PREMIER LEAGUE

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ 2-4: Πήρε το ντέρμπι και πάει φουλ για Champions League

Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο της Λίβερπουλ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την Premier League 2020-2021 στο "Ολντ Τράφορντ", Μάντσεστερ | Πέμπτη 13 Μαΐου 2021
Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο της Λίβερπουλ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την Premier League 2020-2021 στο "Ολντ Τράφορντ", Μάντσεστερ | Πέμπτη 13 Μαΐου 2021 © 2021 DAVE THOMPSON/ASSOCIATED PRESS

Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο σημείωσε δύο γκολ και οδήγησε τη Λίβερπουλ σε νίκη 4-2 μέσα στο "Ολντ Τράφορντ" επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που τη φέρνει πιο κοντά στην έξοδο στο Champions League.

Η Λίβερπουλ μπήκε δυνατά ξανά στη μάχη της εξόδου στο Champions League, αφού επιβλήθηκε της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-2 μέσα στο "Ολντ Τράφορντ" για το εξ αναβολής ντέρμπι της Premier League (που σημαδεύτηκε ξανά από επεισόδια). Πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Ρομπέρτο Φιρμίνο, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ, με τον Ντιόγκο Ζότα να σκοράρει με τακουνάκι και ανατρέπουν το αυτογκόλ του Νατ Φίλιπς από το 9ο λεπτό.

Ο Άγγλος στόπερ στάθηκε άτυχος πολύ νωρίς στον αγώνα και μάλιστα ύστερα από μία γκάφα του Άλισον που δεν πλήρωσε ο Βραζιλιάνος, λόγω χαμένης ευκαιρίας του Έντισον Καβάνι. Η Γιουνάιτεντ βρήκε τελικά το γκολ όταν ο Φίλιπς προσπάθησε να διώξει σουτ του Μπρούνο Φερνάντες με το εξωτερικό, αλλά τελικά έστειλε την μπάλα στην εστία του.

Οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με 10 αλλαγές σε σχέση με την προ ημερών ήττα στο ίδιο γήπεδο απ' τη Λέστερ, ωστόσο η εικόνα τους δεν ήταν καλύτερη με τους "βασικούς". Η Λίβερπουλ πίεζε για το γκολ και ήταν αυτή που έφτασε πιο κοντά όταν κέρδισε πέναλτι με ανατροπή με το... θύμα του 9ου λεπτού, όμως η παρέμβαση του VAR σωστά οδήγησε σε αλλαγή απόφασης του διαιτητή.

Το γκολ της Λίβερπουλ τελικά ήρθε στο 34', με πρωταγωνιστή ξανά τον Φίλιπς, που σούταρε έπειτα από κόρνερ για να πάρει την μπάλα ο Ζότα και με τακουνάκι να ισοφαρίσει σε 1-1. Η κυριαρχία της Λίβερπουλ επιβραβεύτηκε και στις καθυστερήσεις του 1ου μέρους, με τον Φιρμίνο με κοντινή κεφαλιά να κάνει την ανατροπή.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τους γηπεδούχους, με την έναρξη του 2ου μέρους η Λίβερπουλ αξιοποίησε ακόμα μια κακή αντίδραση της άμυνας των γηπεδούχων και ο Φιρμίνο με ριμπάουντ σε επέμβαση του Ντιν Χέντερσον έκανε το 3-1 για την ομάδα του. Ο Βραζιλιάνος έγινε μόλις ο 3ος παίκτης της Λίβερπουλ που σκοράρει δις στο "Ολντ Τράφορντ" για αγώνα της Premier League (Ρόμπι Φάουλερ και Στίβεν Τζέραρντ δύο φορές το έχουν πετύχει στο παρελθόν).

Η αποσβολωμένη Γιουνάιτεντ δεν μπορούσε να απαντήσει. Αντιθέτως, άφησε πολλά κενά στα μετόπισθεν που οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν. Ο Μάρκος Ράσφορντ, πάντως, μείωσε σε 2-3 στο 68' και μία απίθανη τριπλή ευκαιρία λίγο αργότερα θα μπορούσε να φέρει τα πάνω κάτω. Ο Μέισον Γκρίνγουντ που έριξε στη μάχη ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ δεν κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Σε μία από τις επικίνδυνες αντεπιθέσεις η Λίβερπουλ ήταν αυτή που βρήκε το γκολ με τον Μοχάμεντ Σαλάχ και "κλειδώνοντας" τη νίκη, κατάφερε να περάσει στην 5η θέση και να πλησιάσει στους 4 βαθμούς (με αγώνα λιγότερο) την Τσέλσι.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Χέντερσον, Γουαν Μπισάκα, Μπαγί, Λίντελεφ, Σο, Μακτόμινεϊ, Φρεντ (63' Γκρίνγουντ), Ράσφορντ, Φερνάντες, Πογκμπά, Καβάνι

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ Άρνολντ, Φίλιπς, Γουίλιαμς, Ρόμπερτσον, Τιάγκο, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ (74' Τζόουνς), Σαλάχ, Φιρμίνο, Ζότα (74' Μανέ)

Δείτε τη βαθμολογία της Premier League και των υπόλοιπων δημοφιλών πρωταθλημάτων

Photo Credits: © 2021 Dave Thompson/Associated Press

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ