PREMIER LEAGUE

Μάντσεστερ Σίτι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2: Κόκκινο το ντέρμπι, τέλος στο γαλάζιο σερί

Ο Μπρούνο Φερνάντες πανηγυρίζει γκολ του με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι στην Premier League
Ο Μπρούνο Φερνάντες πανηγυρίζει γκολ του με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι στην Premier League Ⓒ 2021 LAURENCE GRIFFITH/ASSOCIATED PRESS

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε σπουδαίο τρίποντο με 2-0 στο "Έτιχαντ" επί της πρωτοπόρου Σίτι και μείωσε στους 11 βαθμούς τη διαφορά από την κορυφή, σταματώντας παράλληλα στα 21 παιχνίδια το εκπληκτικό νικηφόρο σερί της συμπολίτισσας (VIDEOS).

Το ντέρμπι του Μάντσεστερ βάφτηκε βαθύ κόκκινο. Η Γιουνάιτεντ πήρε άριστα σε αμυντική λειτουργία, οργάνωση, ουσία και αποτελεσματικότητα και έφτασε δικαιότατα στο 2-0 επί της πρωτοπόρου Σίτι στο "Έτιχαντ", μειώνοντας στους 11 πόντους τη διαφορά από την κορυφή και σταματώντας το εκπληκτικό σερί της συμπολίτισσας που μετρούσε μέχρι πρότινος 21 διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις και 15 σε επίπεδο Premier League.

Οι Μπρούνο Φερνάντες στο 2ο λεπτό (πέναλτι) και Λουκ Σο στο 50' σφράγισαν το τρίποντο για τους κόκκινους διαβόλους που έφυγαν νικητές για δεύτερη στη σειρά σεζόν από την έδρα της Σίτι (αήττητοι απέναντί της στην τελευταία διετία σε επίπεδο πρωταθλήματος), με την ομάδα του Γκουαρδιόλα να γνωρίζει για πρώτη φορά την ήττα μετά από τις 21 Νοεμβρίου όταν και είχε χάσει με το ίδιο σκορ στο Λονδίνο από την Τότεναμ του Μουρίνιο (σταμάτησε στα 28 ματς το αήττητο σερί της).

Αξίζει να σημειωθεί πως από τους 67 τεχνικούς με τους οποίους έχει κοντραριστεί σε πάνω από τρία ματς ο Γκουαρδόλα σε όλες τις διοργανώσεις, ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ είναι πλέον ο μοναδικός που έχει περισσότερες νίκες έναντι του Καταλανού (4-3) ενώ έγινε παράλληλα ο πρώτος τεχνικός στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που μετράει τρεις νίκες στα ισάριθμα πρώτα παιχνίδια του ως φιλοξενούμενος στην έδρα των πολιτών σε όλες τις διοργανώσεις.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ιδανικότερη εκκίνηση στο Νο 185 ντέρμπι του Μάντσεστερ δεν θα μπορούσε θα φανταστεί ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος της Γιουνάιτεντ, με την ομάδα του Σόλσκιερ να βάζει γκολ από τα αποδυτήρια και να μπαίνει στη θέση του οδηγού πριν καν ζεσταθούν οι δύο ομάδες.

Ο Ζεσούς ανέτρεψε τον Μαρσιάλ μέσα στη μεγάλη περιοχή της Μάντσεστερ Σίτι από υπερβολικό ζήλο να τον αναχαιτίσει (και ενώ ο Γάλλος φορ της Γιουνάιτεντ είχε γύρω του άλλους τρεις παίκτες των γηπεδούχων) και ο διαιτητής Τέιλορ έδειξε την άσπρη βούλα με τη συμπλήρωση 35 δευτερολέπτων αγώνα, για να ευστοχήσει στο πέναλτι ο σπεσιαλίστας Μπρούνο Φερνάντες και να κάνει το 1-0 για τους κόκκινους διαβόλους μόλις στο 2ο λεπτό.

Στο 4ο λεπτό η Γιουνάιτεντ είχε νέα τελική εντός εστίας, με το σουτ του Σο από πλεονεκτική θέση να μπλοκάρεται από τον Έντερσον, για να ισορροπήσει σταδιακά το ματς η Σίτι και να αρχίζει από το 15' και μετά να ανεβάζει τα ποσοστά κατοχής μπάλας.

Στο 24' οι παίκτες του Γκουαρδιόλα απείλησαν για πρώτη φορά με το δυνατό ευθύβολο σουτ του Ζιντσένκο που εξουδετέρωσε με γροθιές ο Χέντερσον, ενώ στο 45' είχαν την καλύτερη στιγμή τους στο πρώτο ημίχρονο, με το διαγώνιο σουτ του Μαχρέζ που έφυγε άουτ.

Το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου βρήκε την πρωτοπόρο της Premier League να έχει 10 τελικές (3 εντός στόχου) έναντι μόλις 2 της Γιουνάιτεντ, που ήταν όμως αρκετές για για την ομάδα του Σόλσκιερ να έχει το προβάδισμα, από τη στιγμή που ήταν άριστη όσον αφορά στο αμυντικό της πλάνο και άφηνε ελάχιστους κενούς χώρους στους γηπεδούχους για να δράσουν.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το ματς πήρε φωτιά από νωρίς καθώς μέσα σε λίγα λεπτά το παραλίγο 1-1 έγινε... 0-2. Στο 48' οι παίκτες της Σίτι έκρυψαν τη μπάλα και αυτή σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι από το υπέροχο φαλτσαριστό σουτ του Ρόντρι από το ύψος της μεγάλης περιοχής, για να έρθει η σκληρή απάντηση της Γιουνάιτεντ στο 50'.

Ο Χέντερσον τροφοδότησε με τα χέρια τον Σο, εκείνος διένυσε πολλά μέτρα με τη μπάλα στα πόδια πριν τη δώσει στον Ράσφορντ, ο Άγγλος φορ μπήκε στην περιοχή και την επέστρεψε στον αριστερό μπακ της Γιουνάιτεντ, που βρήκε χώρο και με συρτό αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του ακινητοποιημένου Έντερσον.

Το γκολ αυτό ουσιαστικά "τελείωσε" το παιχνίδι, αφού όσο περνούσε η ώρα η επιθετικότητα των παικτών της Σίτι ξεθώριαζε, με τους παίκτες της Γιουνάιτεντ από την πλευρά τους να έχουν χτίσει τρομερή αυτοπεποίθηση και να προστατεύουν με ζήλο, αυταπάρνηση και τρομερό ομαδικό πνεύμα το υπέρ τους σκορ.

Στο 69' έχασαν μάλιστα μία τεράστια ευκαιρία και για τρίτο γκολ, όταν ο Μαρσιάλ βγήκε τετ α τετ με τον Έντερσον, για να κάνει όμως κακή επιλογή και να στείλει τη μπάλα πάνω στον Βραζιλιάνο γκολκίπερ που έπεσε στην αριστερή γωνία του και γλίτωσε την ομάδα του από τρίτο τέρμα.

Το τελευταίο 20λεπτο βρήκε την Σίτι να πιέζει και να φτάνει την κατοχή σχεδόν στο 70%, ωστόσο ούτε η εδαφική υπεροχή της ούτε οι 23 τελικές προσπάθειες με τις οποίες έκλεισε το ματς (6 εντός εστίας) ήταν αρκετές για να ανατρέψουν την κατάσταση, με τους κόκκινους διαβόλους να έχουν 8 τελικές, εκ των οποίων 6 εντός εστίας, και να πανηγυρίζουν στο φινάλε μία τεράστια νίκη (από άποψη βαθμολογίας και ψυχολογίας) απέναντι σε έναν αντίπαλο τοπ επιπέδου.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Κανσέλο (65' Γουόκερ), Ντίας, Στόουνς, Ζιντσένκο, Ντε Μπράινε, Ρόντρι, Γκιουντογκάν, Μαχρέζ, Ζεσούς (71' Φόντεν), Στέρλινγκ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Χέντερσον, Γουάν-Μπισάκα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Σο, ΜακΤόμινεϊ, Φρεντ, Τζέιμς, Φερνάντες (90' Γουίλιαμς), Ράσφορντ (73' Γκρίνγουντ), Μαρσιάλ (88'Μάτιτς)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 27ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 6 Μαρτίου

Μπέρνλι - Άρσεναλ 1-1 (39' Γουντ / 6' Ομπαμεγιάνγκ)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Σαουθάμπτον 0-2 (32' πεν. Γουόρντ-Πράους, 49' Άνταμς)

Άστον Βίλα - Γουλβς 0-0

Μπράιτον - Λέστερ 1-2 (10' Λαλάνα / 62' Ιχεανάτσο, 87' Αμαρτέι)

Κυριακή 7 Μαρτίου

Γουέστ Μπρομ - Νιούκαστλ 0-0

Λίβερπουλ - Φούλαμ 0-1 (45' Λεμινά)

Μάντσεστερ Σίτι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2 (2' πεν. Φερνάντες, 50' Σο)

Τότεναμ - Κρίσταλ Πάλας (21:15)

Δευτέρα 8 Μαρτίου

Τσέλσι - Έβερτον (20:00)

Γουέστ Χαμ - Λιντς (22:00)

Δείτε τη βαθμολογία της Premier League και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: ⓒ 2021 Laurence Griffith/Associated Press

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ