ΑΓΓΛΙΑ

Μάντσεστερ Σίτι - Άρσεναλ 1-4 πεν. (1-1): Ισοφάρισε στο 90+11' και κατέκτησε στα πέναλτι το Community Shield, το πρώτο τρόπαιο της σεζόν

Arsenal players celebrate after winning the English FA Community Shield final soccer match between Arsenal and Manchester City at Wembley Stadium in London, Sunday, Aug. 6, 2023. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Arsenal players celebrate after winning the English FA Community Shield final soccer match between Arsenal and Manchester City at Wembley Stadium in London, Sunday, Aug. 6, 2023. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP

Σε ένα ματς με επικό φινάλε η Άρσεναλ επικράτησε 4-1 της Μάντσεστερ Σίτι στα πέναλτι (1-1 κανονική διάρκεια) και κατέκτησε το Community Shield. Ο Τροσάρ στο 90+11' απάντησε στο γκολ του Πάλμερ (77').

Το Community Shield είναι παραδοσιακά το παιχνίδι που ανοίγει τη σεζόν στην Αγγλία. Η Μάντσεστερ Σίτι και η Άρσεναλ αναμετρήθηκαν στο Γουέμπλει με φόντο το πρώτο τρόπαιο της αγωνιστικής περιόδου.

Οι κανονιέρηδες ξεκινούν τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στη διαδικασία των πέναλτι επικράτησαν 4-1 των πολιτών (1-1 κανονική διάρκεια) και πανηγύρισαν τον πρώτο τίτλο τους για φέτος.

Η Μάντσεστερ Σίτι βρήκε δίχτυα στο 77' με ένα εκπληκτικό γκολ του Πάλμερ, ωστόσο η Άρσεναλ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και στο 90+11' ο Τροσάρ, με την παρέμβαση του Ακάντζι, έστειλε το ματς στα πέναλτι.

Εκεί η Άρσεναλ είχε το πάνω χέρι, σκοράροντας τέσσερις φορές, ενώ από οι πολίτες είχαν δύο χαμένα πέναλτι με τον Ντε Μπρόινε και τον Ρόδρι.

Το ματς

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν εκείνη που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο θέλοντας να κρατήσει την κατοχή της μπάλας. Ωστόσο, δύσκολα έβρισκε χώρους, με την Άρσεναλ να έχει ψηλά τις γραμμές της και να προσπαθεί να περιορίσει τις κινήσεις των ποδοσφαιριστών των πολιτών.

Στο 15' ο Ρόδρι έκανε ένα σουτ, το οποίο βρήκε στο πόδι του Ράις και έφυγε για λίγο έξω. Η Άρσεναλ, η οποία δεν κρατούσε την μπάλα, ήταν όμως πιο απειλητική. Στο 25' ο Ορτέγκα απέκρουσε με το πόδι το σουτ του Χάβερτς μέσα στην περιοχή, ενώ στη συνέχεια το πλασέ του Μαρτινέλι σταμάτησε στο σώμα του Στόουνς.

Στο 40' οι κανονιέρηδες είχαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους. Ο Σακά έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Χάβερτς έκανε το σουτ στην κίνηση μέσα στην περιοχή, αλλά ο Ορτέγκα είπε "όχι". Σκορ δεν υπήρχε στο ημίχρονο, με την έμπνευση του Ρόδρι με προσπάθεια από τη μέση του γηπέδου να είναι άστοχη.

Στο δεύτερο μέρος η Σίτι συνέχιζε να έχει το μεγαλύτερο μέρος της κατοχής, με την ευκαιρίες να είναι λίγες. Στο 52' ο Στόουνς έπιασε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, ωστόσο ο Ράμσντεϊλ δήλωσε παρών, ενώ στο 63' ένα σουτ του Ράις από τα αριστερά εκτός περιοχής πέρασε ψηλά άουτ.

Όσο κυλούσαν τα λεπτά, η Σίτι άρχισε να παίρνει περισσότερα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 70ο ο Πάλμερ προειδοποίησε, ωστόσο η προσπάθειά του έφυγε κόρνερ, μετά από παρέμβαση του Τίμπερ.

Ωστόσο, ο 21χρονος Άγγλος επτά λεπτά αργότερα σκόραρε. Ο Τίρνεϊ δεν έκοψε σωστά, η μπάλα έφτασε στον Πάλμερ, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με ωραίο πλασέ από τα δεξιά, βρήκε δίχτυα πετυχαίνοντας ωραίο γκολ.

Αμέσως μετά η Σίτι είχε δύο ευκαιρίες με τον Φόντεν και τον Ρόδρι για να "κλειδώσει" το τρόπαιο. Δεν τα κατάφερε και η Άρσεναλ την τιμώρησε. Στο 90+11' οι κανονιέρηδες σκόραραν και έστειλαν το ματς στα πέναλτι. Ο Τροσάρ έκανε ένα αδύναμο σουτ από τα δεξιά, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Ακάντζι και κατέληξε στα δίχτυα, αιφνιδιάζοντας τον Ορτέγκα.

Στη διαδικασία των πέναλτι, η Άρσεναλ σκόραρε και στα τέσσερα που εκτέλεσε, με τον Ντε Μπρόινε στα στέλνει την μπάλα στο δοκάρι, ενώ ο Ράμσντεϊλ απέκρουσε την εκτέλεση του Ρόδρι. Ο Βιέιρα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και το τρόπαιο στους κανονιέρηδες.

Η διαδικασία των πέναλτι:

  • 0-1: Έντεγκαρντ γκολ
  • 0-1: Ντε Μπρόινε στο δοκάρι
  • 0-2: Τροσάρ γκολ
  • 1-2: Μπερνάρντο Σίλβα γκολ
  • 1-3: Σάκα γκολ
  • 1-3: Απέκρουσε ο Ράμσντεϊλ το πέναλτι του Ρόδρι
  • 1-4: Βιέρα γκολ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Ορτέγκα, Ακάντζι, Ντίας, Στόουνς, Γουόκερ, Κόβατσιτς (64' Ντε Μπρόινε), Ρόδρι, Γκρίλις (58' Φόντεν), Άλβαρες, Σίλβα, Χάαλαντ (64' Πάλμερ)

ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράμσντεϊλ, Γουάιτ, Σαλιμπά, Μαγκαλιάες (87' Σμιθ-Ρόουβ), Τίμπερ (76' Τίρνι), Ράις (81' Ενκετιά), Παρτέι, Σακά, Έντεγκααρντ, Μαρτινέλι (75' Τροσάρ), Χάβερτς (87' Βιέιρα)

TAGS ΑΓΓΛΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΑΡΣΕΝΑΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ