ΑΓΓΛΙΑ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Άστον Βίλα 1-0: Ο ΜακΤόμινεϊ την έστειλε στους 32 του FA Cup

Οι παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Άστον Βίλα για το FA Cup | 10 Ιανουαρίου 2022
Οι παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Άστον Βίλα για το FA Cup | 10 Ιανουαρίου 2022 @2022 JON SUPER/AP IMAGES

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιβλήθηκε 1-0 της Άστον Βίλα στο Ολντ Τράφορντ με σκόρερ τον ΜακΤόμινεϊ και πήρε το εισιτήριο για τους 32 του Κυπέλλου Αγγλίας, όπου θα αντιμετωπίσει σε νοκ-άουτ παιχνίδι την Μίντλεσμπρο.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν εκτός αποστολής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το βράδυ της Δευτέρας (10/1) και ουδείς από τους Φερνάντες, Ράσφορντ, Γκρίνγουντ και Καβάνι μπόρεσαν να σκοράρουν απέναντι στην Άστον Βίλα, όμως βρήκε δίχτυα για την ομάδα του Ραλφ Ράνγκνικ ο Σκοτ ΜακΤόμινεϊ και το γκολ του Σκωτσέζου αμυντικού μέσου ήταν κάτι παραπάνω από αρκετό για να στείλει τους κόκκινους διαβόλους στον 4ο γύρο του FA Cup και τους βίλανς σπίτι τους.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε μόλις στο 8ο λεπτό, όταν ο ΜακΤόμινεϊ εκμεταλλεύτηκε σέντρα του Φρεντ από τα δεξιά και νίκησε με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής τον Μαρτίνες, για να γράψει το τελικό 1-0 και να υπογράψει την πρόκριση της ομάδας τους στους 32 του θεσμού, όπου θα βρει απέναντί της σε νοκ-άουτ ματς την Μίντλεσμπρο.

Το ματς

Πλούσιο σε φάσεις ήταν το πρώτο 45λεπτο στην νοκ-άουτ αναμέτρηση του Ολντ Τράφορντ, όμως σημειώθηκε μόλις ένα γκολ και η ομάδα που ευτύχησε να το πετύχει ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέσα από αγαστή συνεργασία των δύο αμυντικών χαφ της. Ο Φρεντ τραβήχτηκε στα πλάγια και έβγαλε τη σέντρα με το αριστερό και ο ΜακΤόμινεϊ τρύπωσε στην καρδιά της άμυνας των φιλοξενουμένων για να πάρει τη γυριστή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και να αφήσει στήλη άλατος τον Μαρτίνες.

Η συνέχεια βρήκε τις δύο ομάδες να έχουν τις στιγμές τους και τους δύο γκολκίπερ, Ντε Χέα και Μαρτίνες, να έχουν πολλή δουλειά μέχρι την ανάπαυλα, με την ομάδα του Στίβεν Τζέραρντ να αγγίζει πάντως την ισοφάριση στο 30' με τον Γουότκινς αλλά το πλασέ του από πλεονεκτική θέση να στέλνει τη μπάλα να προσκρούσει στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο δεύτερο μέρος οι αξιόλογες φάσεις ήταν πολύ λιγότερες, με την Γιουνάιτεντ από την πλευρά της να παίζει προσεκτικά και χωρίς διάθεση για μεγάλο ρίσκο θέλοντας να ελέγξει το ρυθμό και την Βίλα να στέλνει δις τη μπάλα στα δίχτυα αλλά να μην βλέπει κάποιο από τα γκολ της να μετράει.

Μάλιστα στη φάση του 50ου λεπτού που ο Ινγκς προώθησε τη μπάλα στα δίχτυα, το 1-1 έμεινε για τρία λεπτά μέχρι να ακυρωθεί, με τον διαιτητή να ελέγχει τη φάση μέσω μόνιτορ μετά από παρέμβαση του VAR και να καταλογίζει επιθετικό φάουλ στον Ράμσεϊ πάνω στον Καβάνι, λίγο πριν γίνει το γύρισμα της μπάλας για τον μετέπειτα σκόρερ.

Στο 67ο λεπτό ο Ντε Χέα απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Κας και στο 70' το φαλτσαριστό σουτ του Γουότκινς έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Ισπανού κίπερ, με το τελευταίο 20λεπτο να βρίσκει την Γιουνάιτεντ να κρατάει μακριά από την περιοχή της κάθε κίνδυνο και να κρατάει την πολύτιμη πρόκριση, που την στέλνει στον 4ο γύρο να συναντήσει την Μίντλεσμπρο στο Ολντ Τράφορντ.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Νταλότ, Βαράν, Λίντελοφ, Σο, ΜακΤόμινεϊ, Φρεντ, Γκρίνγουντ, Φερνάντες (86' Λίνγκαρντ), Καβάνι (72' Φαν ντε Μπέεκ), Ράσφορντ (86' Ελάνγκα)

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Μαρτίνες, Κας, Κόνσα, Μινγκς, Τάργκετ, ΜακΓκιν, Λουίζ, Ράμσεϊ (86' Μπιντάς), Μπουεντία (79' Ελ Γκάζι), Ινγκς, Γουότκινς

TAGS ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ