν από τον Ντε Μπρόινε που πήρε το ριμπάουντ και σημάδεψε ψύχραιμα μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Κανσέλο, Ρούμπεν Ντίας, Στόουνς, Λαπόρτ, Μπερνάρντο Σίλβα, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε, Στέρλινγκ, Μαχρέζ (67' Γκρίλις), Φόντεν (71' Γκιουντογκάν)

ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ: Ράγια, Άγιερ, Γιάνσον, Πίνοκ, Ρέρσλεφ, Γιένσεν, Νόργκαρντ, Ονιέκα (70' Γουίσα), Χένρι, Κάνος (62' Ντασίλβα), Γκόντος (62' Εμπεουμό)

Ματσάρα σε Λονδίνο και ισορροπία στο "Κάροου Ρόουντ"

Στην αγγλική πρωτεύουσα, η Τότεναμ έχασε μία μεγάλη ευκαιρία να αποκτήσει αβαντάζ για την κατάκτηση της 4ης θέσης που οδηγεί στο Champions League αφού αν και βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 2-1 απέναντι στην Σαουθάμπτον, με το γκολ του Σον στο 70', δεν μπόρεσε να κρατήσει τη νίκη. Για την ακρίβεια δεν πήρε ούτε το βαθμό, με τους αγίους να κάνουν επική ανατροπή και να πανηγυρίζουν τη νίκη με 3-2 με τα γκολ των Ελιουνούσι στο 80' και Άνταμς στο 82'.

Την ίδια ώρα, η Νόριτς έμεινε στο 1-1 με την Κρίσταλ Πάλας στο Κάροου Ρόουντ (έμειναν στον πάγκο οι Γιαννούλης και Τζόλης για τα καναρίνια), σε ένα ματς που προσέφερε μεγάλες συγκινήσεις. Ο Πούκι έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του Ντιμ Σμιθ βρίσκοντας δίχτυα με τη συμπληρωση 40 δευτερολέπτων, με τον Ζαχά να ισοφαρίζει στο 60' αλλά να αποτυγχάνει να σφραγίσει την ανατροπή, αφού αστόχησε απελπιστικά σε εκτέλεση πέναλτι στο 63'.

Ο superman Κουτίνιο δεν ήταν αρκετός για την Βίλα

Στο "Βίλα Παρκ" του Μπέρμιγχαμ, Άστον Βίλα και Λιντς πήραν μέρος σε ένα σκληρό μπρα ντε φερ, σε ένα ματς που είχε έξι γκολ αλλά όχι νικήτρια. Ο Φιλίπε Κουτίνιο ήταν εκπληκτικός στο πρώτο μέρος αφού είχε συμμετοχή και στα τρία γκολ της ομάδας του Στίβεν Τζέραρντ, με τον Βραζιλιάνο να κάνει το 1-1 στο 30' ισοφαρίζοντας το γκολ του Τζέιμς από το 9' και να βγάζει δύο ασίστ στον Ράμσεϊ στο 38' και 43' που έφεραν το 3-1 για τους βίλανς. Το λάτιν σόου δεν έφτανε πάντως για να χαρίσει το τρίποντο στους γηπεδούχους, με την ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα να μείωνει σε 3-2 με την εκπνοή του πρώτου μέρους και να αρπάζει το βαθμό της ισοπαλίας με το γκολ του Γιορέντε στο 63' που διαμόρφωσε το τελικό 3-3.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία της Premier League:

Η 25η αγωνιστική:

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ