ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Το στατιστικό που αποδεικνύει πόσο κακή είναι επιθετικά

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Το στατιστικό που αποδεικνύει πόσο κακή είναι επιθετικά
Ο Σκοτ Μακτόμινεϊ πανηγυρίζει το γκολ του εναντίον της Μπρέντφορντ στην Premier League @2023 AP IMAGES/JON SUPER

Από την πόρτα της εξόδου, αναπόσπαστο κομμάτι της ενδεκάδας. Οι εμφανίσεις του Σκοτ Μακτόμινεϊ τους τελευταίους δύο μήνες με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν εκθέτουν μόνο το "μάτι" του Έρικ τεν Χαχ, αλλά και την επιθετική λειτουργία των Κόκκινων Διαβόλων.

Παρά την κυριαρχική εμφάνιση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην Τσέλσι στη νίκη της πρώτης με 2-1, η "κόκκινη" δυστοκία συνεχίστηκε, με τον Σκοτ Μακτόμινεϊ να εκθέτει -για ακόμα μια φορά- με τα δύο γκολ του, την αποτελεσματικότητα των επιθετικών των Κόκκινων Διαβόλων.

Ο Σκοτσέζος χαφ βρέθηκε με το ένα πόδι εκτός "Ολντ Τράφορντ" το καλοκαίρι του 2023, με τον Έρικ τεν Χαχ να μην είναι λάτρης των αγωνιστικών αρετών του.

Τέσσερις μήνες μετά την έναρξη της Premier League, όμως, αποτελεί τον βασικό 8άρι του αγγλικού συλλόγου, ελέω και του τραυματισμού του Καζεμίρο. Ο 26χρονος έχει πιάσει από τα "μαλλιά" την ευκαιρία που του έχει δοθεί και από το περιθώριο έχει βρεθεί στη λίστα των κορυφαίων παικτών, βάσει απόδοσης, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η επίδοση που εκθέτει την πολυδιαφημιζόμενη επιθετική γραμμή

Ο Μακτόμινεϊ είναι ένας box-to-box μέσος που πατάει με άνεση στην περιοχή και βασιζόμενος στη φετινή ευχέρεια στο σκοράρισμα υποσκελίζει το έλλειμα τεχνικών δεξιοτήτων.

Με τα πέντε γκολ του στην Premier League δεν έχει δώσει μόνο εννέα πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του, αλλά έχει εκθέσει, παράλληλα, τους επιθετικούς του συλλόγου.

Συγκεκριμένα, ο πρώτος σκόρερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την περσινής σεζόν στο πρωτάθλημα, Μάρκους Ράσφορντ, με 17 τέρματα, φέτος είναι μακριά από τον καλό εαυτό του, έχοντας πετύχει δύο γκολ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Το στατιστικό που αποδεικνύει πόσο κακή είναι επιθετικά
Ο Μάρκους Ράσφορντ απογοητευμένος στην ήττα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τη Νιούκαστλ για τον τέταρτο γύρο του League Cup @2023 AP IMAGES/DAVE THOMPSON

Ο Ράσμους Χόιλουντ των 75.000.000 ευρώ δεν έχει βρει ακόμα τον δρόμο προς τα δίχτυα, ενώ το back-up του, Αντονί Μαρσιάλ, μόλις μια φορά. Ο Άντονι έχει μηδενική συνεισφορά στο σκοράρισμα, με τον έτερο εξτρέμ, Τζέιντον Σάντσο, να βρίσκεται εκτός πλάνων του Τεν Χαχ.

Ο Αλεχάντρο Γκαρνάτσο έχει να αντιπαρατάξει -μόνο- το εκπληκτικό ψαλιδάκι κόντρα στην Έβερτον, με συνέπεια το βάρος του σκοραρίσματος να πέφτει στους μέσους της Γιουνάιτεντ.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα του γεγονότος ότι η αγγλική ομάδα δεν παίρνει γκολ από τους επιθετικούς της στην Premier League, είναι το γεγονός ότι ο δεύτερος σκόρερ στο πρωτάθλημα είναι ο Μπρούνο Φερνάντες με τρία.

Από παραγκωνισμένος, λοιπόν, ο Μακτόμινεϊ βγαίνει μπροστά και δίνει πολύτιμες λύσεις στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην προσπάθειά της να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή, αποδεικνύοντας, παράλληλα, πόσο κακή είναι επιθετικά.

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ