ΠΑΟΚ

Λουτσέσκου: "Σε κορυφαίο πρωτάθλημα αν δεν συμφωνούσα με τον ΠΑΟΚ"

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου κατά την άφιξη του στη Θεσσαλονίκη για τον ΠΑΟΚ |2 Ιουνίου 2021
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου κατά την άφιξη του στη Θεσσαλονίκη για τον ΠΑΟΚ |2 Ιουνίου 2021 EUROKINISSI

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου χαρακτήρισε ως συναισθηματική την απόφαση του να επιστρέψει στην Τούμπα και τόνισε πως 10 ημέρες μετά την συμφωνία του με τον ΠΑΟΚ έλαβε πρόταση από ομάδα που αγωνίζεται σε ένα από τα πιο προηγμένα πρωταθλήματα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδωσε μια ακόμη συνέντευξη στην πατρίδα του στην οποία μίλησε για την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ και αποκάλυψε ότι αν καθυστερούσε 10 ημέρες να αποδεχθεί την πρόταση του Δικεφάλου θα είχε αναλάβει ομάδα σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Αναλυτικά όσα είπε

Για την σχέση του με τον ΠΑΟΚ:

«Έφυγα πριν από δύο χρόνια, είναι μέρος της ζωής μου, της ιστορίας μου. Δεν ήθελα να μιλήσω τότε, σκέφτηκα ότι θα τελειώσει εκεί, πλήρωσα επίσης αυτή τη ρήτρα δύο εκατομμυρίων. Εκτός από την πολύ ευεργετική δουλειά, άφησα και αυτό το χρηματικό ποσό στον ΠΑΟΚ. Υπήρχαν πολλές φωνές που έλεγαν ότι έφυγα μόνο για τα χρήματα, αυτό με έκανε να υποφέρω, γιατί δεν ήταν καθόλου έτσι.

Ήμουν πάντα πεπεισμένος ότι θα παραμείνει ανάμεσά σε εμένα και τον ΠΑΟΚ ένας ισχυρός δεσμός, ακόμα κι αν αυτή τη στιγμή υπήρχε πικρία και θλίψη, δεν υπήρχε άλλος τρόπος. Το κλειδί για την επιτυχία ήταν ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, οι παίκτες, οι προπονητές, όλα όσα σημαίνουν μια ισχυρή διοικητική ομάδα. Δεν υπήρχε τρόπος να μην παραμείνει δυνατός ο ΠΑΟΚ. Το ήξερα ότι κάποια στιγμή θα επέστρεφα στον ΠΑΟΚ».

Για τους λόγους που τον οδήγησαν στην επιστροφή του στον ΠΑΟΚ:

«Η ψυχή μου επέστρεψε στο μέρος όπου πέρασα την πιο όμορφη περίοδο της ζωής μου. Πιθανότατα σχετίζεται πολύ με την επαγγελματική πλευρά, με τις χαρές που βιώσαμε στο τέλος, γιατί κατά τη διάρκεια των δύο ετών υπήρχαν πιο δύσκολες στιγμές, όπως είναι φυσιολογικό. Μου φαίνεται φυσικό. Το γεγονός ότι είχα επιτυχίες τον τελευταίο καιρό, κέρδισα σημαντικούς τίτλους και αυτό με ανέβασε σε αυτό το επίπεδο. Θέλω να κερδίσω. Γνωρίζω ότι στον ΠΑΟΚ όλοι περιμένουν επιτυχίες, κανείς δεν με έφερε πίσω για να μην κερδίζει ο ΠΑΟΚ. Πριν από τέσσερα χρόνια, ο ΠΑΟΚ δεν είχε κερδίσει τον τίτλο για 34 χρόνια, ο στόχος παραμένει ο ίδιος.

Ήταν μια υποχρέωση για εμάς, στους δρόμους, στην πόλη, όλοι μιλούσαν για το πρωτάθλημα.Υποθέτω, φυσικά, έναν προπονητή που πηγαίνει σε μια ομάδα που πρέπει να κερδίσει, εάν δεν υπάρχουν άλλοι που περιμένουν ή προσπαθούν. Είναι αλήθεια ότι η νίκη μπορεί να είναι τώρα, ή σε ένα χρόνο, είναι σημαντικό να οικοδομήσουμε μια ομάδα. Γνωρίζω πολύ καλά ότι όλη αυτή η δουλειά ξεκινά από το μηδέν. Είναι ένα εντελώς νέο γκρουπ. Είναι μια εντελώς νέα ομάδα. Έχουν περάσει δύο χρόνια, με άλλους προπονητές, με διαφορετική εμπειρία, είναι μια εντελώς διαφορετική πορεία».

Για τις προσδοκίες που υπάρχουν:

«Την πρώτη φορά με δέχτηκαν με εχθρότητα, έπρεπε να αποδείξω, έπρεπε να κερδίσω τον σεβασμό όλων. Τώρα επιστρέφω και ο κόσμος με δέχεται με μεγάλο ενθουσιασμό και αισιοδοξία, αλλά ξεκινάμε από το μηδέν. Γνωρίζω ότι όλοι περιμένουν επιτυχίες, οι νίκες του ΠΑΟΚ με κάνουν πολύ χαρούμενο και είναι τεράστια ευθύνη, αλλά είναι όμορφο συναίσθημα».

Για το ρόστερ:

«Πρέπει να κοιτάξουμε το ρόστερ, να δούμε σε τι κατάσταση είμαστε, πόσοι είμαστε, τις θέσεις και τι ενίσχυση χρειάζεται. Στη συνέχεια, πρέπει να δουλέψουμε πολύ, να γνωρίζουμε συνεχώς τι πρέπει να κάνουμε, πώς να το κάνουμε, να δημιουργήσουμε μια πολύ ισχυρή ομάδα, με απόλυτη νοοτροπία μάχης».

Για τις προοπτικές πριν αναλάβει τον ΠΑΟΚ:

«Μπορώ να πω ότι αν είχα υπομονή για άλλες 10 μέρες, θα μπορούσα να είμαι προπονητής σε ένα από τα 4 κορυφαία πρωταθλήματα στον κόσμο, αλλά η απόφαση μου ήταν συναισθηματική. Μέσα μου υπάρχει ηρεμία και πολύ υψηλή πίεση. Ηρεμία, γιατί δεν δημιουργώ πλέον πίεση στον εαυτό μου. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει πίεση, γιατί πραγματικά θέλω να κερδίζω. Η προπονητική είναι μια σοβαρή δουλειά πέρασα τα πάντα, από τον υποβιβασμό, στην παρουσία στα ευρωπαϊκά κύπελλα, έως την κατάκτηση τροπαίων».

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ