ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Μόνο τρεις φορές στην ιστορία της είχε ζήσει ανάλογο εφιάλτη με αυτόν στο Άνφιλντ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Μόνο τρεις φορές στην ιστορία της είχε ζήσει ανάλογο εφιάλτη με αυτόν στο Άνφιλντ
@2023 JON SUPER/AP IMAGES

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποδιοργανώθηκε πλήρως στο δεύτερο μέρος του εκτός έδρας ντέρμπι με την Λίβερπουλ και το φινάλε την βρήκε να διασύρεται με το αδιανόητο 7-0, αποτέλεσμα που της είχε ξανασυμβεί μόλις τρεις φορές στο παρελθόν.

Διαχρονικά τα ντέρμπι μεταξύ της Λίβερπουλ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κρύβουν πολύ μεγάλες συγκινήσεις και έχουν φέρει τεράστιες νίκες και για τα δύο στρατόπεδα, ωστόσο αυτό που έγινε το βράδυ της Κυριακής (05/05) στο Άνφιλντ για την 26η αγωνιστική της Premier League δεν είχε προηγούμενο στην ιστορία των δύο ομάδων.

Και αυτό γιατί η ομάδα του Κλοπ ήταν σαρωτική στο δεύτερο μέρος όπου πέτυχε έξι γκολ, με την Γιουνάιτεντ να μένει άσφαιρη και το φινάλε να βρίσκει τους ρεντς να πανηγυρίζουν τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας τους στη μητέρα των μαχών με το σουρεάλ 7-0.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά επί εποχής Premier League που οι κόκκινοι διάβολοι δέχτηκαν επτά γκολ σε έναν αγώνα τους ενώ αν θέλει κάποιος να βρει την τελευταία φορά που μάζεψαν τη μπάλα από την εστία τους επτά φορές, θα χρειαστεί να γυρίσει 63 χρόνια πίσω, στις 2 Ιανουαρίου 1960 και το 3-7 από την Νιούκαστλ.

Ωστόσο, η Λίβερπουλ δεν είναι η μοναδική ομάδα που έχει νικήσει με το εξωπραγματικό 7-0 την Γιουνάιτεντ, με την ομάδα του Μάντσεστερ να μετράει άλλες τρεις συντριβές με το ίδιο σκορ από την ίδρυσή της. Το εντυπωσιακό είναι πως όλες σημειώθηκαν μέσα σε λίγα χρόνια: η πρώτη από την Μπλάκμπερν τον Απρίλιο του 1926, η δεύτερη από την Άστον Βίλα τον Δεκέμβριο του 1930 και η τελευταία (πριν από τον εφιάλτη του Άνφιλντ) από την Γουλβς τον Δεκέμβριο του 1931.

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ