PREMIER LEAGUE

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Έβερτον 0-1: Τα ζαχαρωτά πλακώθηκαν μεταξύ τους και έμειναν με 10 όμως άλωσαν το Ολντ Τράφορντ

@2025 Dave Thompson/AP IMAGES

Η Έβερτον έμεινε όρθια παρά το χαστούκι του Γκέιγ στον συμπαίκτη του Κέιν που την άφησε με αριθμητικό μειονέκτημα από το 13ο λεπτό και με ένα εκπληκτικό γκολ στο 29′ από τον Ντιούσμπερι-Χολ επικράτησε με 1-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έφυγε για πρώτη φορά νικήτρια από το Ολντ Τράφορντ μετά από το 2013.

Το χαστούκι της σεζόν δόθηκε το βράδυ της Δευτέρας (24/11) στο Ολντ Τράφορντ και ακούστηκε σε όλο το Νησί! Η Έβερτον έμεινε μόλις στο 13ο λεπτό με 10 παίκτες μετά από μία αδιανόητη φάση, όπου βρήκε τον Γκέιγ να χαστουκίζει στον συμπαίκτη του Κιν και να αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα, όμως όχι μόνο δεν κατέρρευσε απέναντι στον κακό δαίμονά της διαχρονικά, την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (μετρούσε 42 νίκες επί της Έβερτον στην Premier League, τις περισσότερες που έχει κόντρα σε μία αντίπαλο) αλλά πανηγύρισε έναν ιστορικό θρίαμβο.

Και αυτό γιατί ο Ντιούσμπερι-Χολ βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα στο 29′ με ασύλληπτο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και στη συνέχεια τα ψυχωμένα ζαχαρωτά έπαιξαν άμυνα για σεμινάριο καθοδηγούμενα από έναν κέρβερο Πίκφορντ, για να κρατήσουν το 1-0 μέχρι το φινάλε και να φύγουν με το πρώτο τους τρίποντο στην έδρα της Γιουνάιτεντ σε επίπεδο πρωταθλήματος μετά από το 2013.

Το ματς

Η Έβερτον ήταν καλύτερη στο πρώτο 10λεπτο αλλά στο 13′ τα πάντα φάνηκε να αλλάζουν και να στρέφονται εναντίον της, με τον Γκέιγ να λογομαχεί με τον συμπαίκτη του Κιν και να τον χαστουκίζει στο πρόσωπο, για να υποχρεώσει τον διαιτητή να του δείξει κόκκινη κάρτα και να αφήνει την ομάδα του με 10 παίκτες.

Ωστόσο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν νωχελική στο πρώτο μέρος, δεν ανέβασε ποτέ στροφές και τιμωρήθηκε στο 29ο λεπτό από τον Ντιούσμπερι-Χολ, ο οποίος απέφυγε δύο αντιπάλους με ντρίμπλες και με εξαιρετικό σουτ με το δεξί από το ύψος της μεγάλης περιοχής εκτέλεσε τον Λάμενς.

Στο δεύτερο μέρος ο Αμορίμ προσπάθησε να “ξυπνήσει” την ομάδα του με τρεις αλλαγές αλλά χρειάστηκε να περιμένει μέχρι το 75′ για να δει κάποια αποτελέσματα, με τους Ζίρκζι και Φερνάντες να έχουν μεγάλες ευκαιρίες αλλά να μην τα καταφέρνουν, με τον Πίκφορντ να ορθώνει τείχος με δύο σπουδαίες επεμβάσεις σε κεφαλιές του Ολλανδού και να σφραγίζει μία τεράστια νίκη για την Έβερτον, την πρώτη στην καριέρα του Μόγες στο Ολντ Τράφορντ ως αντίπαλος των κόκκινων διαβόλων.

  • ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Λάμενς, Μαζραουί (46′ Μάουντ), Ντε Λιχτ, Γιορό, Σο, Μαζραουί, Καζεμίρο (58′ Μέινου), Φερνάντες, Ντόργκου (58′ Νταλότ), Ντιαλό, Εμπεουμό, Ζίρκζι
  • ΕΒΕΡΤΟΝ: Πίκφορντ, Κόουλμαν (10′ Ο’Μπράιεν), Ταρκόβσκι, Κιν, Μικολένκο, Γκέιγ, Γκάρνερ, Εντιαγέ (81′ Μπέτο), Ντιούσμπερι-Χολ (88′ Αλκαράς), Γκρίλις (88′ Μακνίλ), Μπάρι (81′ Ιροεγκμπουνάμ)

Τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής

  • Μπέρνλι – Τσέλσι 0-2 (37′ Νέτο, 88′ Φερνάντες)
  • Λίβερπουλ – Νότιγχαμ 0-3 (33′ Μουρίλο, 46′ Σαβόνα, 78′ Γκιμπς-Γουάιτ)
  • Μπόρνμουθ – Γουέστ Χαμ 2-2 (69′ πεν. Ταβερνίερ, 81′ Ουνάλ / 11′ 35′ Γουίλσον)
  • Γουλβς – Κρίσταλ Πάλας 0-2 (63 Μουνιός, 69′ Πίνο)
  • Μπράιτον – Μπρέντφορντ 2-1 (71′ Γουέλμπεκ, 84′ Χίνσελγουντ / 29′ πεν. Τιάγκο)
  • Φούλαμ – Σάντερλαντ 1-0 (84′ Χιμένες)
  • Νιούκαστλ – Μάντσεστερ Σίτι 2-1 (63′ 70′ Μπαρνς /  68′ Ντίας)
  • Λιντς – Άστον Βίλα 1-2 (8 Ενμετσά / 48′ 75′ Ρότζερς)
  • Άρσεναλ – Τότεναμ 4-1 (36′ Τροσάρ, 41′ 46′ 76′ Έζε / 55′ Ρισάρλισον)
  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Έβερτον 0-1 (29′ Ντιούσμπερι-Χολ)

Η επόμενη αγωνιστική

  • 29/11 17:00 Μπρέντφορντ – Μπέρνλι
  • 29/11 17:00 Μάντσεστερ Σίτι – Λιντς
  • 29/11 17:00 Σάντερλαντ – Μπόρνμουθ
  • 29/11 19:30 Έβερτον – Νιούκαστλ
  • 29/11 22:00 Τότεναμ – Φούλαμ
  • 30/11 14:00 Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
  • 30/11 16:05 Άστον Βίλα – Γουλβς
  • 30/11 16:05 Νότιγχαμ – Μπράιτον
  • 30/11 16:05 Γουέστ Χαμ – Λίβερπουλ
  • 30/11 18:30 Τσέλσι – Άρσεναλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ