ΑΤΑΛΑΝΤΑ

Μαλεζάνι: "Η Αταλάντα είναι όπως η δική μου Πάρμα, ήρθε η ώρα για την Ιταλία να ξαναπάρει το τρόπαιο μετά από 25 χρόνια"

FILE - In this March 28, 2010 file photo Alberto Malesani gestures during the Serie A soccer match between Siena and Genoa at the Artemio Franchi stadium in Siena, Italy. Alberto Malesani has been named Bologna coach, after Franco Colomba was fired a day before the club's Serie A opener. Malesani has coached a long list of clubs, including Chievo Verona, Fiorentina, Parma, Verona, Panathinaikos, Udinese, Empoli and Siena. Bologna president Sergio Porcedda fired Colomba on Sunday and youth squad coach Paolo Magnani managed the team to a 0-0 draw against five-time defending champion Inter Milan on Monday. (AP Photo/Paolo Lazzeroni/Files)
FILE - In this March 28, 2010 file photo Alberto Malesani gestures during the Serie A soccer match between Siena and Genoa at the Artemio Franchi stadium in Siena, Italy. Alberto Malesani has been named Bologna coach, after Franco Colomba was fired a day before the club's Serie A opener. Malesani has coached a long list of clubs, including Chievo Verona, Fiorentina, Parma, Verona, Panathinaikos, Udinese, Empoli and Siena. Bologna president Sergio Porcedda fired Colomba on Sunday and youth squad coach Paolo Magnani managed the team to a 0-0 draw against five-time defending champion Inter Milan on Monday. (AP Photo/Paolo Lazzeroni/Files) @2024 PAOLO LAZZERONI/AP IMAGES

Η Αταλάντα φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη ιταλική ομάδα μετά από την Πάρμα το 1999 που κατακτάει το Europa League (τότε Κύπελλο UEFA) και ο τότε αρχιτέκτονας των παρμέντσι, Αλμπέρτο Μαλεζάνι, θεωρεί πως η ομάδα του Γκασπερίνι έχει τα φόντα να πετύχει.

Το 1999 η Πάρμα είχε προκαλέσει το θαυμασμό όλης της ποδοσφαιρικής Ιταλίας όταν συνέτριψε με 3-0 την Μαρσέιγ στην Μόσχα και έκανε δικό της το Κύπελλο UEFA, με εκείνη την ομάδα να διαθέτει αστέρια όπως οι Τζανλουίτζι Μπουφόν, Ερνάν Κρέσπο, Φάμπιο Καναβάρο, Λιλιάν Τουράμ, Ενρίκο Κιέζα και Νέστορ Σενσίνι.

Αρχιτέκτοντας εκείνου του γκρουπ ήταν ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι που λίγο αργότερα δούλεψε και στην Ελλάδα, για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, με τον 69Χχρονο προπονητή να καταθέτει την άποψή του για τον φετινό τελικό του Europa League και να υποστηρίζει πως η Αταλάντα το Γκασπερίνι μπορεί να γίνει η πρώτη ιταλική μετά από τη δική του Πάρμα που θα πάρει το τρόπαιο.

"Είναι σκληρό παιχνίδι, απρόβλεπτο από άποψη τακτικής. Οι Γερμανοί έχουν να χάσουν πολύ καιρό αλλά οι παίκτες του Γκασπερίνι μπορούν να δώσουν σπουδαία συναισθήματα όταν είναι στη μέρα τους.

Μου αρέσει η Αταλάντα, απολαμβάνω να τους βλέπω να παίζουν. Θα χρειαστεί να πιάσουν το μάξιμουμ της απόδοσής τους αλλά το σίγουρο είναι πως η Αταλάντα είναι η ομάδα που έχει τραβήξει την προσοχή όλων στην Ιταλία τα τελευταία χρόνια", τόνισε σε συνέντευξή του στην "Gazzetta dello Sport" για να προχωρήσει κατόπιν σε συγκρίσεις με την Πάρμα της εποχής του:

"Υπάρχουν ομοιότητες. Η πρώτη είναι πως το Μπέργκαμο είναι πόλη της περιφέρειας, όπως η Πάρμα. Και στις δύο περιπτώσεις έχουμε να κάνουμε με συμπαγείς και δομημένους συλλόγους.

Άλλο κοινό στοιχείο είναι το αγωνιστικό στιλ τους. Θέλαμε να πάρουμε αποτελέσματα μέσα από το στιλ μας και το ίδιο κάνει και η Αταλάντα.

Η ομάδα του Γκασπερίνι απέκλεισε την Λίβερπουλ, που δεν είναι μικρή ομάδα, ενώ η δική μου Πάρμα είχε αποκλείσει την Ατλέτικο στα ημιτελικά, με τη ρεβάνς να τη δίνουμε στο Βιθέντε Καλδερόν".

Όσον αφορά στα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει η Dea για να σηκώσει το τρόπαιο κάνοντας την έκπληξη κόντρα στο φαβορί του τελικού, Λεβερκούζεν, ο Μαλεζάνι ήταν σαφής:

"Πρώτα από όλα θα χρειαστεί κουράγιο. Παίζουν man-to-man και για να το κάνεις αυτό, θα πρέπει να είσαι καλά προετοιμασμένος από φυσική κατάσταση και να έχεις αυτοπεποίθηση.

Μου αρέσει η τακτική προσέγγιση των αγώνων από τον Γκασπερίνι. Ο κάθε παίκτης ξέρει τι πρέπει να κάνει και το κάνει καλά. Εγώ θα προσπαθούσα να αφαιρέσω την πρωτοβουλία από την Λεβερκούζεν και να τους εμποδίσω να έχουν την κατοχή.

Στην άμυνα, δεν φαίνονται όμως τόσο έξυπνοι και πιστεύω πως ήρθε η ώρα για μία ιταλική ομάδα να πάρει το συγκεκριμένο τρόπαιο έπειτα από 25 χρόνια".

TAGS ΑΤΑΛΑΝΤΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ