ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑΣ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Φούλαμ 3-1: Οι δύο αποβολές οδήγησαν στην ανατροπή και την πρόκριση στα ημιτελικά

Ο Μάρσελ Ζάμπιτσερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Φούλαμ για τα προημιτελικά του FA Cup 2022-2023 στο "Ολντ Τράφορντ", Μάντσεστερ | Κυριακή 19 Μαρτίου 2023
Ο Μάρσελ Ζάμπιτσερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Φούλαμ για τα προημιτελικά του FA Cup 2022-2023 στο "Ολντ Τράφορντ", Μάντσεστερ | Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 © 2023/JON SUPER/AP IMAGES

Σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε της Φούλαμ με 3-1, ύστερα από ανατροπή που οφείλεται σε δύο κόκκινες στην ίδια φάση που δέχθηκαν δύο αστέρια των Λονδρέζων.

Επεισοδιακή ήταν η πρόκριση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας. Οι "κόκκινοι διάβολοι" επιβλήθηκαν με 3-1 της Φούλαμ στο "Ολντ Τράφορντ", σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε εν πολλοίς σε μία φάση στο 75ο λεπτό, όπου καταγράφηκε ένα πέναλτι, ένα γκολ που απετράπη, ένα γκολ που επετεύχθη και τρεις αποβολές.

Ο αγώνας ήταν αρκετά ισορροπημένος στο 1ο μέρος, όπου καμία ομάδα δεν κατάφερε να σημειώσει μεγάλες στιγμές. Το 2ο μέρος ήταν μια εντελώς διαφορετική υπόθεση όμως.

Στο 50ό λεπτό ο Αλεκσάνταρ Μίτροβιτς άνοιξε το σκορ έπειτα από κόρνερ κι ενώ ο Νταβίδ ντε Χέα είχε κάνει ήδη μια σπουδαία επέμβαση στον Γουίλιαν στην προηγούμενη φάση.

Οι παίκτες του Έρικ τεν Χαχ αντέδρασαν και επιτέθηκαν ψάχνοντας αρχικά την ισοφάριση. Θα μπορούσαν να την είχαν βρει με σουτ του Τζέιντον Σάντσο σε μία αντεπίθεση, αν ο Γουίλιαν άφηνε την μπάλα να πάει στα δίχτυα. Ο Βραζιλιάνος απέκρουσε με χέρι πάνω στη γραμμή, αποβλήθηκε και η Γιουνάιτεντ κέρδισε και πέναλτι.

Η φάση δεν έληξε εκεί όμως. Ο Μίτροβιτς ήταν αρκετά εκνευρισμένος με τον διαιτητή και διαμαρτυρήθηκε πολύ έντονα, με αποτέλεσμα να αποβληθεί. Το ίδιο συνέβη και με τον προπονητή του, Μάρκο Σίλβα. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά για τους Λονδρέζους, ο Μπρούνο Φερνάντες ευστόχησε στην εκτέλεση κι ισοφάρισε σε 1-1.

Το τέλος του αγώνα έμοιαζε προδιαγεγραμμένο. Δύο λεπτά αργότερα, ο Μάρσελ Ζάμπιτσερ έκανε την ανατροπή και στο τέλος των καθυστερήσεων ο Φρεντ έγραψε το τελικό 3-1.

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών

  • Μάντσεστερ Σίτι - Μπέρνλι 6-0 (32' 35' 59' Χάλαντ, 62' 73' Άλβαρες, 68' Πάλμερ)
  • Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Μπλάκμπερν 3-2 (28' αυτ. Γκάλαχερ, 81' Μακμπέρνι, 90+1' Ντόιλ / 21' πέν. Μπρέρετον, 60' Σμόντικς)
  • Μπράιτον - Γκρίμσμπι 5-0 (6' Ούνταφ, 51', 70' Φέργκιουσον, 82' Μαρτς, 90' Μιτόμα)
  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Φούλαμ 3-1 (75' πέν. Φερνάντες, 77' Ζάμπιτσερ, 90+6' Φρεντ)

Τα highlights

Μάντσεστερ Σίτι - Μπέρνλι 6-0

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Μπλάκμπερν 3-2

Μπράιτον - Γκρίμσμπι 5-0

Τα ζευγάρια των ημιτελικών

  • Μάντσεστερ Σίτι - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
  • Μπράιτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑΣ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ