CHAMPIONS LEAGUE

Μάντσεστερ Σίτι - Λειψία: Απίστευτος Χάλαντ, σκόραρε δύο γκολ μέσα σε ισάριθμα λεπτά

Μάντσεστερ Σίτι - Λειψία: Απίστευτος Χάλαντ, σκόραρε δύο γκολ μέσα σε ισάριθμα λεπτά
@2023 DAVE THOMPSON/AP IMAGES

Η Μάντσεστερ Σίτι πήρε σαφές προβάδισμα πρόκρισης απέναντι στην Λειψία με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Έρλινγκ Χάλαντ, ο οποίος βρήκε δις το δρόμο προς τα δίχτυα μέσα σε ισάριθμα λεπτά, πρώτα με πέναλτι και έπειτα με κεφαλιά.

Η Μάντσεστερ Σίτι ήθελε ένα γκολ για να αποκτήσει προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League έναντι της Λειψίας μετά το 1-1 στην Γερμανία και βρήκε δύο, μέσα σε ισάριθμα λεπτά.

Κοινός παρονομαστής ο Έρλινγκ Χάλαντ, με τον Νορβηγό φορ να εκτελεί στο 22ο λεπτό τον Μπλάσβιχ από την άσπρη βούλα (το πέναλτι δόθηκε από τον διαιτητή έχοντας δει στο μόνιτορ χέρι του Χένριχς σε κεφαλιά του Ρόδρι) και να τον νικάει και στο 24', παίρνοντας την κεφαλιά μετά από σουτ του Ντε Μπρόινε που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.


Σημειώνεται μάλιστα πως με αυτά τα δύο γκολ ο δεινός φορ της Σίτι έγραψε ιστορία, αφού έγινε ο ταχύτερος που φτάνει τα 30 γκολ στο Champions League (χρειάστηκε μόλις 25 ματς, ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ είχε χρειαστεί 34) αλλά και ο νεαρότερος, φτάνοντας σε αυτό το νούμερο σε ηλικία 22 ετών και 236 ημερών (ο Μέσι το είχε κάνει σε ηλικία 23 ετών και 131 ημερών).

Ο Χάλαντ δεν έμεινε πάντως μόνο εκεί αφού στο 45+2' έκανε το 3-0 για την Σίτι μέσα από τη μικρή περιοχή, με τον Νορβηγό να φτάνει τα πέντε χατ-τρικ τη φετινή σεζόν (πρώτο στο φετινό Champions League) και να μετράει πλέον 37 γκολ σε 36 παιχνίδια με τη φανέλα της Σίτι σε όλες τις διοργανώσεις.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΕΡΛΙΝΓΚ ΧΑΛΑΝΤ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ