ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Βουλευτής στην Γκάνα ζήτησε δημόσια συγγνώμη για το χλευασμό του στον Μαγκουάιρ

Ο Χάρι Μαγκουάιρ με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ματς κόντρα στην Νιούκαστλ για το League Cup | 1 Νοεμβρίου 2023
Ο Χάρι Μαγκουάιρ με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ματς κόντρα στην Νιούκαστλ για το League Cup | 1 Νοεμβρίου 2023 @2023 DAVE THOMPSON/AP IMAGES

Έναν χρόνο μετά από τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς του κατά του Χάρι Μαγκουάιρ ήρθε η ώρα της απολογίας του Γκανέζου βουλευτή, Ισαάκ Αντόνγκο, με τον στόπερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να τη δέχεται και να τον προσκαλεί στο "Ολντ Τράφορντ".

Τον Δεκέμβριο του 2022 είχε φτάσει μέχρι και το Κοινοβούλιο της Γκάνας η χάρη του... Χάρι Μαγκουάιρ, με τον βουλευτή Ισαάκ Αντόνγκο να τον χρησιμοποιεί στο πλαίσιο πολιτικής αντιπαράθεσης ως παράδειγμα προς αποφυγή και να κάνει λόγο για τα αυτογκόλ που πετυχαίνει.

"Υπάρχει ένας παίκτης στην Αγγλία, ο Μαγκουάιρ που παίζει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είναι αμυντικός. Έκανε τάκλιν συνέχεια και έβαζε το σώμα του σαν να είναι ο καλύτερος αμυντικός στον κόσμο. Και τότε πήγε η Γιουνάιτεντ και τον αγόρασε.

Κι εκείνος έγινε η μεγαλύτερη απειλή στην άμυνά της, δίνοντας ασίστ στους αντιπάλους και βάζοντας ο ίδιος τα γκολ όταν εκείνοι δεν μπορούσαν να το κάνουν", είχε πει έναν χρόνο πριν ο εν λόγω πολιτικός, με τις δηλώσεις του να γίνονται viral και τον Άγγλο διεθνή στόπερ να γίνεται για πολλοστή φορά εκείνη την περίοδο αντικείμενο χλεύης και ειρωνίας.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ωστόσο, έναν χρόνο μετά ο ίδιος βουλευτής έχει αναθεωρήσει πλήρως και έκρινε σκόπιμο να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τον παίκτη, υποστηρίζοντας πως όχι μόνο έχει μεταμορφωθεί ως προς την απόδοσή του αλλά έχει κατακτήσει και ένα τρόπαιο με τους κόκκινους διαβόλους (σ.σ. το League Cup την περασμένη σεζόν).

Το ωραίο της υπόθεσης; Ο Χάρι Μαγκουάιρ προχώρησε σε μία κίνηση μεγαλοψυχίας αφού όχι μόνο αποδέχτηκε τη συγγνώμη που βγήκε από τα χείλη του Γκανέζου πολιτικού, αλλά τον προσκάλεσε μέσω ανάρτησής του στο Twitter να ταξιδέψει στην Αγγλια για να δει διά ζώσης ένα παιχνίδι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο "Ολντ Τράφορντ".

Κάνε follow το NEO Instagram του SPORT24

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ