ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Μάλι - Ισημερινή Γουινέα 5-6 πέν.: Ο φονέας των γιγάντων προκρίθηκε στα προημιτελικά

Ο Τζανίκ Μπουίλα της Ισημερινής Γουινέας πανηγυρίζει τη νίκη επί του Μάλι για τη φάση των 16 του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2021 στο "Όμνισπορτ", Λιμπέ | Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022
Ο Τζανίκ Μπουίλα της Ισημερινής Γουινέας πανηγυρίζει τη νίκη επί του Μάλι για τη φάση των 16 του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2021 στο "Όμνισπορτ", Λιμπέ | Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022 © 2022 SUNDAY ALAMBA/ASSOCIATED PRESS

Η Ισημερινή Γουινέα απέκλεισε το Μάλι στη φάση των 16 του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής ύστερα από 16 εκτελέσεις πέναλτι και "λευκή" ισοπαλία σε 120 λεπτά. Με Σενεγάλη στον επόμενο γύρο.

Η Ισημερινή Γουινέα απέκλεισε την κάτοχο Αλγερία στη φάση των ομίλων και το Μάλι στη φάση των 16 του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2021, σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στα πέναλτι έπειτα από "λευκή" ισοπαλία σε 120 λεπτά αγώνα.

Οι δύο ομάδες απέτυχαν σε δύο προσπάθειες στις πρώτες επτά εκτελέσεις, με τον Φαλάιγ Σακό να γίνεται μοιραίος για το Μάλι, αστοχώντας στην τελευταία και δίνοντας τη νίκη με 6-5 στην Ισημερινή Γουινέα, που θα αντιμετωπίσει τη Σενεγάλη στα προημιτελικά.

Το Μάλι επιχείρησε να δείξει από νωρίς τις διαθέσεις του. Οι κούρσες του Μουσά Ντουμπιά δεν αντιμετωπίστηκαν εύκολα, όμως ο παίκτης με τις περισσότερες τελικές ήταν ένας αμυντικός μέσος, ο Μοχαμέντ Καμαρά, που δοκίμασε πολλές φορές το πόδι του.

Στο τέλος του 1ου ημιχρόνου, ο Ντουμπιά έκανε μια ατομική ενέργεια στην περιοχή, έπεσε πάνω στον Χοσέτε Μιράντα και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι, όμως ύστερα από παρακολούθηση της φάσης στο video αναθεώρησε την απόφασή του.

Οι παίκτες του Μοχαμέντ Μαγκασουμπά ήταν ακόμα πιο πιεστικοί στο 2ο ημίχρονο, όμως δεν κατάφεραν να πλησιάσουν με αξιώσεις την εστία του Χεσούς Οβόνο. Η Ισημερινή Γουινέα προσπαθούσε κυρίως με τον Ιμπάν Σαλβαδόρ να επιτεθεί, όμως ούτε οι δικές της τελικές ήταν αξιόλογες, πλην μιας κόντρας που παραλίγο να καταλήξει προς την εστία του Ιμπραχίμ Μουνκορό.

Ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση, όπου τα πόδια των παικτών ήταν βαριά, ειδικά από τη στιγμή που οι δύο προπονητές δεν εξάντλησαν τις αλλαγές τους το 90λεπτο. Το 0-0 παρέμεινε μέχρι τέλους κι η ανάδειξη νικητή ανατέθηκε στα πέναλτι.

Εκεί οι Ιμπραχίμ Μουνκορό και Χεσούς Οβόνο έκαναν από μία επέμβαση, δύο πέναλτι κατέληξαν άουτ και τα πάντα κρίθηκαν στην 16η εκτέλεση. Ο Σακό έστειλε την μπάλα ψηλά, ο VAR τσέκαρε το πόδι του Οβόνο που πατούσε οριακά τη γραμμή και η Ισημερινή Γουινέα έγραψε ιστορία.

ΜΑΛΙ: Μουνκορό, Χ. Τραορέ, Σακό, Κουγιατέ, Μ. Χαϊνταρά, Α. Χαϊνταρά (108' Ντιένγκ), Μ. Καμαρά, Α. Μ. Τραορέ (70' Τζενέπο), Ι. Μπισουμά (70' Α. Ν. Τραορέ), Ντουμπιά, Κονέ (84' Τουρέ)

ΙΣΗΜΕΡΙΝΗ ΓΟΥΙΝΕΑ: Οβόνο, Ακάπο, Ομπιάνγκ, Κόκο, Εντόνγκ, Σαλβαδόρ, Γκανέτ, Ματσίν (82' Μπελίμα), Μιράντα (63' Μπουίλα), Μπικόρο (82' Ενέμε), Χανζά (63' Ενσουέ)

Τα αποτελέσματα της φάσης των 16

Τα ζευγάρια των προημιτελικών

  1. Μπουρκίνα Φάσο - Τυνησία
  2. Σενεγάλη - Ισημερινή Γουινέα
  3. Γκάμπια - Καμερούν
  4. Αίγυπτος - Μαρόκο

Τα ζευγάρια των ημιτελικών

  • Μπουρκίνα Φάσο ή Τυνησία - Σενεγάλη ή Ισημερινή Γουινέα
  • Γκάμπια ή Καμερούν - Αίγυπτος ή Μαρόκο
TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ