ΠΑΟΚ

Λουτσέσκου: "Θέλω σαν τρελός να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται"

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου ενόψει Κοπεγχάγης | 3 Νοεμβρίου 2021
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου ενόψει Κοπεγχάγης | 3 Νοεμβρίου 2021 IN TIME SPORTS

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα της Πέμπτης με την Κοπεγχάγη υποστήριξε πως επιθυμία του ίδιου είναι να φτάσει με τον ΠΑΟΚ όσο πιο μακριά γίνεται στο Europa Conference League.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα της Πέμπτης (4/11, 22:00 COSMOTE TV, LIVE στο SPORT24) με την Κοπεγχάγη σημείωσε πως επιθυμία του ίδιου είναι να φτάσει όσο το δυνατόν πιο μακριά με τον ΠΑΟΚ στο Europa Conference League. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως το ματς με τους Δανούς είναι τελικός καθώς μένουν τρεις αγωνιστικές ακόμη.

Επίσης αναφέρθηκε στη διαχείριση των ποδοσφαιριστών του, τόνισε πως ο Αουγκούστο θα λείψει δεδομένα και από το ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό.

Είναι ένα παιχνίδι το οποίο μπορεί να φέρει τον ΠΑΟΚ αγκαλιά με την πρωτιά, είναι διαφορετικό με τα υπόλοιπα, θυμίζει αυτό με τη Ριέκα, είναι ένα ματς σταθμός που μπορεί να δείξει στην ομάδα πως μπορεί να πάει μακριά στη διοργάνωση;

"Ο ΠΑΟΚ θέλει να πάει μακριά στη διοργάνωση. Εμείς οι ίδιοι το θέλουμε, εγώ το θέλω σαν τρελός. Δεν υπάρχουν ομοιότητες το ματς με τη Ριέκα. Ήταν ένα κρίσιμο παιχνίδι γιατί κρινόταν η ευρωπαϊκή συνέχεια. Το ματς με την Κοπεγχάγη είναι σημαντικό, ξέρουμε που θα βρεθούμε αν κερδίσουμε. Αν δεν κερδίσουμε όμως και πάλι μπορούμε να περάσουμε στην επόμενη φάση.

Επίσης υπάρχει διαφορετική δυναμική των δύο παιχνιδιών. Το ένα ήταν εκτός, αυτό είναι εντός και φυσικά υπάρχει διαφορετικό στυλ παιχνιδιών και ποιότητας των δύο ομάδων. Από την πλευρά μας υπάρχει τεράστια θέληση να προκριθούμε".

Σε αυτό το επίπεδο η έδρα μπορεί να αλλάξει την τακτική προσέγγιση της ομάδας;

"Θέλουμε να παίζουμε σε κάθε ματς με το ίδιο στιλ. Να έχουμε τη μπάλα στα πόδια μας, να κάνουμε επιθέσεις στον αντίπαλο μας. Άλλες φορές το κάνουμε, άλλες όχι. Είναι φυσιολογικό να συμβαίνει αυτό το κομμάτι. Η παρουσία του κόσμου και η έδρα πιθανόν να δημιουργεί μια άλλη αίσθηση στους ποδοσφαιριστές. Σαν οργανισμός οι ομάδες που είναι οργανωμένες και περιμένω από την Κοπεγχάγη να παίξει με το ίδιο στιλ. Δεν μπορείς να περεκλίνεις απ' αυτό το στοιχείο. Περιμένω να παίξει με τον ίδιο τρόπο, να επιτίθεται όποτε μπορεί και να αφήνει κάποια κενά".

Είναι ένας τελικός για την πρώτη θέση ή είναι νωρίς να μιλάμε για κάτι τέτοιο;

"Όχι δεν θα πω ότι είναι ένας τελικός αλλά σίγουρα είναι ένα σημαντικό παιχνίδι. Η ομάδα που θα κερδίσει θα κάνει ένα τεράστιο βήμα για την πρώτη θέση. Δεν είναι όμως μια κατάσταση που θα τελειώσει τον όμιλο. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι μέχρι το τέλος. Επίσης μπορεί η Σλόβαν να μην δείχνει τόσο επιθετική σαν ομάδα, αλλά είναι μια έμπειρη ομάδα που ξέρει να παίζει αυτά τα παιχνίδια και θα παίξει κόντρα σε εμάς και την Κοπεγχάγη και θα θέλει και αυτή να βρεθεί πρώτη και να πάει απευθείας στους 16. Είναι στόχος η πρώτη θέση καθώς δίνει την απευθείας πρόκριση και με μια καλή κλήρωση εκεί μπορείς να δεις διαφορετικά τη διοργάνωση".

Ποια είναι η ανάγνωση για τα λάθη-δώρα που αναφέραται στην τελευταία συνέντευξη σας;

"Δεν μπορούμε να μιλάμε για λάθη, αλλά για δώρα, επειδή τα γκολ που έχουμε δεχτεί έως τώρα θα ήταν εύκολο να έχουν αποφευχθεί και το ξέρετε καλά αυτό. Το δεύτερο έχει να κάνει με την αλλαγή φιλοσοφίας, έχουμε παίκτες που ήρθαν από διαφορετικό περιβάλον, άλλους που έπαιζαν πέρυσι εδώ και πρέπει να αλλάξουν. Οι αντιδράσεις δεν είναι σίγουρα οι ίδιες δεν μπορώ να θυμηθώ σε όλες αυτές τις καταστάσεις από το Δουβλίνο μέχρι σήμερα, δεν μπορώ να θυμηθώ μια φάση που ο Απόλλων μπήκε στην περιοχή μας αλλά και πάλι δεχτήκαμε γκολ.

Για να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο θα πρέπει να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση, να παλέψουμε και στις δύο διοργανώσεις που μετέχουμε. Θα περάσουμε από μια περίοδο όπου τα σουτ που θα γίνονται προς την εστία μας θα πηγαίνουν άουτ ή θα τα σταματάει ο γκολκίπερ μας. Με υπομονή και εμπιστοσύνη όλα θα σταματήσουν και με κατανόηση από τους παίκτες για το πως θα πρέπει να αποφευχθούν αυτές οι καταστάσεις".

Ο ΠΑΟΚ έχει βρεθεί τρεις φορές έως τώρα σε ματς ευρωπαϊκού και πρωταθλήματος και ποτέ δεν μπόρεσε να κάνει το τρία στα τρία. Πως το εξηγείτε αυτό. Έχει να κάνει με τη νοοτροπία; Είναι και βιολογικό θέμα;

"Στην Ευρώπη είναι πολλά τα παραδείγματα όπου ομάδες που μετέχουν σε δύο διοργανώσεις έχουν πρόβλημα από το ένα ματς στο άλλο. Από το Ευρωπαϊκό παιχνίδι σε αυτό του πρωταθλήματος ή από το πρωτάθλημα στην Ευρώπη δεν υπάρχουν σταθερά αποτελέσματα. Είναι κάτι φυσιολογικό.

Υπάρχει αρκετή ενέργεια που σπαταλάς σωματικά και όχι μόνο ακόμα και σε πνευματικό επίπεδο. Ναι μεν κάνεις κάποιες αλλαγές αλλά και πάλι δεν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα. Υπάρχουν επίσης τα ταξίδια που επηρεάζουν αρκετά. Πολλές φορές όταν επιστρέφεις από ένα ταξίδι στις 3-4 το πρωί δεν μπορείς να κοιμηθείς. Ακόμα και μετά από εντός έδρας παιχνίδια. Επίσης είναι και οι τραυματισμοί.

Το σημαντικό είναι να θέσεις τις προτεραιότητες χωρίς να παρεκλίνεις από οποιοδήποτε στόχο".

Να υποθέσουμε ότι ο Αουγκούστο δεν παίζει ούτε αύριο, ούτε την Κυριακή;

"Σίγουρα δεν ξέρουμε αν θα είναι έτοιμος μετά τη διακοπή ή θα χρειαστεί μια ακόμη εβδομάδα. Είναι ένα διάστημα δύο ή τριών εβδομάδων ο χρόνος αποκατάστασης του".

Να μετράτε τα λεπτά ώστε να κάνετε κάποιες αλλαγές που είστε "αναγκασμένος" για να μην

"Είναι μια δύσκολη κατάσταση. Πρέπει να βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι, λεπτό με λεπτό, πως θα είναι ο ρυθμός του αγώνα, να αποφύγουμε το ρίσκο. Πολλά συμβαίνουν. Εξήγησα ήδη τι σημαίνει το να παίζεις 90 λεπτά, όχι μόνο όσο βλέπετε, αλλά τι άλλο επηρεάζει την ομάδα και θα πρέπει εμείς να λαμβάνουμε υπόψιν. Πιθανόν ο Αουγκούστο ο τραυματισμός που τον κράτησε εκτός τον Αύγουστο να μην του επέτρεψε να αντέξει το ρυθμό που έχουμε".

Υπάρχει αίσθηση πως όσο αντέξει αυτή η ομάδα μέχρι τον Ιανουάριο ώστε να βρει λύσεις, θα πρέπει να παίρνει ρίσκα, συμφωνείτε;

"Γιατί μέχρι τον Ιανουάριο. Ακόμα και αν κάνουμε μεταγραφές, όλο το διάστημα θα υπάρχει παιχνίδι ανά τρεις μέρες. Θέλω να κρατήσει αυτή η ιστορία μέχρι τέλος Μαίου. Να προσπαθώ να βρω λύσεις να αντεπεξέλθω στις καταστάσεις γιατί αυτό σημαίνει ότι θα είμαστε κοντά στους στόχους μας.

Είναι δεδομένο πως είναι ευκολότερο για μια ομάδα που δεν έχει αναμετρήσεις στα μέσα της εβδομάδας. Θα έρθει η προσαρμογή όσον αφορά τους δικούς μας παίκτες ώστε να χτίσουμε και τη νοοτροπία που θέλουμε. Έχω αναφέρει ξανά ότι μπορεί να υπάρχουν παίκτες που δεν είχαν στο μυαλό τους την πίεση του να νικάς, να νικάς, να νικάς. Είναι δύσκολες καταστάσεις αλλά αν δεν με ακούτε να παραπονιέμαι για τους τραυματισμούς, είτε για τις περιπτώσεις covid σημαίνει πως είμαστε εκεί που πρέπει".

Υπάρχουν πληροφορίες πως είναι κοντά στο να ανανεώσουν τα συμβόλαια τους οι Μιχαηλίδης και Τσιγγάρας. Το σχόλιο σας αν θέλετε να κάνετε κάποιο;

"Το σχόλιο για τα συμβόλαια ανήκουν στον κύριο δίπλα μου. Για τον Τσιγγάρα θα ήθελα να πω ότι μου αρέσει πολύ, δυστυχώς σε αυτή τη θέση έχουμε πολλούς παίκτες. Είναι δική μου απόφαση και διαχείριση ο τρόπος με τον οποίο παίζει. Αν ήταν στο χέρι μου θα υπέγραφα ο ίδιος την ανανέωση της συνεργασίας. Για τον Μιχαηλίδη δεν χρειάζεται να πω κάτι, παίζει και όλοι είναι ικανοποιημένοι μαζί του".

TAGS ΠΑΟΚ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ