CHAMPIONS LEAGUE

Μάντσεστερ Σίτι - Κοπεγχάγη 5-0: Περίπατος με οδηγό τον ασυγκράτητο Χάλαντ

Ο Έρλινγκ Χάλαντ πανηγυρίζει γκολ του με την Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Κοπεγχάγη | 5 Οκτωβρίου 2022
Ο Έρλινγκ Χάλαντ πανηγυρίζει γκολ του με την Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Κοπεγχάγη | 5 Οκτωβρίου 2022 @2022 DAVE THOMPSON/AP IMAGES

Με τον Έρλινγκ Χάλαντ να πετυχαίνει τα δύο πρώτα γκολ της Μάντσεστερ Σίτι και να φτάνει τα 28 στο Champions League, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έφτασε σε ένα χορταστικό 5-0 επί της Κοπεγχάγης και έκανε το "3 στα 3" στο πλαίσιο του 7ου ομίλου.

Από την εξάρα στο ντέρμπι του Ντέρμπι κόντρα στην Γιουνάιτεντ όπου άφησε το πόδι από το γκάζι στο 70' στην πεντάρα απέναντι στην Κοπεγχάγη, όπου κατέβασε στροφές στο φινάλε του πρώτου μέρους! Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν χάρμα ειδέσθαι για ένα ακόμα ματς στην έναρξη της φετινής σεζόν, με το νέο θύμα της να είναι η πρωταθλήτρια Δανίας, την οποία σκόρπισε στους πέντε ανέμους (5-0) και πανηγύρισε το "3 στα 3" στο φετινό Champions League.

Μεγάλος πρωταγωνιστής σε ένα ακόμα ματς για τους πολίτες ήταν ο Έρλινγκ Χάλαντ, έστω και αν αγωνίστηκε μόνο για 45 λεπτά, με τον Νορβηγό φορ να βρίσκει δις τος δρόμο προς τα δίχτυα και να φτάνει τα 28 γκολ σε 22 συμμετοχές του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, ήτοι 1,27 γκολ ανά παιχνίδι!

Το ματς

Η Μάντσεστερ Σίτι μπήκε με κεκτημένη ταχύτητα από τον θρίαμβο στο ντέρμπι της πόλης απέναντι στην Γιουνάιτεντ και μόλις στο 7ο λεπτό άνοιξε το σκορ με τον συνήθη ύποπτο, Έρλινγκ Χάλαντ, που εκτέλεσε μέσα από τη μεγάλη περιοχή μετά από ασίστ του Κανσέλο

Στο 32ο λεπτό ο Νορβηγός εκμεταλλεύτηκε ασταθή απόκρουση του αντίπαλου κίπερ και προώθησε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0, πανηγυρίζοντας το 5ο γκολ του στο φετινό Champions League και 28ο συνολικά στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση (ένα παραπάνω από Σουάρες και Ριβάλντο, έχει τα ίδια ακριβώς με Γκιγκς και Παπέν), καθώς επίσης το 19ο φέτος σε όλες τις διοργανώσεις.

Στο 39ο λεπτό τα πράγματα απλοποιήθηκαν ακόμα περισσότερο για τους γηπεδούχους (βομβάρδισαν στο πρώτο μέρος την εστία της Κοπεγχάγης) με το αυτογκόλ του Τσοκολάβα, με το 3-0 να δίνει τη δυνατότητα στον ενθουσιασμένο Γκουαρδιόλα να κάνει αλλαγή τον Χάλαντ για να του δώσει ανάσες.

Ακόμα και χωρίς τον Νορβηγό όμως, η πρωταθλήτρια Αγγλίας δεν σταμάτησε να φορτώνει τα αντίπαλα δίχτυα και βρήκε άλλα δύο γκολ. Στο 55' ο Μαχρέζ έγραψε το 4-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ενώ στο 76' οι πολίτες έκρυψαν τη μπάλα, με τον Άλβαρες να είναι ο τελευταίος αποδέκτης μίας άριστα οργανωμένης προσπάθειας και να χρίζεται σκόρερ για το τελικό 5-0.


ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Κανσέλο (57' Λιούις), Ντίας, Λαπόρτ, Γκόμεζ, Μαχρέζ, Γκιουντογκάν, Μπερνάντο Σίλβα (66' Γουίλσον-Έσμπραντ), Γκρίλις, Χάλαντ (46' Πάλμερ), Άλβαρες

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ: Γκραμπάρα, Ντικς (66' Άνκερσεν), Βάβρο, Κοτσολάβα, Κρίστιανσεν, Στάμενιτς, Λεράγκερ (79' Σόρενσεν), Γιοχάνεσον, Κλάεσον (66' Μουκαΐρου), Νταράμι (55' Χάραλντσον), Καραμόκο (46' Γένσεν)

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής:

  • Μάντσεστερ Σίτι - Κοπεγχάγη 5-0 (7' 32' Χάλαντ, 39' αυτ. Τσοκολάβα, 55' πεν. Μαχρέζ, 76' Άλβαρες)
  • Σεβίλλη - Ντόρτμουντ 1-4 (51' Εν'Νεσιρί / 6' Γκερέιρο, 41' Μπέλιγχαμ, 43' Αντεγέμι, 75' Μπραντ)

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου:

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής:

  • 11/10 19:45 Κοπεγχάγη - Μάντσεστερ Σίτι
  • 11/10 22:00 Ντόρτμουντ - Σεβίλλη
TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΕΡΛΙΝΓΚ ΧΑΛΑΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ