ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: "Αρχίζουμε τη διαδικασία εξερεύνησης στρατηγικών εναλλακτικών για το σύλλογο"

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: "Αρχίζουμε τη διαδικασία εξερεύνησης στρατηγικών εναλλακτικών για το σύλλογο"
@2022 JASON BEHNKEN/AP IMAGES

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε διαδικασία πώλησης μετοχών του συλλόγου, είτε εν τω συνόλω είτε ενός μεριδίου.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξέδωσε ανακοίνωση το βράδυ της Τρίτης, με την οποία επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα περί ενδιαφέροντος παραχώρησης μέρους ή και ολόκληρου του πακέτου των μετοχών, ύστερα από 17 χρόνια πλήρους ιδιοκτησίας από την οικογένεια Γκλέιζερ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το διοικητικό συμβούλιο "αρχίζει τη διαδικασία εξερεύνησης στρατηγικών εναλλακτικών για το σύλλογο"

"Θα αξιολογήσουμε όλες τις επιλογές για να διασφαλίσουμε το καλύτερο για τους φιλάθλους, ώστε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα μεγιστοποιήσει τις ευκαιρίες ανάπτυξης που υπάρχουν για τν ομάδα σήμερα αλλά και που θα υπάρξουν και στο μέλλον. Στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, θα παραμείνουμε πλήρως αφοσιωμένοι στο να υπηρετούμε τα συμφέροντα των φιλάθλων μας, των μετόχων και των διαφόρων συνεργατών", ανέφεραν μεταξύ άλλων οι πρόεδροι Άβραμ και Τζόελ Γκλέιζερ.

Η ανακοίνωση αυτή ήρθε λίγες ώρες έπειτα από την ανακοίνωση της λύσης συμβολαίου του Κριστιάνο Ρονάλντο και λίγες εβδομάδες έπειτα από αντίστοιχη ανακοίνωση της Λίβερπουλ από τους επίσης Αμερικανούς ιδιοκτήτες της.

Η ανακοίνωση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

"Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ένας από τους πιο επιτυχημένους και ιστορικούς αθλητικούς συλλόγους στον κόσμο, ανακοινώνει σήμερα ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας αρχίζει τη διαδικασία εξερεύνησης στρατηγικών εναλλακτικών για το σύλλογο.

Η διαδικασία έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει τη μελλοντική ανάπτυξη του συλλόγου, με τελικό στόχο την παρουσία του συλλόγου σε θέση να κεφαλαιοποιήσει ευκαιρίες τόσο στο γήπεδο όσο και σε εμπορικό επίπεδο.

Ως μέρος της διαδικασίας, το Συμβούλιο θα εξετάσει όλες τις στρατηγικές εναλλακτικές, μεταξύ των οποίων και νέα επένδυση στο σύλλογο, μία πώληση ή άλλες συνδιαλλαγές που αφορούν την Εταιρία. Αυτό θα περιλαμβάνει αξιολόγηση διαφόρων πρωτοβουλιών για την ενδυνάμωση του συλλόγου, μεταξύ των οποίων οι εργασίες στο στάδιο και στις υποδομές, η επέκταση των εμπορικών λειτουργιών του συλλόγου σε παγκόσμιο επίπεδο, για την ενίσχυση της μακροπρόθεσμης επιτυχίας των ομάδων ανδρών, γυναικών και των ακαδημιών και προς όφελος των φιλάθλων και των μετόχων.

Οι εκτελεστικοί πρόεδροι και διευθυντές, Άβραμ Γκλέιζερ και Τζόελ Γκλέιζερ, δήλωσαν: "Η ισχύς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται στο πάθος και την πίστη της διεθνούς κοινότητάς μας των 1.100.000.000 φιλάθλων και υποστηρικτών. Καθώς προσπαθούμε να συνεχίσουμε να χτίζουμε την ιστορία των επιτυχιών του συλλόγου, το Συμβούλιο ενέκρινε μία ενδελεχή αξιολόγηση στρατηγικών εναλλακτικών. Θα αξιολογήσουμε όλες τις επιλογές για να διασφαλίσουμε το καλύτερο για τους φιλάθλους, ώστε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα μεγιστοποιήσει τις ευκαιρίες ανάπτυξης που υπάρχουν για τν ομάδα σήμερα αλλά και που θα υπάρξουν και στο μέλλον. Στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, θα παραμείνουμε πλήρως αφοσιωμένοι στο να υπηρετούμε τα συμφέροντα των φιλάθλων μας, των μετόχων και των διαφόρων συνεργατών".

Η Raine Group ενεργεί ως ο αποκλειστικός οικονομικός σύμβουλος του συλλόγου και η Latham & Watkins LLP ως νομικός σύμβουλος της Εταιρίας.

Η Rothschild and Co. ενεργεί ως αποκλειστικός σύμβουλος της οικογένειας Γκλέιζερ.

Δεν μπορεί να υπάρξει εγγύηση ότι η αξιολόγηση που διενεργείται θα καταλήξει σε σε κάποια αγοραπωλησία που αφορά στην Εταιρία. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν σκοπεύει να προβεί σε νέες ανακοινώσεις σχετικά με την αξιολόγηση, εκτός και έως το Συμβούλιο εγκρίνει συγκεκριμένη συνδιαλλαγή ή άλλη ενέργεια που απαιτεί επίσημη ανακοίνωση".

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ