ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ρεκόρ εσόδων στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ρεκόρ εσόδων στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου
Το ιστορικό γήπεδο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, "Ολντ Τράφορντ" @2023 AP IMAGES/ALASTAIR GRANT

Το απόγευμα της Πέμπτης (26/10) η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέρριψε το ρεκόρ εσόδων στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου που κατείχε η ίδια από το 2019, με το οξύμωρο της υπόθεσης να είναι ότι αυτό συνέβη με την ομάδα να βρίσκεται σε αγωνιστική πτώση τα τελευταία χρόνια.

Βίους αντίθετους ακολουθεί η οικονομική εκτόξευση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο εμπορικό κομμάτι, σε σύγκριση με την αγωνιστική παρακμή στη μετά Φέργκιουσον εποχή, με τον τελευταίο μεγάλο τίτλο της αγγλικής ομάδας να είναι το Europa League το 2017 με τον Μουρίνιο στον πάγκο της, αφού το League Cup που κατέκτησαν πέρυσι οι "Κόκκινοι Διάβολοι" στην πρώτη χρονιά του Έρικ Τεν Χαχ, είναι ένα τρόπαιο που έρχεται σε δεύτερη μοίρα για το αγγλικό ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία της περασμένης σεζόν (2022/2023), κάθε ετήσιος ισολογισμός στο ποδόσφαιρο ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέρριψε το ρεκόρ εσόδων στην Αγγλία, που κατείχε η ίδια από το 2019.

Συγκριμένα, η διοίκηση του συλλόγου ανακοίνωσε έσοδα που φτάνουν τις 648,4 εκατομμύρια λίρες, μία αύξηση της τάξης του 11% σε σχέση με το 2019, χωρίς, ωστόσο, να μπορέσει να αποτρέψει το αρνητικό ισοζύγιο που μεταφράστηκε σε απώλειες 42,1 εκατομμυρίων λιρών.

Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης, είναι ότι το ρεκόρ έσπασε με τους "Κόκκινους Διαβόλους" να αγωνίζονται στο Europa League πέρυσι, τη στιγμή που η οικονομική εκτόξευση του αγγλικού συλλόγου, με βάση τα όσα προκύπτουν από το περιβάλλον της ομάδας, αναμένεται να συνεχιστεί και την τρέχουσα σεζόν, καθώς τα εκτιμώμενα έσοδα υπολογίζονται στις 650-680 εκατομμύρια λίρες.

Το μισθολογικό κόστος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την εν λόγω περίοδο μειώθηκε κατά 52,8 εκατ. λίρες, ενώ το μακροπρόθεσμο χρέος του συλλόγου ανέρχεται στις 507,8 εκατ. λίρες, παραμένοντας αμετάβλητο.

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ