PREMIER LEAGUE

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λέστερ 1-1: Οδυνηρή ισοπαλία για τους κόκκινους διαβόλους

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λέστερ για την Premier League | 2 Απριλίου 2022
Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λέστερ για την Premier League | 2 Απριλίου 2022 @2022 JON SUPER/AP IMAGES

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμεινε στο 1-1 με την Λέστερ στο Ολντ Τράφορντ και έχασε πολύτιμο έδαφος στη μάχη που δίνει για το προσπέρασμα της Άρσεναλ και την κατάληψη της 4ης θέσης που οδηγεί στο νέο Champions League.

Δύο υπερπολύτιμους βαθμούς στη μάχη που δίνει για την κατάκτηση του 4ου εισιτηρίου που οδηγεί στο Champions League πέταξε το βράδυ του Σαββάτου (2/4) η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μένοντας στο 1-1 με την Λέστερ για την 31η αγωνιστική της Premier League. Οι κόκκινοι διάβολοι μπόρεσαν να απαντήσουν με τον Φρεντ στο γκολ του Ιχεανάτσο μέσα σε λίγα λεπτά, όμως απέτυχαν να κάνουν την ολική ανατροπή και έμειναν έτσι στην 6η θέση και στο -3 από την 4η Άρσεναλ, έχοντας μάλιστα δώσει δύο ματς παραπάνω σε σύγκριση με τους Λονδρέζους.

Το ματς

Χωρίς γρήγορο ρυθμό και με λίγες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες κύλησε το πρώτο 45λεπτο στο Ολντ Τράφορντ, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (εκτός αποστολής ο Κριστιάνο Ρονάλντο λόγω ίωσης) να δυσκολεύεται να φτιάξει φάσεις μπροστά και να έχει ως μοναδική καλή στιγμή το πλασέ του Φερνάντες που απέκρουσε με το αριστερό πόδι ο Σμάιχελ. Στον αντίποδα, η Λέστερ έδειχνε να πατάει καλύτερα στο χορτάρι και είχε ως καλύτερη στιγμή της το σουτ στην κίνηση του Μπαρνς μετά από σέντρα του Μάντισον από τα δεξιά, που έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι.

Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά όμως το καλό τους διάστημα πήγε περίπατο στο 63', όταν οι αλεπούδες βρήκαν το γκολ, με τον Μάντισον να βγάζει εκπληκτική σέντρα από τα αριστερά και τον Ιχεανάτσο να νικάει με δύσκολη κεφαλιά τον Ντε Χέα για να γράψει το 0-1.

Το προβάδισμά της ομάδας του Ρότζερς δεν κράτησε πάντως πάνω από τρία λεπτά, αφού η απάντηση ήρθε στο 66', με τον Σμάιχελ να αποκρούει ασθενώς το σουτ του Φερνάντες από το ύψος της μεγάλης περιοχής και τον Φρεντ να παίρνει το ριμπάουντ, για να κάνει το 1-1 με κοντινό δυνατό σουτ στην 100η συμμετοχή του στην Premier League με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ.

Η συνέχεια έγινε ακόμα πιο συναρπαστική, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το πολυπόθητο δεύτερο γκολ και να ανεβάζουν στα ύψη την αδρεναλίνη στις εξέδρες. Ο Φοφανά το άγγιξε όμως ο Ντε Χέα τού το αρνήθηκε με εκπληκτική επέμβαση, ενώ στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι πίστεψαν πως πήραν το προβάδισμα με το γκολ του Μάντισον, για να έρθει όμως ο έλεγχος της φάσης από το VAR και να δοθεί επιθετικό φάουλ του Ιχεανάτσο λίγα δευτερόλεπτα πριν.

Στις καθυστερήσεις, ήταν οι παίκτες του Ράνγκνικ εκείνοι που πίεσαν και έκλεισαν εκείνους της Λέστερ στα καρέ τους, όμως το σύνολο του Ρότζερς άντεξε και πήρε στο φινάλε έναν σπουδαίο βαθμό, στερώντας δύο από την Γιουνάιτεντ που ενδεχομένως να της στοιχίσουν την έξοδο στο Champions League στο φινάλε της σεζόν.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Νταλότ, Βαράν, Μαγκουάιρ, Σο (46' Τέλες), Φρεντ, Πογκμπά (75' Μάτιτς), ΜακΤόμινεϊ (55' Ράσφορντ), Φερνάντες, Ελάνγκα, Σάντσο

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Τζάστιν, Έβανς (64' Αμαρτέι), Φοφανά, Καστάν, Τίλεμανς, Μεντί (90' Τσουντούρι), Ντούσμπερι-Χολ, Μάντισον, Μπαρνς, Ιχεανάτσο (90' Ντάκα)

Τα πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής:

Τα highlights:

Λίβερπουλ - Γουότφορντ 2-0

Μπέρνλι - Μάντσεστερ Σίτι 0-2

Τσέλσι - Μπρέντφορντ 1-4

Μπράιτον - Νόριτς 0-0

Γουλβς - Άστον Βίλα 2-1

Λιντς - Σαουθάμπτον 1-1

Η βαθμολογία της Premier League:

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΛΕΣΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ