ΠΑΟΚ

Λουτσέσκου: "Με σωστές αποφάσεις του VAR θα ήμασταν πιο κοντά στις πρώτες θέσεις"

Λουτσέσκου: "Με σωστές αποφάσεις του VAR θα ήμασταν πιο κοντά στις πρώτες θέσεις"
INTIME SPORTS

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε για το αυριανό ντέρμπι με την Άρη αλλά και το στάτους της ομάδας του στο ξεκίνημα των playoffs (19/03, 19:00, NOVA Sports Prime και Live SPORT24) τονίζοντας ότι θα μπορούσε να έχει περισσότερους βαθμούς.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου θεωρεί ότι ο ΠΑΟΚ ξεκινά τα playoffs από μια θέση που δεν ανταποκρίνεται στην προσπάθεια των ποδοσφαιριστών και που θα έπρεπε να είναι καλύτερη καθώς κυρίως λόγω του VAR η ομάδα του στερήθηκε βαθμούς που δικαιούταν να έχει.

Όπως είπε όμως στις δηλώσεις που έκανε στη NOVA ενόψει του ντέρμπι με τον Άρη (19/03, 19:00, NOVA Sports Prime και Live SPORT24) περιμένει από τους παίκτες του να δείξουν τα ίδια στοιχεία με τα οποία τελείωσαν την κανονική περίοδο: Πάθος, αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα.

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός του Δικεφάλου:

Για τη γεύση που του άφησε η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος: "Η γεύση που μου άφησε η κανονική περίοδος ήταν λίγο περίεργη. Πρώτα από όλα είναι λίγο πικρή, γιατί αξίζαμε να έχουμε περισσότερους βαθμούς και δυστυχώς οι αποφάσεις εναντίον μας, μας έκαναν να έχουμε λιγότερους πόντους και να μην μπούμε σε αυτή τη μάχη των πλέι οφ, από την ίδια εκκίνηση περίπου με τους υπόλοιπους. Στο δεύτερο κομμάτι, αναφορικά με την ομάδα, ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά για εμάς. Ξεκινήσαμε την ανοικοδόμηση του γκρουπ, χωρίς να έχουμε τις εμφανίσεις που περίμεναν όλοι.

Την ίδια ώρα εμείς γνωρίζαμε τις δυσκολίες αυτής της απόφασης. Βήμα- βήμα παίρναμε αυτοπεποίθηση, δύναμη και το γκρουπ άρχισε να γίνεται πιο συμπαγές, με τους ποδοσφαιριστές να συνδέονται και να καταλαβαίνουν καλύτερα τι πρέπει να κάνουν. Αυτή τι στιγμή νιώθουμε καλά, παίξαμε καλό ποδόσφαιρο στον δεύτερο γύρο, κερδίσαμε αρκετά παιχνίδια, αντιμετωπίσαμε τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας και είχαμε καλά αποτελέσματα. Οπότε μπαίνουμε στα πλέι οφ με αυτά τα δύο διαφορετικά συναισθήματα. Ένα, ότι θα βρισκόμασταν σε καλύτερη θέση με ένα σωστό VAR, και ένα άλλο, ότι ξεπεράσαμε τη δύσκολη περίοδο της ανοικοδόμησης του νέου ρόστερ".

Για το αν αποτελεί οδηγό για τον ΠΑΟΚ στα playoffs η παρουσία του στα ντέρμπι της κανονικής περιόδου: "Για εμένα είναι δύσκολο να απαντήσω αυτή την ερώτηση, γιατί είμαι προπονητής. Για εμάς τους προπονητές, το πιο σημαντικό παιχνίδι είναι πάντα το επόμενο.

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι οργάνωση της ομάδας, ο τρόπος παιχνιδιού, η προετοιμασία των ποδοσφαιριστών, το κίνητρο και η αυτοπεποίθηση που πρέπει να έχουν. Ότι έχουμε καταφέρει στον δεύτερο γύρο, αλλά και κατά τη διάρκεια ολόκληρης της σεζόν μας ακολουθεί στα πλέι οφ αλλά ο στόχος μας είναι να είμαστε προετοιμασμένοι για την επόμενη στιγμή, και η επόμενη στιγμή είναι η αναμέτρηση της Κυριακής".

Για το αν είναι πιστεύει ότι είναι τα πιο ανταγωνιστικά playoffs των τελευταίων ετών: "Δεν ξέρω. Πιθανότατα ναι. Τρεις ομάδες είναι μπροστά, εμείς ακολουθούμε. Είμαι πολύ στεναχωρημένος και απογοητευμένος από τον τρόπο που μας έχουν συμπεριφερθεί οι διαιτητές και το VAR αυτή τη σεζόν, γιατί με σωστές αποφάσεις θα ήμασταν πιθανότατα πιο κοντά.

Έτσι ο ανταγωνισμός θα ήταν ακόμα πιο έντονος, με τέσσερις ομάδες τόσο κοντά. Σε κάθε περίπτωση, όλα αυτά τα παιχνίδια, κάθε χρονιά, προκαλούν πάθος, τεράστιο κίνητρο, αναγκάζουν τους παίκτες να δώσουν τα πάντα. Τα πλέι οφ γενικότερα σαν διαδικασία είναι ενδιαφέρον από μόνη της".

Τι ματς περιμένει κόντρα στον Άρη: "Θέλω να δω την ομάδα μου να κερδίζει. Όπως είπα και πριν, τα πλέι οφ φέρνει αντιμέτωπες ομάδες που βρίσκονται στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας, με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Από μόνο του αυτό το κάνει πιο δύσκολο. Αυτό που θέλω από την ομάδα μου, είναι τα στοιχεία που είχαμε σε ολόκληρη τη σεζόν. Αυτοπεποίθηση, πάθος και ένταση".

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ