ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Νέα πρόταση εξαγοράς και τελεσίγραφο από το Κατάρ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Νέα πρόταση εξαγοράς και τελεσίγραφο από το Κατάρ
Οι παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν @ 2023 DAVE THOMSPON / AP IMAGES

Οι Καταριανοί έκαναν νέα πρόταση για την εξαγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η οποία θα είναι και η τελική τους, σύμφωνα με την Times.

Το Κατάρ υπέβαλε νέα, βελτιωμένη και τελική προσφορά εξαγοράς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σύμφωνα με την Times.

Η νέα προσφορά αφορά τη σταδιακή απόκτηση όλων των μετοχών του συλλόγου, όμως η αξιολόγηση των "κόκκινων διαβόλων" παραμένει μικρότερη από εκείνη του βασικού ανταγωνιστή του αραβικού βασιλείου.

Ο μεγιστάνας Τζιμ Ράτκλιφ προηγείτο στην κούρσα έπειτα από τον τρίτο γύρο προσφορών και ήταν έτοιμος να αρχίσει συζητήσεις με το Raine Group, το αμερικανικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που ελέγχει τη διαδικασία, για τον τρόπο με τον οποίο θα κλείσει το deal.

Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος προσφέρει 6.000.000.000 λίρες για να αγοράσει αρχικά την πλειοψηφία των μετοχών και εντός τετραετίας να αποκτήσει και τις υπόλοιπες μέσω του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης (όπου είναι εισηγμένος ο σύλλογος) και ο σεΐχης Τζασίμ μπιν Χαμάντ αλ Τάνι προσφέρει περίπου 5.000.000.000 για να αποκτήσει το μερίδιο της οικογένειας Γκλέιζερ και άμεσα τις υπόλοιπες μετοχές της ομάδας.

Το μερίδιο των Γκλέιζερ ανέρχεται στο 69% του συνολικού πακέτου και τέσσερα από τα έξι αδέρφια που είναι συνιδιοκτήτες είναι ανοιχτά στην πώληση σε οποιονδήποτε αγοραστή. Οι δύο εκτελεστικοί πρόεδροι, Τζόελ και Άβραμ, είναι και οι δύο που μοιάζουν πιο σκεπτικοί στο να πουλήσουν το μερίδιό τους και σε ποιον υποψήφιο.

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ