ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Μανέ: Γήπεδο στη Σενεγάλη παίρνει το όνομά του

Ο Σαντιό Μανέ με το τρόπαιο του Κόπα Άφρικα μετά τη νίκη της Σενεγάλης επί της Αιγύπτου
Ο Σαντιό Μανέ με το τρόπαιο του Κόπα Άφρικα μετά τη νίκη της Σενεγάλης επί της Αιγύπτου © 2022 THEMBA HADEBE / AP IMAGES

Στη Σενεγάλη πλέουν σε πελάγη ευτυχίας με την κατάκτηση του Κόπα Άφρικα σε τέτοιο βαθμό που στη γενέτειρά του θα ονοματίσουν ένα υπό κατασκευή γήπεδο με το όνομά του.

Η Σενεγάλη κατέκτησε το Κόπα Άφρικα για πρώτη φορά στην ιστορία της και τα κατορθώματα της ομάδας του Αλιού Σισέ, με μπροστάρη τον Σαντιό Μανέ θα μνημονεύονται για πάντα.

Σε τέτοιο βαθμό που οι συμπατριώτες του Σενεγαλέζου μεσοεπιθετικού της Λίβερπουλ, αποφάσισαν να ονομάσουν ένα υπό κατασκευή γήπεδο με το όνομά του, στη γενέτειρά του στη Σενεγάλη, για να τον τιμήσουν για τη συνεισφορά του για την κατάκτηση του τροπαίου.

Ο δήμαρχος της περιοχής, Αμπντουλάι Ντιόπ, ο άνθρωπος που πήρε την απόφαση για τη μετονομασία του γηπέδου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο Μανέ αξίζει τη συγκεκριμένη τιμή: "Ο Μανέ έχει τιμήσει τη Σενεγάλη και την πόλη του Σέντιου. Θέλω, μέσω της απόφασης να δώσω το όνομά του στο γήπεδο της πόλης, να επιβεβαιώσω την αναγνώριση όλων των πολιτών μας προς το πρόσωπο ενός ανθρώπου που κάνει την πόλη γνωστή σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ο Μανέ αξίζει αυτό το δώρο".

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ