PREMIER LEAGUE

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Τότεναμ 3-2: Το χατ τρικ του οδοστρωτήρα Ρονάλντο την κρατά σε τροχιά τετράδας

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Τότεναμ για την Premier League 2021-2022 στο "Ολντ Τράφορντ", Μάντσεστερ | Σάββατο 12 Μαρτίου 2022
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Τότεναμ για την Premier League 2021-2022 στο "Ολντ Τράφορντ", Μάντσεστερ | Σάββατο 12 Μαρτίου 2022 © 2022 RUI VIEIRA/ASSOCIATED PRESS

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε τα 807 γκολ καριέρας, τα 49 χατ τρικ σε διασυλλογικό επίπεδο και οδήγησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε μία πολύ σημαντική νίκη 3-2 επί της Τότεναμ στη μάχη της τετράδας στην Premier League.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρέθηκε στα... σκοινιά με τον Ραλφ Ράνγκνικ προ ημερών για τη συμμετοχή του στο ντέρμπι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Μάντσεστερ Σίτι και πήγε στο "Ολντ Τράφορντ" με μόνο στόχο να δώσει απαντήσεις. Ύστερα από 83 λεπτά κόντρα στην Τότεναμ είχε πέντε εύστοχες προσπάθειες, 4/4 κερδισμένες εναέριες μονομαχίες, 93% ευστοχία στις μεταβιβάσεις και... τρία γκολ στη νίκη 3-2 για την 29η αγωνιστική της Premier League.

Το πρώτο γκολ του Πορτογάλου σημειώθηκε στο 12ο λεπτό, με ένα εκπληκτικό μακρινό σουτ, λίγα λεπτά αφότου είχε βγάλει τις... φωνητικές χορδές του ζητώντας πέναλτι για χέρι στην περιοχή. Ο αγώνας είχε καλό ρυθμό και οι δύο ομάδες απείλησαν για δεύτερο γκολ στον αγώνα και τελικά αυτό ήρθε από πλευράς Λονδρέζων.

Ο Χάρι Κέιν εκμεταλλεύτηκε σέντρα από δεξιά, ισοφάρισε σε 1-1 στο 35' κι έφτασε τα 94 εκτός έδρας γκολ, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Γουέιν Ρούνεϊ αλλά με 105 παιχνίδια λιγότερα.

Η χαρά κράτησε για λίγο, αφού τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ρονάλντο να σημειώνει ένα ιστορικό γκολ. Το 2-1 ήταν το υπ' αριθμόν 806 τέρμα της καριέρας του σε επίπεδο ανδρών. Αυτό σημαίνει ότι πλέον είναι πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ποδοσφαίρου με κάθε μέτρηση, ακόμα και με αυτήν του IFFHS, που μέχρι σήμερα έδινε 805 γκολ στον Γιόσεφ Μπίτσαν (η FIFA είχε αναγνωρίσει τον Πορτογάλο ως πρώτο σκόρερ από πέρυσι). Αδιαμφισβήτητο είναι πάντως πως με 96 γκολ προσπέρασε τον Ρουντ φαν Νίστελροϊ στην 4η θέση των σκόρερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Premier League. Προηγούνται οι Γουέιν Ρούνεϊ με 183, Ράιαν Γκιγκς με 109 και Πολ Σκόουλς με 107.

Στο 2ο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και είχαν μία καλή στιγμή με τον Χέουνγκ Μιν Σον στο 61', όμως για να σκοράρουν χρειάστηκαν τη βοήθεια ενός αντιπάλου. Σε σέντρα του Σέρχιο Ρεγκιλόν από αριστερά, ο Χάρι Μαγκουάιρ έκανε τάκλιν κι έστειλε την μπάλα στην εστία του ανήμπορου να αντιδράσει Νταβίδ ντε Χέα.

Κανένα πρόβλημα για τους "κόκκινους διαβόλους". Ο Ρονάλντο αρχικά δοκίμασε το πόδι του και τελικά βρήκε το γκολ της νίκης με το κεφάλι στο 81', φτάνοντας τα 49 χατ τρικ σε διασυλλογικό επίπεδο. Αυτό το γκολ ήταν το νικητήριο, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να νικάει μια άμεση αντίπαλο για την 4η θέση της Premier League, προσπερνώντας και την Άρσεναλ, έστω με τέσσερα παιχνίδια παραπάνω.


Τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής

Τα highlights

Μπράιτον - Λίβερπουλ 0-2

Μπρέντφορντ - Μπέρνλι 2-0

Η βαθμολογία της Premier League

Το πρόγραμμα της 30ής αγωνιστικής

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΤΟΤΕΝΑΜ ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ