ΠΑΟΚ

Λουτσέσκου: "Προτιμώ να αποχωρήσω από το να αλλάξω τις ιδέες μου για το ποδόσφαιρο"

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου INTIME

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Λίνκολν και αναφέρθηκε στη δύσκολη περίοδο που περνά ο Δικέφαλος τονίζοντας πως ναι μεν θα προχωρήσει σε αλλαγές χωρίς όμως να εγκαταλείψει τις ιδέες του.

Μαραθώνια ήταν η συνέντευξη Τύπου του Ραζβάν Λουτσέσκου ενόψει της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με την Λίνκολν τος βράδυ της Πέμπτης (9/12, 22:00, COSMOTE SPORT 2 HD και LIVE από το SPORT24).

Ο κόουτς του Δικεφάλου αναφέρθηκε στο δύσκολο φεγγάρι που περνά η ομάδα του και τόνισε πως ναι μεν θα προχωρήσει σε αλλαγές χωρίς όμως να εγκαταλείψει τις ιδέες του.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το κλίμα στην ομάδα ενόψει του παιχνιδιού και τα νεότερα για τους τραυματίες: "Το κλίμα δεν μπορεί να είναι καλό αλλά πρέπει να προσαρμοστούμε. Ξέρουμε ότι έχουμε ένα στόχο. Προσπαθούμε να πάρουμε πίσω την αυτοπεποίθηση μας. Στο ιατρικό κομμάτι ο Βιεϊρίνια αντιμετωπίζει πρόβλημα, όπως και ο Μιτρίτσα. Ο Ντούγκλας δεν είναι έτοιμος να ξεκινήσει ένα παιχνίδι, ενώ έχουμε και τους Ροντρίγκο, Ίνγκασον και Καγκάβα που είναι καλά, αλλά βρίσκονται εκτός λίστας".

Για την κρισιμότητα της αναμέτρησης με την Λίνκολν: "Κοιτάξτε , ξέρουμε ότι το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό γιατί μπορεί να αλλάξει όλη την κατάσταση για τη συνέχεια της σεζόν. Ξέρουμε ότι αυτό μπορεί να συμβεί στο ποδόσφαιρο, ειδικά όταν βρίσκεσαι σε μια δύσκολη κατάσταση. Θεωρώ ότι ως τώρα είχαμε κάνει καλά παιχνίδια, το πρόβλημα μας είναι ισορροπία. Η σκέψη μου είναι ότι δεν πιστέψαμε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε στα θετικά αποτελέσματα. Θέλουμε την πρόκριση και αυτό είναι ξεκάθαρο. Έχουμε κάνει πολλές συζητήσεις"

Για το αν σκέφτεται να προχωρήσει σε αλλαγή σχεδίου από το παιχνίδι με την Λίνκολν: "Καταλαβαίνω ότι η κατάσταση είναι απογοητευτική για όλους. Πρέπει όμως να είμαστε αντικειμενικοί και να αναλύσουμε σωστά τι πραγματικά συμβαίνει. Ήδη είπα τι δική μου οπτική γωνία. Έχουμε 23 ποδοσφαιριστές συν τους τερματοφύλακές και από αυτούς μόνο δύο δεν έχουν παίξει πάνω από ένα παιχνίδι. Το ίδιο συμβαίνει και στην άμυνα. Ο μόνος που έχει παίξει μόνο ένα παιχνίδι είναι ο Ίνγκασον που έχει παίξει μόνο ένα παιχνίδι και είναι σημαντικός παίκτης για εμάς, αλλά προέρχεται από τραυματισμό και δεν θέλουμε να ρισκάρουμε. Το ίδιο ισχύει και για αύριο, σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι μπορεί να έχει τρείς με τέσσερις αλλαγές".

Για αυτό που θέλει να δει από την ομάδα στο ματς με την Λίνκολν: "Θέλω να δω πάθος και ένταση. Είναι λογικό εσείς να τα βλέπετε όλα μαύρα αλλά δεν είναι έτσι. Αν δούμε τους τέσσερις μήνες, έχουμε κάνει καλά παιχνίδια. Δεν είναι κακή η ομάδα. Αντικειμενικά δεν σε κάνει ούτε τον καλύτερο . Τώρα είναι η ώρα να παλέψουμε, ξέρουμε ότι πρέπει να περάσουμε στην επόμενη φάση".

Για το εάν σκέφτεται να αλλάξει ακόμα και διάταξη παίζοντας με τρεις στην άμυνα: "Είναι μία πιθανότητα. Αν παίξουμε με τρεις στην άμυνα θα είναι σαν να οπισθοχωρούμε και η ομάδα που θέλει να κερδίσει τίτλους και να κυριαρχήσει θεωρώ ότι δεν μπορεί να το κάνει έτσι. Μπορεί να φέρει ένα καλό αποτέλεσμα για ένα σύντομο χρονικό διάστημα και δεν είναι αυτό που θέλουμε να κάνουμε.

Σε μία τέτοια περίπτωση προτιμώ να αποχωρήσω από το να αλλάξω τις ιδέες μου για το πώς βλέπω το ποδόσφαιρο. Ξέρω από που προέρχονται αυτές οι ιδέες, όπως ξέρω ότι μπορούμε να δουλέψουμε και να διορθώσουμε τις αδυναμίες μας και να γίνουμε καλύτεροι. Για μένα ως προπονητής είναι ντροπιαστικό να δεχόμαστε αυτά τα γκολ.

Γνωρίζω ότι είναι μια δύσκολη περίοδος για εμάς. Έχουμε πολλά παιχνίδια και δεν έχουμε χρόνο να δουλέψουμε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτές τις λεπτομέρειες που θα μας επέτρεπαν να γίνουμε καλύτεροι.

Η προηγούμενη ομάδα χτίστηκε χωρίς ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Τότε με καλούς παίκτες μπορούσαμε να δουλέψουμε καθημερινά χωρίς πίεση και να βελτιωνόμαστε μέρα με την ημέρα. Εκείνη την ομάδα δεν μπορούμε να την συγκρίνουμε με την σημερινή μετά από μόλις 6 μήνες

Χρειαζόμαστε χρόνο. Ίσως το λάθος μου είναι ότι ήρθα στην πρώτη συνέντευξη και μίλησα για πρωτάθλημα. Ήθελα να χτίσω ισχυρή αυτοπεποίθηση άλλα έβαλα πίεση στην ομάδα. Αποδείχθηκε ότι ήταν ένα στρατηγικό λάθος.

Παρά τα σκαμπανεβάσματα είχαμε καλά αποτελέσματα γιατί φέρναμε τον ενθουσιασμό από το καλοκαίρι που είχαμε χρόνο για δουλειά. Στην συνέχεια ήρθε το βαρύ πρόβλημα με τα πολλά παιχνίδι, οι τραυματισμοί, τα προβλήματα με covid και σιγά σιγά οι προπονήσει άρχισαν να γίνονται λιγότερες.

Έτσι βρεθήκαμε σε κρίση αλλά όπως μπήκαμε σε αυτήν ξέρουμε ότι παιχνίδια όπως το αυριανό μπορεί να μας βοηθήσει να βγούμε από αυτήν"

Για τους νέους που δεν παίρνουν χρόνο: "Είμαι στις προπονήσεις ξέρω την κατάσταση και τις προοπτικές που υπάρχουν. Δεν είμαι ηλίθιος να μην χρησιμοποιώ παίκτες που μου δείχνουν ότι μπορούν να βοηθήσουν. Όταν είναι να δουλεύω με νεαρούς δεν έχω πρόβλημα να τον κάνω. Σε κάποιους όπως ο Κωνσταντέλιας ή ο Κούτσιας έδωσα χρόνο όποτε μπορούσα και είδα τον ενθουσιασμό που έφεραν στην ομάδα. Πρέπει να δουλέψουν περισσότερο πάντως

Κάποια παιχνίδια δεν ήταν κατάλληλα, να χρησιμοποιήσω ας πούμε τον Τσιγγάρα τον οποίο δεν έχω δώσει χρόνο γιατί χρειαζόμασταν εμπειρία Στην θέση του ωστόσο έχουμε πολλούς έμπειρους.

Σας θυμίζω ότι μιλάμε για αυτές τις τελευταίες εβδομάδες , πριν από τις οποίες ο Κωνσταντέλιας ταλαιπωρήθηκε από covid και ήταν μια από τις δύσκολες περιπτώσεις που είχαμε να διαχειριστούμε".

Για τη διαχείριση του Μπίσεσβαρ: "Θα μπει σε διαχείριση ο Μπίσεσβαρ. Μιλήσαμε άλλωστε για αυτό μαζί του την Δευτέρα και αυτό θα γίνει"

Για το αν η πρόκριση είναι στα χέρια της Σλόβαν: "Η πρόκριση δεν είναι στα χέρια της Σλόβαν είναι και στα δικά μας. Ακόμη και αν η Κοπεγχάγη έχει προκριθεί οι Βόρειοι έχουν διαφορετική νοοτροπία και δεν θα παίξουν για να χάσουν. Ο ένας παίζει με τον πρώτο και εμείς παίζουμε με τον τέταρτο και μου φαίνεται ισορροπημένο. Είναι όντως δύσκολο το γεγονός ότι πρέπει να σκοράρουμε δυο περισσότερα γκολ από την Σλόβαν σε περίπτωση νίκης της αλλά μέχρι εκεί".

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS ΠΑΟΚ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ