PREMIER LEAGUE

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ 2-2: Το συγκλονιστικό ντέρμπι του "Ολντ Τράφορντ" έφερε πρώτη την Άρσεναλ

Μονομαχία Χέιλουντ - Χάκπο  σε ντέρμπι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Λίβερπουλ | 7 Απριλίου 2024
Μονομαχία Χέιλουντ - Χάκπο σε ντέρμπι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Λίβερπουλ | 7 Απριλίου 2024 @2024 DAVE THOMPSON/AP IMAGES

Η Λίβερπουλ δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη στο "Ολντ Τράφορντ" και έμεινε στο 2-2 με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά από ένα ντέρμπι που έσπασε καρδιές, γεγονός που επέτρεψε στην Άρσεναλ να βρεθεί εκείνη στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Η Λίβερπουλ έψαχνε το τρίποντο στο "Ολντ Τράφορντ" για να κάνει δήλωση τίτλου προς πάσα κατεύθυνση και να αφήσει πίσω την Άρσεναλ και την Μάντσεστερ Σίτι επιστρέφοντας στην κορυφή, όμως αποδείχτηκε πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ο κακός της δαίμονας, αφού δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει στο κλασικό ντέρμπι ούτε στο τρίτο φετινό ραντεβού τους.

Έτσι, μετά από το 0-0 στο "Άνφιλντ" στο αντίστοιχο ματς πρωταθλήματος στον πρώτο γύρο και τον αποκλεισμό της στους "8" του FA Cup με την εκτός έδρας ήττα με 4-3 τον περασμένο Μάρτιο, η ομάδα του Κλοπ έφερε αυτή τη φορά ισοπαλία 2-2, με τους δύο χαμένους βαθμούς να τη ρίχνουν από την κορυφή (λόγω διαφοράς τερμάτων) και να ανεβάζουν σε αυτήν την Άρσεναλ.

Η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ ήταν ανώτερη στο πρώτο μέρος όπου είχε 15 τελικές έναντι καμίας της αντιπάλου της και βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 23' με τον Ντίας, όμως στο 50' έκανε δώρο την ισοφάριση με το τραγικό λάθος του Κουάνσα που αξιοποίησε ο Φερνάντες και στο 67' είδε τον κόσμο να χάνεται κάτω από τα πόδια της με το γκολ της ανατροπής από τον Μέινου.

Τελικά, ο Σαλάχ μπόρεσε να φέρει το ματς σε ισορροπία κάνοντας το 2-2 στο 84ο λεπτό με εκτέλεση πέναλτι, για να μείνει η ισοπαλία μέχρι το φινάλε και να διαμορφώσει νέα δεδομένα όσον αφορά στη μάχη του τίτλου της Premier League, με την Άρσεναλ να είναι 1η με 71 βαθμούς, όσους και η 2η πλέον Λίβερπουλ, και την Μάντσεστερ Σίτι να είναι 3η με 70, μετά από 32 αγωνιστικές.

Το ματς

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν εκείνη που έστειλε πρώτη τη μπάλα στα δίχτυα και μάλιστα μόλις στο 1ο λεπτό του ντέρμπι, όμως ο σκόρερ της Γκαρνάτσο ήταν σε θέση οφσάιντ, με τη συνέχεια να βρίσκει την Λίβερπουλ να παίρνει σιγά σιγά τα ηνία και να είναι η μοναδική που έφτιαξε φάσεις.

Η πρώτη καλή ευκαιρία για την ομάδα του Κλοπ ήρθε στο 3ο λεπτό όταν ο Ονανά απέκρουσε σωτήρια το σουτ του Σόμποσλαϊ στο μεταξύ τους τετ α τετ, με τον Ούγγρο μέσο να έχει άλλες δύο τελικές στο πρώτο 20λεπτο αλλά να μη βρίσκει εστία.

Αυτό έγινε στο 23ο λεπτό όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Νούνιες πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Ντίας με μονοκόμματο πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον κίπερ των γηπεδούχων.

Ο Λουίς Ντίας πανηγυρίζει γκολ του με την Λίβερπουλ κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ | 7 Απριλίου 2024
Ο Λουίς Ντίας πανηγυρίζει γκολ του με την Λίβερπουλ κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ | 7 Απριλίου 2024 @2024 DAVE THOMPSON/AP IMAGES

Η μοναδική φορά στο πρώτο μέρος που οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ σηκώθηκαν από τις θέσεις τους ήταν στο 27ο λεπτό, με την κεφαλιά του Καζεμίρο μετά από την εκτέλεση φάουλ του Φερνάντες να στέλνει τη μπάλα να περάσει παράλληλα με την εστία του Κέλεχερ, με την Λίβερπουλ να διατηρεί τον έλεγχο και να φτιάχνει τη μία τελική μετά την άλλη από το ημίωρο και μετά.

Οι Σαλάχ (κυρίως), Νούνιες, Ντίας και Μπράντλεϊ είχαν τις στιγμές τους αλλά δεν τις αξιοποίησαν, με το φινάλε του πρώτου μέρους να βρίσκει την Λίβερπουλ να έχει 15 τελικές (4 εντός εστίας), 58% κατοχή και τις περισσότερες μονομαχίες κερδισμένες, έναντι μίας Γιουνάιτεντ που πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα χωρίς ούτε μία τελική.

Αυτό μάλιστα συνέβη για πρώτη φορά σε πρώτο μέρος αγώνα της στην Premier League μετά από τον Απρίλιο του 2022 (πάλι κόντρα στην Λίβερπουλ) και για πρώτη φορά στο "Ολντ Τράφορντ" από τον Οκτώβριο του 2015 και ένα ντέρμπι κόντρα στη Σίτι.

Το δεύτερο μέρος όμως σκόρπισε εντελώς διαφορετικά συναισθήματα, αφού ένα αδιανόητο λάθος από πλευράς Λίβερπουλ έφερε το ματς στο 1-1. Ο Κουάνσα έκανε παράλληλη μπαλιά δίνοντάς την στον... Φερνάντες και ο Πορτογάλος είπε "ευχαριστώ" για το απρόσμενο δώρο και με μακρινή λόμπα "κρέμασε" τον -εκτός εστίας- Κέλεχερ για να ισοφαρίσει με την πρώτη τελική της ομάδας του στο ντέρμπι.

Ο Μπρούνο Φερνάντες πανηγυρίζει γκολ του κόντρα στην Λίβερπουλ | 7 Απριλίου 2024
Ο Μπρούνο Φερνάντες πανηγυρίζει γκολ του κόντρα στην Λίβερπουλ | 7 Απριλίου 2024 @2024 DAVE THOMPSON/AP IMAGES

Το γκολ αυτό έφερε ενθουσιασμό στους γηπεδούχους και προσωρινό μούδιασμα στους φιλοξενούμενους, με τον Ράσφορντ να απειλεί για το 2-1 στο 53' και την Λίβερπουλ με τη σειρά της να έχει μία πολύ καλή στιγμή με τον Νούνιες λίγα λεπτά αργότερα.

Οι συγκινήσεις όμως δεν είχαν τελειώσει εκεί αφού στο 67' ήρθαν τα πάνω-κάτω, με τον Μέινου να νικάει με ασύλληπτο φαλτσαριστό σουτ εντός περιοχής τον Κέλεχερ και να υπογράφει την ολική ανατροπή, κόντρα στη ροή του ντέρμπι.

Το γκολ αυτό εκτόξευσε στα ύψη των ψυχολογία των γηπεδούχων και στον αντίποδα έφερε καθίζηση στους ρεντς, κάτι που είχε ως συνέπεια οι περισσότερες προσωπικές μονομαχίες μετά το 70' να βρίσκουν κερδισμένους τους παίκτες του Τεν Χαχ.

Η Λίβερπουλ άγγιξε την ισοφάριση στο 79ο λεπτό όμως ο Σαλάχ έστειλε τη μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση μετά από απόκρουση του Ονανά σε σουτ του Ντίας, για να έρθει ωστόσο η εξιλέωση για τον Αιγύπτιο λίγα λεπτά αργότερα.

Και αυτό γιατί (μετά από πάσα του) ο Έλιοτ ανατράπηκε από τον Γουάν-Μπισάκα μέσα στην περιοχή, με τον Σαλάχ να αναλαμβάνει την ευθύνη και να νικάει τον Ονανά από την άσπρη βούλα, για να γράψει το 2-2 στο 84ο λεπτό.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ισοφάριση των ρεντς έκανε ακόμη πιο δραματικό και ανοιχτό το ματς στο φινάλε, με τους φιλοξενούμενους να είναι εκείνοι που απειλούσαν περισσότερο ψάχνοντας το χρυσό τρίτο γκολ.

Αυτό θα μπορούσαν να το βρουν στο 90+4' με το σουτ του Ντίας από πλεονεκτική θέση που έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ονανά, με το 2-2 να μένει ωστόσο μέχρι το φινάλε και την κορυφή της βαθμολογίας της Premier League να αποκτάει νέα ένοικο -έστω και στη διαφορά τερμάτων- την Άρσεναλ.

  • ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ονανά, Γουάν-Μπισάκα, Μαγκουάιρ, Καμπουαλά, Νταλότ, Καζεμίρο, Μέινου (85' Μάουντ), Γκαρνάτσο, Φερνάντες, Ράσφορντ (66' Άντονι), Χέιλουντ
  • ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Κέλεχερ, Μπράντλεϊ (66' Γκόμεζ), Κουάνσα, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Σόμποσλαϊ (66' Τζόουνς), Μακάλιστερ, Έντο (69' Έλιοτ), Σαλάχ, Νούνιες (69' Χάκπο), Ντίας

Τα αποτελέσματα της 32ης αγωνιστικής

  • Κρίσταλ Πάλας - Μάντσεστερ Σίτι 2-4 (4' Ματετά, 86' Εντουάρ / 13' 70' Ντε Μπρόινε, 47' Λιούις, 66' Χάλαντ)
  • Γουλβς - Γουέστ Χαμ 1-2 (33' πεν. Σαράμπια / 73' πεν. Πακετά, 85' Γουόρντ-Πράους)
  • Έβερτον - Μπέρνλι 1-0 (45+2' Κάλβερτ-Λιούιν)
  • Άστον Βίλα - Μπρέντφορντ 3-3 (39', 81' Γουότκινς, 46' Ρότζερς / 59' Ζάνκα, 61' Εμπουεμό, 68' Γουισά)
  • Φούλαμ - Νιούκαστλ 0-1 (81' Γκιμαράες)
  • Λούτον - Μπόρνμουθ 2-1 (73' Κλαρκ, 90' Μόρις / 52' Ταβερνιέ)
  • Μπράιτον - Άρσεναλ 0-3 (33' πεν, Σακά, 62', Χάβερτς, 86' Τροσάρ)
  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ 2-2 (50' Φερνάντες, 67' Μέινου / 23' Ντίας, 84' πεν. Σαλάχ)
  • 7/4 19:30 Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Τσέλσι
  • 7/4 20:00 Τότεναμ - Νότιγχαμ

Το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής

  • 13/04 14:30 Νιούκαστλ - Τότεναμ
  • 13/04 17:00 Μπρέντφορντ - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
  • 13/04 17:00 Μάντσεστερ Σίτι - Λούτον
  • 13/04 17:00 Νότιγχαμ - Γουλβς
  • 13/04 17:00 Μπέρνλι - Μπράιτον
  • 13/04 19:30 Μπόρνμουθ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
  • 14/04 16:00 Λίβερπουλ - Κρίσταλ Πάλας
  • 14/04 16:00 Γουέστ Χαμ - Φούλαμ
  • 14/04 18:30 Άρσεναλ - Άστον Βίλα
  • 15/04 22:00 Τσέλσι - Έβερτον
TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ