ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Μανέ για Λίβερπουλ: "Θα παραμείνω φίλαθλος της ομάδας για πάντα"

Ο Σαντιό Μανέ πανηγυρίζει αφού σκόραρε στον ημιτελικό του FA Cup στο Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ
Ο Σαντιό Μανέ πανηγυρίζει αφού σκόραρε στον ημιτελικό του FA Cup στο Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ © 2022 KIRSTY WIGGLESWORTH / AP IMAGES

Η Λίβερπουλ μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του Σαντιό Μανέ στην Μπάγερν ανάρτησε μία συνέντευξή του για να τον αποχαιρετίσει.

Ο Σαντιό Μανέ θα συνεχίσει την καριέρα του στην Μπάγερν και φεύγοντας από τη Λίβερπουλ έδωσε μία συνέντευξη - αφιέρωμα για την 6χρονη πορεία του στο Άνφιλντ.

Με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έχει 269 συμμετοχές, 120 γκολ και 48 ασίστ, και έχει κερδίσει Premier League, Champions League, FIFA Club World Cup, FA Cup, Carabao Cup και UEFA Super Cup. Σε προσωπικό επίπεδο έχει αναδειχθεί κορυφαίος Αφρικανός παίκτης της χρονιάς και έχει κερδίσει το βραβείο στην κατηγορία Premier League Golden Boot.

Στη συνέντευξη που έδωσε μίλησε κυρίως για την αγάπη του για τους "κόκκινους" και τους φιλάθλους, για τον Κλοπ και τους συμπαίκτες του, Μοχάμεντ Σαλάχ και Ρομπέρτο Φιρμίνο. Αναφέρθηκε στην καλύτερη στιγμή του στο σύλλογο, στο αξέχαστο γκολ που πέτυχε, αλλά και στην επιθυμία του να επιστρέψει στο Άνφιλντ.

"Προφανώς είναι περίεργο να μην είμαι πλέον παίκτης της Λίβερπουλ μετά από έξι χρόνια στο Άνφιλντ. Αλλά φυσικά πέρασα υπέροχα και από την πρώτη μου μέρα μου άρεσε πολύ η προπόνηση, το παιχνίδι, ειδικά στο Άνφιλντ και μπροστά σε αυτούς τους καταπληκτικούς φιλάθλους.

Αφού οι δύο σύλλογοι συμφώνησαν τη μεταγραφή, έστειλα ένα μεγάλο μήνυμα για να τους αποχαιρετήσω όλους, κάτι που είναι φυσιολογικό. Ήταν λυπημένοι, όπως και εγώ, αλλά είναι μέρος της ζωής. Απλά πρέπει να το αποδεχτούμε.

Είμαι φίλος με όλους, με το προπονητικό επιτελείο ακόμα και με το προσωπικό της κουζίνας, ειδικά με τις κυρίες στην κουζίνα. Άρα, για μένα η αποχώρηση με καλό τρόπο είναι τόσο σημαντική – και για τους οπαδούς επίσης.

Φίλαθλοι, σίγουρα θα μου λείψετε, αλλά ούτως ή άλλως, σας αγαπώ παιδιά. Έχω ακόμα το σπίτι μου στο Λίβερπουλ και τα πάντα, οπότε σίγουρα θα επιστρέψω. Φυσικά και θα ήθελα μια μέρα να επιστρέψω στο Άνφιλντ για να τους πω ένα γεια και φυσικά να δω τη Λίβερπουλ να παίζει γιατί για εγώ θα είμαι ο Νο.1 φαν της Λίβερπουλ – μετά τους οπαδούς".

Για την καλύτερή του στιγμή στο σύλλογο και το γκολ που δεν θα ξεχάσει:

"Το 2019 όταν νικήσαμε την Μπαρτσελόνα εντός έδρας ήταν απίστευτο, καθώς και όταν κερδίσαμε το Champions League. Για μένα, μέχρι στιγμής αυτή είναι η καλύτερη ή η στιγμή που θα μείνει για πάντα στο μυαλό μου, σίγουρα.

Από γκολ, θα πω το πρώτο μου γκολ στο Emirates Stadium κόντρα στην Άρσεναλ στο ντεμπούτο μου. Και μετά, το δεύτερο γκολ μου, θα πω κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου ενάντια στον Μάνουελ Νόιερ. Συγγνώμη Manu, έρχομαι στην ομάδα αλλά νομίζω ότι το δεύτερο γκολ ήταν επίσης απίστευτο. Θα επιλέξω λοιπόν αυτές τις δύο στιγμές".

Για τον προπονητή της ομάδας:

"Νομίζω ότι από την πρώτη μέρα που μίλησα μαζί του για να ενταχθώ στη Λίβερπουλ, είχαμε μια πραγματικά πολύ καλή σχέση και είναι ένας εξαιρετικός προπονητής. Έχει καρδιά και επίσης είναι αφοσιωμένος σε αυτό και τον κάνει τόσο ξεχωριστό. Φυσικά, με βοήθησε πολύ να γίνω ο παίκτης που είμαι, και το επιτελείο και όλοι οι παίκτες. Και ο ίδιος, όπως έλεγα πάντα, δεν σταμάτησα ποτέ να δουλεύω σκληρά".

Για Σαλάχ - Φιρμίνο:

"Ο Μπόμπι και ο Μο – τι παίκτες; Νομίζω ότι δεν υπάρχουν άλλα μυστικά, γιατί παίζοντας δίπλα σε αυτούς τους σπουδαίους παίκτες, τα πάντα γίνονται πιο εύκολα. Ειδικά ο Ρομπέρτο, ο οποίος πάντα έκανε χώρο για εμένα και τον Μοχάμεντ, νομίζω ότι ήταν απλά απίστευτο".

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ