ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο πιο πλούσιος Βρετανός είναι υποψήφιος για την αγορά μετοχών

Ο Τζιμ Ράτκλιφ | Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019
Ο Τζιμ Ράτκλιφ | Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 © 2019 /RONALD ZAK/ASSOCIATED PRESS

Ο πιο πλούσιος Βρετανός, ο Τζιμ Ράτκλιφ, εμφανίστηκε πρόθυμος να αγοράσει ένα μέρος ή όλες τις μετοχές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε περίπτωση που προκύψει τέτοιο ενδεχόμενο από την οικογένεια Γκλέιζερ.

Τη μέρα που η ιστοσελίδα του Bloomberg αποκάλυπτε ότι η οικογένεια Γκλέιζερ είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει ένα μέρος των μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο πιο πλούσιος Βρετανός γνωστοποιούσε ότι θα δώσει μάχη για να αποκτήσει τον έλεγχο του συλλόγου.

Ο Τζιμ Ράτκλιφ, ιδρυτής και επικεφαλής της Ineos, με περιουσία που φέρεται να αγγίζει τα 14.000.000.000 ευρώ, δια μέσω εκπροσώπου του αυτοπροσδιορίστηκε ως "πιθανός αγοραστής" του συλλόγου.

Ο 69χρονος επιχειρηματίας είναι φίλαθλος των "κόκκινων διαβόλων" και στόχος δεν είναι απλά η εξαγορά ενός μεριδίου του μετοχικού πακέτου, αλλά σε βάθος χρόνου η αγορά της πλειοψηφίας των μετοχών.

"Αν κάτι τέτοιο είναι δυνατό, ενδιαφερόμαστε να συζητήσουμε με μακρόχρονο ορίζοντα την ιδιοκτησία", δήλωσε εκπρόσωπός του στους Times.

Ο Ράτκλιφ πάντως επιχείρησε να αγοράσει την Τσέλσι προ μηνών, όμως έχασε στον πλειστηριασμό από το κονσόρτιουμ του Τοντ Μπόλι.

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ