ΑΓΓΛΙΑ

Μάντσεστερ Σίτι - Μπέρνλι 5-0: Απογευματινός περίπατος για τους παίκτες του Γκουαρδιόλα

Ο Ριγιάντ Μαχρέζ πανηγυρίζει μαζί με τους συμπαίκτες του γκολ της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Μπέρνλι για την Premier League
Ο Ριγιάντ Μαχρέζ πανηγυρίζει μαζί με τους συμπαίκτες του γκολ της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Μπέρνλι για την Premier League MARTIN RICKETT/POOL VIA AP

Η Μάντσεστερ Σίτι συνέτριψε με 5-0 την Μπέρνλι στο "Έτιχαντ", με τους Μαχρέζ (χατ-τρικ), Μεντί και Τόρες να υπογράφουν την πιο ευρεία νίκη των πολιτών στη φετινή Premier League (VIDEOS)

Μετά από δύο διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα στα ντέρμπι με Λίβερπουλ (1-1 εντός) και Τότεναμ (ήττα με 2-0 εκτός), η Μάντσεστερ Σίτι όχι μόνο επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα εντός συνόρων αλλά το έκανε και με εμφατικό τρόπο, θυμίζοντας την ομάδα που ήταν φόβος και τρόμος -ειδικά- εντός έδρας για τους αντιπάλους της την περασμένη τριετία.

Θύμα της το απόγευμα του Σαββάτου για την 10η αγωνιστική της Premier League ήταν η Μπέρνλι, με τους πολίτες να παίρνουν μία πολύ άνετη νίκη (η μεγαλύτερη σε έκταση φέτος) με σκορ 5-0 έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ριγιάντ Μαχρέζ, που σημείωσε χατ-τρικ.

Το εντυπωσιακό μάλιστα είναι πως η ομάδα του Γκουαρδιόλα επικράτησε με 5-0 για τέταρτη διαδοχική σεζόν στο εντός έδρας παιχνίδι της απέναντι στο σύνολο του Σον Ντάις.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Σίτι μπήκε από την αρχή δυνατά και μόλις στο 6' έκανε το 1-0, με τον Ντε Μπράινε να βγάζει σε θέση βολής τον Μαχρέζ και εκείνον να εκτελεί τον Πίκοκ-Φάρελ (ντεμπούτο για τον νεαρό κίπερ στην Premier League ελέω τραυματισμού του βασικού Πόουπ) με αριστερό σουτ από το ύψος του πέναλτι.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 22' έκαναν δύο τα τέρματά τους και πάλι με τον Μαχρέζ. Αυτή τη φορά τον τροφοδότησε με εκτέλεση πλαγίου άουτ ο Γουόκερ, με τον Αλγερινό να φέρνει τη μπάλα στο "καλό" αριστερό του πόδι και με φαρμακερό σουτ μέσα από την περιοχή να τη στέλνει στη δεξιά γωνία της αντίπαλης εστίας.

Με την Σίτι να έχει ένα ποσοστό κατοχής πάνω από 70% στο πρώτο ημίχρονο η Μπέρνλι δεν μπορούσε να κάνει ούτε μία τελική προσπάθεια σε αυτό το διάστημα και στο 41' οι παίκτες της μάζεψαν για τρίτη φορά τη μπάλα από τα δίχτυα.

Νέα μαγική ασίστ από τον Ντε Μπράινε, με τον Βέλγο να κάνει ευτυχισμένο αυτή τη φορά τον Μεντί, με τον Γάλλο να κινείται στην πλάτη της άμυνας της Μπέρνλι και να σκοράρει με μονοκόμματο σουτ από τα αριστερά για να πανηγυρίσει το πρώτο του γκολ στην 60η συμμετοχή του με τη φανέλα των πολιτών σε όλες τις διοργανώσεις.

Η εικόνα δεν άλλαξε δραματικά στο δεύτερο ημίχρονο, με την Μπέρνλι να είναι λίγο πιο θαραλλέα από τη στιγμή που δεν είχε πολλά να χάσει με τρία γκολ ήδη στην πλάτη της και να αφήνει περισσότερους ελεύθερους χώρους στους παίκτες του Γκουαρδιόλα για να απειλήσουν.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έρθουν άλλα δύο γκολ για τους πολίτες. Το πρώτο στο 66', με την μπάλα να περνάει από αρκετά πόδια παικτών των γηπεδούχων και να φτάνει στον Ζεσούς εντός περιοχής, με τον Βραζιλιάνο να ταΐζει τον Τόρες και εκείνον να εκτελεί για το 4-0.

Ένα λεπτό αργότερα ο Τόρες παραχώρησε τη θέση του στον Φόντεν και εκείνος έγινε ο δημιουργός του πέμπτου τέρματος της ομάδας του στο 69'. Ο μαέστρος Ντε Μπρόινε τον βρήκε με εκπληκτική μπαλιά και ο Άγγλος έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά στο δεύτερο δοκάρι, με τον Μαχρέζ να έρχεται ως τρέιλερ και να γράφει με καρφωτή κεφαλιά το τελικό 5-0.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μαχρέζ έχει πλέον συμμετοχή σε 102 γκολ στην Premier League (61 γκολ - 41 ασιστ) με τη φανέλα των Λέστερ και Σίτι, ενώ έγινε ο δεύτερος Αφρικανός που πανηγυρίζει χατ-τρικ στην Premier League για τους γαλάζιους του Μάντσεστερ μετά από τον Γιαγιά Τουρέ (κόντρα στην Φούλαμ τον Μάρτιο του 2014).

ΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας (70' Γκαρσία), Μεντί, Ντε Μπράινε, Ρόντρι (46' Φερναντίνιο) Γκιουντογκάν, Τόρες (67' Φόντεν), Ζεσούς, Μαχρέζ

ΜΠΕΡΝΛΙ: Πίκοκ-Φάρελ, Λόουτον, Μι, Ταρκόβσκι, Τέιλορ, Ροντρίγκεζ, Γουέστγουντ, Μπένσον, ΜακΝιλ, Γουντ (68' Πίτερς), Μπαρνς (81' Βίντρα)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 10ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου

Κρίσταλ Πάλας - Νιούκαστλ 0-2 (88' Γουίλσον, 89' Ζοέλιντον)

Σαββάτο 28 Νοεμβρίου

Μπράιτον - Λίβερπουλ 1-1 (90+3' πεν. Γκρος / 60' Ζότα)

Μάντσεστερ Σίτι - Μπέρνλι 5-0 (6' 22' 69' Μαχρέζ, 41' Μεντί, 66' Τόρες)

Έβερτον - Λιντς (19:30)

Γουέστ Μπρομ - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (22:00)

Κυριακή 29 Νοεμβρίου

Σαουθάμπτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (16:00)

Τσέλσι - Τότεναμ (18:30)

Άρσεναλ - Γουλβς (21:15)

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου

Λέστερ - Φούλαμ (19:30)

Γουέστ Χαμ - Άστον Βίλα (22:00)

Δείτε τη βαθμολογία της Premier League και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ