ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΩΛΑΣ

Μανωλάς: "Όταν πήγα στον Ολυμπιακό, κατάλαβα τη διαφορά με την ΑΕΚ"

Ο Κώστας Μανωλάς στην Σούπερ Μπάλα LIVE
Ο Κώστας Μανωλάς στην Σούπερ Μπάλα LIVE MEGA TV

Ο Κώστας Μανωλάς σε συνέντευξή στην εκπομπή του MEGA, Super Μπάλα Live αναφέρθηκε στους λόγους που επέλεξε να επιστρέψει στον Ολυμπιακό, ενώ αποκάλυψε πότε θα είναι έτοιμος. Παραδέχθηκε πως ήταν ΑΕΚ μικρός, αλλά τόνισε πως κατάλαβε την διαφορά μόλις φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα.

Ο Κώστας Μανωλάς ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του MEGA, Super Μπάλα Live. Ο νέος παίκτης του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στη μεταγραφή του στους ερυθρόλευκους και για την αγάπη του προς την ομάδα. Μίλησε για την υποδοχή του κόσμο στο Πασαλιμάνι, ενώ τόνισε πως θα είναι έτοιμος στο 100% στην επανέναρξη του πρωταθλήματος. Επίσης εξήγησε τους λόγους της επιστροφής του στον Ολυμπιακό, ενώ παραδέχθηκε πως ήταν ΑΕΚ μικρός, αλλά τόνισε πως κατάλαβε την διαφορά μόλις φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα.

Οι δηλώσεις του Κώστα Μανωλά:

Το πρώτο σχόλιο για τη μεταγραφή: "Πάντα ο Ολυμπιακός ήταν στην καρδιά μου, πάντα είχα επαφή με τον πρόεδρο και τα άλλα παιδιά και τώρα ειδικά τα τελευταία τα 2-3 χρόνια που ήταν ο Βασίλης Τοροσίδης στην ομάδα. Ο Ολυμπιακός μπήκε βαθιά στην καρδιά μου".

Για το αν περίμενε την υποδοχή: "Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα υπάρχει τόσος κόσμος, δείχνει την αγάπη του, αλλά και την ευθύνη που έχω προς την ομάδα. Πρέπει να ανταπεξέλθω για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της, γιατί η φανέλα του Ολυμπιακού είναι βαριά".

Για το αν αισθάνεται ότι έχει μείνει κάτι μισό: "Πήρα πρωτάθλημα, Κύπελλο, και πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League. Έχω κάνει αρκετά πράγματα αυτά τα δύο χρόνια στον Ολυμπιακό, δεν πρέπει να επαναπαύεσαι ως ποδοσφαιριστής, γιατί θα μείνεις στάσιμος".

Για το τι παραπάνω μπορεί να δώσει: "Δεν είμαι 22-23 χρονών, είμαι 30 ετών, έχω περισσότερη εμπειρία, πρέπει να βοηθήσω τα νέα παιδιά να καταλάβουν τι εστί Ολυμπιακός. Πρέπει να δώσω εγώ το κάτι παραπάνω, γιατί ο κόσμος πιστεύει σε εμένα".

Για το παιχνίδι με τη Λαμία: "Θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο το σκορ, είναι σημαντικοί οι τρεις πόντοι και ευελπιστούμε να είναι η ομάδα στο +11 από τη δεύτερη θέση. Ο Ολυμπιακός έχει ένα πολύ καλό υλικό, το καλύτερο στην Ελλάδα, φαίνεται και από τη διαφορά. Σήμερα στο α' μέρος δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες, στο β΄ δεν είχαμε και τόσο καλή εικόνα. Είναι λογικό γιατί από τις 9 Ιουλίου τα παιδιά ξεκίνησαν προετοιμασία. Και τα παιδιά είναι άνθρωποι, υπάρχει κούραση και τομείς που σε ένα ματς δεν σε κάνουν φρέσκο.

Ο παίκτης μπαίνει πάντα για τη νίκη. Δεν γίνεται όλες τις μέρες μία ομάδα να αποδίδει το ίδιο. Δεν λέω ότι ο Ολυμπιακός είναι ντεφορμέ, μπήκε καλά στο παιχνίδι, πήρε προβάδισμα και με την εμπειρία του το κράτησε. Αυτό μετράει στο τέλος".

Για τον Αραμπί και πότε υπολογίζει να είναι έτοιμος: "Ο Αραμπί είναι ένας σκόρερ, ένα φορ περιοχής που όταν του παρουσιαστεί η ευκαιρία, θα την βάλει. Να τα εκατοστήσει τα γκολ του. Δουλεύω, έχω καιρό αποχής και έναν μικροτραυματισμό, όμως με την επανέναρξη του πρωταθλήματος θα είμαι έτοιμος, στο 100%".

Για το πού θα έδινε ένα μπράβο για το ματς: "Στον Αραμπί γιατί έκρινε το παιχνίδι".

Για τον Λαλά: "Δεν έχω παρακολουθήσει πολύ, αλλά ο Λαλά είναι ένας παίκτης που έχει ταχύτητα, ανεβοκατεβαίνει όλη την πλευρά".

Για το αν έχει τελειώσει το πρωτάθλημα: "Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Το πρωτάθλημα έχει αρκετό δρόμο, η μπάλα είναι στρογγυλή, πρέπει να δίνεις το 100% μέχρι να γίνεις μαθηματικά πρωταθλητής".

Γιατί γύρισε: "Γυρνάω γιατί θέλω να παίζω στο Καραϊσκάκης μπριστά στον κόσμο του Ολυμπιακού. Με κάνει να γυρίσω η αγάπη για αυτά τα 2 χρονια που έπαιξα. Δεν υπάρχει κάτι χρηματικό, θέλω να αγωνιστώ τώρα στον Ολυμπιακό, που είμαι καλά. Όχι στα 34-35 που θα θεωρούμαι σε εισαγωγικά τελειωμένος. Θέλω να παίξω και όταν νιώσω ότι δεν μπορώ, να σταματήσω".

Ποια στιγμή θα θυμάται με τη κάθε φανέλα: "Από τη Ρόμα ξέρετε όλοι, από τη Νάπολι το πρώτο τρόπαιο στην Ιταλία. Από τον Ολυμπιακό είναι πολλές στιγμές, όχι μία".

Για τα ματς με την Αταλάντα: "Η Αταλάντα είναι μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις στην Ιταλία, παίζει ένα ποδόσφαιρο man to man σε όλο το γήπεδο. Είναι μία ομάδα σκληρή, γρήγορη και επιθετικά και αμυντικά. Θα είναι δύο δύσκολα ματς. Εννοείται έχουμε πιθανότητες, δεν μπαίνουμε στο γήπεδο χαμένοι, αν έχεις τέτοια νοοτροπία μην μπεις να παίξεις. Είναι το φαβορί, αλλά στη θεωρία. Έντεκα αυτοί έντεκα και εμείς".

Για τον Παπασταθόπουλο: "Ο Σωκράτης είναι πολύ καλός μου φίλος. Τώρα και συμπαίκτης μου σε μία ομάδα. Στην Εθνική βρισκόμασταν λίγες φορές το χρονο. Δεν θα αναφερθώ στο τι έχει κάνει στην καριέρα του, είναι από τους μεγαλύτερους Ελληνες ποδοσφαιριστές, με μεγάλη καριέρα. Δεν χρειάζεται να λέμε ότι είμαι μόνο εγώ και ο Σωκράτης. Υπάρχουν πολλά παιδιά, ο Σισέ, ο Μπα, ο Αβραάμ. Αν είσαι στο ρόστερ του Ολυμπιακού, σημαίνει είσαι καλός παίκτης".

Για τον Μαρτίνς: "Ο Μαρτίνς έχει διαμορφώσει μία ομάδα που ξέρει τι θέλει στο γήπεδο. Ξέρει πώς να παίρνει το αποτέλεσμα. Δεν τον έχω ζήσει ακόμη, ευελπιστώ τις επόμενες μέρες που θα μπω κανονικά στις προπονήσεις".

Για τις δηλώσεις του Σπαλέτι: "Δεν θέλω να μιλήσω για τη Νάπολι. Στον Ολυμπιακό είμαι χαρούμενος και ευτυχισμένος".

Για την ΑΕΚ και τους οπαδούς της: " Ο κύριος Μαρινάκης με επέλεξε να με πάρει όταν έμεινα ελεύθερος από την ΑΕΚ. Με εμπιστεύτηκε και με βοήθησε να γίνει τέτοιος ποδοσφαιριστής".

Για τον Σάκη Τσιώλη: "Το καλοκαίρι εκείνο ο θείος μου Στέλιος πήρε τηλέφωνο στις ακαδημίες της ΑΕΚ που αγωνιζόμουν και είπαν πως δεν κάνω για να πάρω το επόμενο βήμα. Επειδή έχω έναν τέτοιο χαρακτήρα του είπα να πάω κάπου αλλού. Πήγα στο Θρασύβουλο, έκανα μία προπόνηση. Ο κ. Τσιώλης μου είπε ότι θα μείνω και ότι θα πάω στην προετοιμασία. Ο θείος μου μού είπε ότι έγινα επαγγελματίας και δεν θα γίνω ξανά ερασιτέχνης. Όταν ήρθα από την Αθήνα με τον πατέρα μου έκανα περισσότερες προπονήσεις την εβδομάδα, δεν έμεινα σε αυτές της ομάδας. Όταν πήγα στην ΑΕΚ από τον Θρασύβουλο, όλοι έπαιζαν εκτός από εμένα".

Για τον Κούρτιτς: "Είναι ποιοτικός παίκτης, σκοράρει, καλή προσθήκη για τον ΠΑΟΚ. Δεν τον έχω παρακολουθήσει τον ΠΑΟΚ, μόνο το ματς με τον Ολυμπιακό, που το σκορ θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο. Η καλύτερη άμυνα φέρνει και τα πρωταθλήματα. Τώρα είναι δύσκολο για τον ΠΑΟΚ με την βαθμολογική".

Για την ΑΕΚ: "Δεν έπαιζα στην ΑΕΚ, είχαν παίξει όλοι. Τραυματίσηκταν δεν υπήρχε να παίξει κάποιος και μου δόθηκε ευκαιρία να αγωνιστώ. Από εκείνη την ημέρα σε οποιαδήποτε ομάδα πήγα ήμουν βασικός. Με πίστεψε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, τον έβγαλα ασπροπρόσωπο και συνέχισα την καριέρα του.

Δεν είναι δυνατόν να μην υπήρξα ΑΕΚ. Ήμουν ΑΕΚ μικρός λόγω του θείου μου, οταν πήγα στον Ολυμπιακό κατάλαβα τη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων. Την αγάπη μου για τον Ολυμπιακό την δείχνω από τότε που αγωνίζομαι στον Ολυμπιακό και δεν θα αλλάξει ποτέ. Ο θείος μου ήταν από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που πέρασαν. Ήθελα να πάω στον Ολυμπιακό, το επέλεξα μόνος μου, κανένας δεν μου το είπε, είχα τα καρύδια να πάω στον Ολυμπιακό και απέδειξα την αξία μου".

Για την Εθνική: "Για να είμαι ειλικρινής όποτε αγωνίστηκα στην Εθνική έδωσα το 150%. Δεν κατάλαβα κάποια στιγμή γιατί έμεινα εκτός Εθνικής. Άκουσα διάφορα. Με πήρε ο προπονητής ότι στα τελυταία ματς ότι θέλει να δει κάποια παιδιά. Είχε πάρει και τον Σωκράτη αν δεν κάνω λάθος. Από εκείνη την στιγμή ξεκίνησε το Nations League, δεν με κάλεσε κανένας. Όλο το φταίξιμο της εικόνας της Εθνικής έπεσε σε εμένα και τον Σωκράτη. Η απόδειξη του σκηνικού ήρθε με τον Σιόβα. Πιστεύω δεν ήταν μόνο επιλογή προπονητή. Αυτός που έκανε επιλογή είναι επικίνδυνος για το ποδόσφαιρο.

Όπως είπε ο Φύσσας, δεν έχουμε καταλήξει στον προπονητή, ούτε εγώ έχω καταλήξει. Με σταμάτησαν χωρίς λόγο από την Εθνική. Δεν έχω κάνει ποτέ κακό και πάντα έδινα τον καλύτερό μου εαυτό. Όταν μου πει ότι με θέλει, θα πάω να δω. Και ο κ. Φαν Σιπ μου είπε ότι θέλω να είμαι στο πλάνο του Κατάρ, αλλά υπήρξαν ενδιάμεσες συζητήσεις που δεν μου άρεσαν. Μου είπε πράγματα που δεν μου άρεσαν για την προσωπικότητά μου. Πήρα αυτή την απόφαση και ήταν δύσκολη. Το έχω πει για εμένα δεν είναι κλειστή η πόρτα της Εθνικής. Πρέπει να υπάρχουν και οι συνθήκες. Δεν βγήκα, με έβγαλαν".

Για το αν του λείπει ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: "Και οι δύο ομάδες καλές είναι, εμείς είμαστε ανώτεροι. Τώρα έρχεται και το ντέρμπι. Περιμένω να παίξουμε στο Καραϊσκάκης στα playoffs".

Για τον Παναθηναϊκό: "Τον είχαμε συνηθίσει πιο ψηλά, αλλά όλες οι ομάδες περνούν τις κρίσεις τους. Η Γιουβέντους π.χ. στην Ιταλία τώρα είναι 7η. Χρειάζεσαι τους μεγάλους, το πιο ξακουστό ντέρμπι είναι το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκό, οπότε χρειάζεσαι δύο δυνατούς αντιπάλους για να προσφέρουν θέαμα".

Για το αν έχει δει την ΑΕΚ: "Την είδα στην ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Έχω δει μόνο τα σημαντικά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ είναι μία καλή ομάδα με αξιόλογους ποδοσφαιριστές, είναι στο -11, ο Ολυμπιακός είναι πιο καλή ομάδα, έχει πιο μεγάλη φανέλα. Ο καλός και σοβαρός Ολυμπιακός δεν θα έχει πρόβλημα να απειληθεί. Αλλά δεν έχει τελειώσει τίποτα".

Για την Νάπολι και την πορεία της στο πρωτάθλημα: "Η Ίντερ είναι η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα. Η Νάπολι έχει ένα καλό ρόστερ και έναν καλό προπονητή. Έρχεται το Κόπα Άφρικα, θα φύγουν αρκετοί ποδοσφαιριστές και εκεί δεν ξέρω αν θα αντέξει".

Για τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς: "Τεράστιος, γίγαντας, τιτάνας".

Για τον Αντσελότι: "Είναι ένας πατέρας, είχα την τύχη να τον είχα προπονητή μου. Είμαστε ακόμη σε επαφή, τον εκτιμώ με εκτιμά. Ίσως από τους καλύτερους ανθρώπους με τον Ρούντι Γκαρσία και τον Τζενάρο Γκατούζο που είχα ως προπονητές".

Στέλιος Μανωλάς ή Κώστας Μανωλάς: "Ο θείος μου ήταν το έναυσμα να ξεκινήσω το ποδόσφαιρο. Επηρεάστηκα από το μεγαλείο του και την προσωπικότητά του. Ένας παίκτης που δεν θα ξαναπεράσει από το πρωτάθλημα. Έχουμε πολλά κοινά στοιχεία, ο θείος μου έβαζε και πολλά γκολ. Εγώ είμαι καλύτερος στο ανοιχτό γήπεδο. Ήταν πάντα κοντά μου, τον ευχαριστώ για όσα έχει κάνει για εμένα".

Για τον αν θα έπαιζε πόλο αν δεν γινόταν ποδοσφαιριστής: "Όχι δεν θα έπαιζα, είναι δύσκολο. Θα έπαιζα μπάσκετ. ήμουν καλύτερος όταν έπαιζα, απλά ήμουν κοντός. Την τύχη μου την πήρε ο Βασίλης Σπανούλης".

TAGS ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΩΛΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ