ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑΣ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μίντλεσμπρο 1-1, 7-8 πεν.: Στους 16 του FA Cup η Μπόρο με θρίαμβο στο Ολντ Τράφορντ

Ο Σπόραρ πανηγυρίζει γκολ της Μίντλεσμπρο απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ | 4 Φεβρουαρίου 2022
Ο Σπόραρ πανηγυρίζει γκολ της Μίντλεσμπρο απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ | 4 Φεβρουαρίου 2022 @2022 JON SUPER/AP IMAGES

Η Μίντλεσμπρο της Championship πανηγύρισε μία τεράστια πρόκριση στους 16 του FA Cup επικρατώντας με 8-7 στα πέναλτι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που έμεινε στο 1-1 στο 90λεπτο και στην παράταση.

Τι και αν ο ποδοσφαιρικός Γολιάθ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είχε χαμένο πέναλτι, δύο δοκάρια και πάμπολες κλασικές ευκαιρίες; Οι κόκκινοι διάβολοι μπόρεσαν να στείλουν μόνο μία φορά τη μπάλα τα δίχτυα στο 90λεπτο, στη νοκ-άουτ αναμέτρηση με την Μίντλεσμπρο για τον 4ο γύρο του FA Cup και ο ποδοσφαιρικός Δαυΐδ άντεξε, οδήγησε τον αγώνα στην ημίωρη παράταση με το 1-1 και από εκεί στα πέναλτι, με την 7η της βαθμολογίας της Championship να ολοκληρώνει το θαύμα της επικρατώντας με 8-7 και να γραπώνει το πρώτο χρονικά εισιτήριο για τις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Η "Μπόρο" ευστόχησε και στα οκτώ πέναλτι που χτύπησαν οι παίκτες της στη ρωσική ρουλέτα, με την Γιουνάιτεντ από την πλευρά της να έχει ως μοιραίο τον νεαρό φορ Ελάνγκα, που αστόχησε στο 8ο χτύπημα των γηπεδούχων δίνοντας το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς στο πέταλο που φιλοξενούσε τους 9.000 εκδρομείς οπαδούς των φιλοξενουμένων.

Σημειώνεται πως αυτή ήταν μόλις η τέταρτη φορά στα 32 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της στο Κύπελλο, απέναντι σε ομάδες χαμηλότερης κατηγορίας, που η Γιουνάιτεντ δεν παίρνει τη νίκη, με τον σοκαριστικό μάλιστα αυτό αποκλεισμό να σφραγίζει την 5η διαδοχική σεζόν χωρίς τίτλο για τους κόκκινους του Μάντσεστερ.

Το ματς

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπήκε φουριόζα στην αναμέτρηση και μόλις στο 2ο λεπτό άγγιξε το γκολ, με την υπέροχη λόμπα του Σάντσο να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κριστιάνο Ρονάλντο πήγε να βάλει ένα θεαματικό γκολ με ανάποδο ψαλίδι αλλά ο κίπερ της Μίντλεσμπρο, Λάμλεϊ, μπλόκαρε σταθερά, ενώ με τη συμπλήρωση του 20λεπτου χάθηκε τεράστια ευκαιριά από πλευράς γηπεδούχων να ανοίξουν το σκορ.

Μετά από πέναλτι που κέρδισε ο Πογκμπά σε ανατροπή του από τον Ντίκστιλ, ο Ρονάλντο ανέλαβε την εκτέλεση όμως ήταν άστοχος, αφού η μπάλα έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας της "Μπόρο".

Πέντε λεπτά αργότερα πάντως αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη με βάση την εικόνα των δύο ομάδων: ο Φερνάντες βρήκε με μπαλιά ακριβείας τον Σάντσο και εκείνος μπήκε στην περιοχή για να νικήσει με διαγώνιο σουτ με το αριστερό τον Λάμλεϊ για το 1-0.

Η συνέχεια μέχρι το τέλος του 45λεπτου βρήκε την Γιουνάιτεντ να έχει 2-3 ακόμα πολύ καλές στιγμές, όμως τα χαλούσε στην τελική προσπάθεια και έτσι πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το μίνιμουμ προβάδισμα που επέτρεπε στους φιλοξενούμενους να ονειρεύονται.

Το δεύτερο μέρος βρήκε την Γιουνάιτεντ να σφυροκοπεί στα πρώτα λεπτά ψάχνοντας το γκολ, όμως αυτό δεν ήρθε και πάλι λόγω της αποτυχίας των Ράσφορντ και Ρονάλντο να βρουν στόχο από πλεονεκτικές θέσεις, με την Μίντλεσμπρο από την πλευρά της να απειλεί για πρώτη φορά στο 57' (απέκρουσε ο Χέντερσον σε κόρνερ το σουτ του Κρουκς) και να βρίσκει την ισοφάριση στο 64'.

Τότε που ο Γουάτμορ έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στη μεγάλη περιοχή των κόκκινων διαβόλων και έκανε το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής, με τον αμαρκάριστο Κρουκς να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 και να βάζει φωτιά στο ματς.

Υπήρχαν μάλιστα έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς Γιουνάιτεντ αφού η μπάλα είχε βρει και στο χέρι του Γουάτμορ όταν έκανε το κοντρόλ, με τον διαιτητή Τέιλορ αλλά και το VAR να θεωρούν πως ήταν ακούσιο το χέρι και να μετρούν το γκολ.

Οκτώ λεπτά αργότερα, η Γιουνάιτεντ είχε χρυσή ευκαιριά για το 2-1 όταν ο Μπρούνο Φερνάντες έγινε κάτοχος της μπάλας μετα από πίεση του Ρονάλντο στον κίπερ Λάμλεϊ όμως αν και βρέθηκε φάτσα με σχεδόν ανυπεράπιστη εστία, "κατάφερε" να στείλει τη μπάλα στη ρίζα της δεξιάς δοκού με πλασέ από το ύψος του πέναλτι!

Το τελευταίο 20λεπτο του αγώνα βρήκε τους γηπεδούχους να εξακολουθούν να πιέζουν, όμως η ομάδα του Κρις Γουάιλντερ άντεξε και πάλι και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ημίωρη παράταση για να λύσουν τις διαφορές τους.

Εκεί η κούραση και στις δύο ομάδες ήταν εμφανής, με την Γιουνάιτεντ από την πλευρά της να έχει τη μπάλα στα πόδια αλλά να μην είναι το ίδιο πιεστική όπως στο 90λεπτο και να δίνει την ευκαιρία στην Μίντλεσμπρο να προστατεύει αποτελεσματικά την εστία της με μαζική και πολυπρόσωπη άμυνα.

Στο 115' οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν την ανατροπή αλλά ο Χέντερσν σταμάτησε σωτήρια τον Κόνολι, για να μείνει έτσι το 1-1 και μετά το πέρας της ημίωρης παράτασης.

Στα πέναλτι έσπασαν καρδιές αφού οι παίκτες και των δύο ομάδων έμοιαζαν αλάνθαστοι, κάτι που αποδεικνύει άλλωστε το γεγονός πως οι Χέντερσον και Λάμλεϊ νικήθηκαν κατά κράτος στις πρώτες 14 εκτελέσεις!

Κάπου εκεί όμως είχε έρθει η ώρα για να μπουν τίτλοι τέλους, με τον Πελτιέ να κάνει το 8-7 για την "Μπόρο" και τον Ελάνγκα να στέλνει τη μπάλα απελπιστικά άουτ, για να σφραγιστεί έτσι ένας σοκαριστικός αποκλεισμός για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντκαι μία υπερήφανη πρόκριση στη φάση των 16 για την Μίντλεσμπρο της Championship, μέσα στο Ολντ Τράφορντ.

Η σειρά των πέναλτι:

Εύστοχος ο ΜακΝάιρ 0-1

Εύστοχος ο Μάτα 1-1

Εύστοχος ο Παγέρο 1-2

Εύστοχος ο Μαγκουάιρ 2-2

Εύστοχος ο Χάουσον 2-3

Εύστοχος ο Φρεντ 3-3

Εύστοχος ο Ταβερνιέ 3-4

Εύστοχος ο Ρονάλντο 4-4

Εύστοχος ο Μπάμπα 4-5

Εύστοχος ο Φερνάντες 5-5

Εύστοχος ο Γουάτμορ 5-6

Εύστοχος ο ΜακΤόμινεϊ 6-6

Εύστοχος ο Φρέι 6-7

Εύστοχος ο Νταλότ 7-7

Εύστοχος ο Πελτιέ 7-8

Άστοχος ο Ελάνγκα 7-8

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Χέντερσον, Νταλότ, Βαράν (91' Τζόουνς), Μαγκουάιρ, Σο, ΜακΤόμινεϊ, Πογκμπά (82' Φρεντ), Φερνάντες, Σάντσο (100' Μάτα), Ράσφορντ (82' Ελάνγκα), Ρονάλντο

ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ: Λάμλεϊ, Ντίκστιλ, Φρέι, ΜακΝάιρ, Τζόουνς (118' Μπάμπα), Κρουκς (78' Παγέρο), Χάουσον, Ταβερνιέ, Τέιλορ (91' Πελτιέ), Μπαλογκάν (61' Γουάτμορ), Σπόραρ (91' Κόνολι)

Το πρόγραμμα του 4ου γύρου του Κυπέλλου Αγγλίας:

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑΣ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ