ΠΑΟΚ

Λουτσέσκου: "Κανένα ματς δεν είναι τόσο σημαντικό όσο αυτά με την Μποέμιανς"

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου πριν το ματς με τη Μποέμιανς | 2 Αυγούστου 2021
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου πριν το ματς με τη Μποέμιανς | 2 Αυγούστου 2021 IN TIME

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου τόνισε πως ο ΠΑΟΚ δεν είναι ακόμα στο επίπεδο που θέλει, σημείωσε πως αυτή τη στιγμή η συγκέντρωση όλων είναι στα παιχνίδια με τη Μποέμιανς ενώ αναφέρθηκε και στους αποκλεισμούς ΑΕΚ και Άρη.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου υποστήριξε στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με την Μποέμιανς την Τρίτη (3/8, 21:45 OPEN TV, LIVE SPORT24) πως το μόνο που προέχει για τον ίδιο είναι τα δύο ματς με τους Ιρλανδούς και πως θα έρθει η πρόκριση και τίποτα άλλο.

Σημείωσε πως δεν είναι ακόμα έτοιμος ο ΠΑΟΚ και κάθε μέρα που περνάει θα είναι ολοένα και καλύτερος, μίλησε για την επιστροφή του κόσμου ενώ σε ερώτηση για τους αποκλεισμούς των ΑΕΚ και Άρη και κατά πόσο έφταιξε πως άργησε να ξεκινήσει η προετοιμασία των ελληνικών ομάδων σε σχέση με τους αντιπάλους τόνισε πως και οι δύο ομάδες ήταν καλύτερες.

Χαρακτηριστικά ο Λουτσέσκου είπε:

Τι έχετε προσέξει από την τακτική των αντιπάλων και πόσο σημαντικό είναι η επιστροφή των φιλάθλων;

"Όπως είδη έγινε συζήτηση η Μποέμιανς έχει πολλά παιχνίδια στα πόδια της για το πρωτάθλημα, την Ευρώπη. Είναι μια ομάδα με καλή φυσική κατάσταση, καλή νοοτροπία, πειθαρχημένη. Όπως όλες οι ομάδες στη Βρετανία. Είναι μια ομάδα που μπορεί να είναι οργανωμένη, να παίξει με τη μπάλα κάτω, να βρει χώρους, έχει παίκτες με ποιότητα. Ιδίως το νούμερο "26", το "8", το "11". Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να μπούμε στο ματς με φουλ συγκέντρωση και να τους περιορίσουμε.

Όσο για το κομμάτι των οπαδών. Μας χαροποιεί, παίξαμε δύο φιλικά με κόσμο. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, να παίζεις για τον κόσμο. Ξέρουμε ότι θα έχουμε το πλεονέκτημα στο δεύτερο παιχνίδι που θα έχουμε τους φιλάθλους μας στο πλευρό μας".

Έχετε πει πολλές φορές κατά το παρελθόν ότι αυτή την περίοδο τα παιχνίδια και οι ομάδες κρύβουν κινδύνους. Τι πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ;

"Δεν θυμάμαι πότε το έχω πει αλλά είναι σωστή επίσημανση του δημοσιογράφου. Είναι μια περίοδος που υπάρχουν ομάδες καλά προετοιμασμένες, άλλες όχι. Θεωρώ ότι βρισκόμαστε στην αρχή της αρχής. Βλέπω μια φανταστική προσπάθεια από τους πάικτες και θεωρώ ότι αυτό θα παίξει ρόλο στο αυριανό παιχνίδι".

Το γεγονός ότι οι Ελληνικές ομάδες κάνουν αργά προετοιμασία σε σχέση με ομάδες από τη Βόρεια Ευρώπη είναι πρόβλημα γιατί είδαμε την ΑΕΚ και τον Άρη να έχουν πρόβλημα και να αποκλείονται;

"Δεν θέλω να αναφερθώ πολύ στις άλλες ελληνικές ομάδες. Παρόλα αυτά θεωρώ πως άλλοι παράγοντες έπαιξαν ρόλο στους αποκλεισμούς. ΑΕΚ και Άρης ήταν καλύτεροι των αντιπάλων τους στο γήπεδο. Έχουμε μιλήσει για τον ρυθμό της Μποέμιανς. Δεν θα πρέπει να μας απασχολεί, εμείς πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας, να κερδίσουμε, με όλο το σεβασμό στο πρόσωπο της Μποέμιανς. Έτσι έχοντας στο μυαλό μας όλα αυτά τα πράγματα δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε αν έχουν καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό ή όχι. Εμείς πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι".

Σε αυτή τη σεζόν τη δική σας σε σχέση με την προηγούμενη που ήσασταν στον πάγκο αντιμετωπίζετε διαφορετικά την Ευρωπαϊκή παρουσία του ΠΑΟΚ;

"Δεν πιστεύω ότι έχουμε διαφορετική προσέγγιση. Έχουμε δύο παιχνίδι με την Μποέμιας, προετοιμαζόμαστε για αυτούς τους τελικούς και αν περάσουμε θα συζητήσουμε για την επόμενη φάση. Θεωρώ ότι θα είμαστε όλοι 150% συγκεντρωμένοι".

Πόσο αλλάζει το ποδόσφαιρο η κατάργηση του εκτός έδρας γκολ;

"Δεν ξέρω τι να σας πω. Ίσως υπάρχει λιγότερη πίεση για τις ομάδες που παίζουν εντός έδρας. Η Μποέμιανς δεν θα έχει την πίεση στον πρώτο αγώνα και εμείς στο δεύτερο. Είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζω αυτή την κατάσταση αλλά η γνώμη μου είναι πως είναι δίκαιο".

Ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί σε αυτό το ζευγάρι;

"Δεν θέλω να μιλήσω για αυτό. Θα σας πω ότι ο στόχος μου σαν προπονητής αυτής της ομάδας και όλους όσους βρίσκονται γύρω από την ομάδα, είναι να δημιουργήσουμε μια δυνατή ομάδα που θα πάρει την πρόκριση".

Θα θέλατε να κάνετε ένα σχόλιο και για την κλήρωση των playoffs;

"Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για την επόμενη σειρά των αγώνων. Κανένα παιχνίδι δεν είναι τόσο σημαντικό όσο τα ματς με την Μποέμιανς".

Σε τι ποσοστό ετοιμότητας είναι ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή;

"Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ετοιμότητα ή όχι, κάθε μέρα υπάρχει μια αλλαγή. Το ποδόσφαιρο έχει αυτή τη δυναμική. Θέλουμε να έχουμε ένα ξεκάθαρο στυλ παιχνίδιου με το οποίο θα κερδίζουμε τα παιχνίδια αλλά αν δεν τα καταφέρνουμε πρέπει να βρούμε τρόπο να κερδίσουμε. Οπότε τη δεδομένη στιγμή ο πρωταρχικός μας στόχος είναι να βοηθήσουμε την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών και να καταφέρουμε τον στόχο μας".

Έχετε καταλήξει στην ενδεκάδα και αν θέλετε να μας τους πείτε;

"Γιατί με ρωτάτε για να προσπαθήσετε να βρείτε τον τρόπο. Κατά κάποιο τρόπο μπορώ να πω ότι έχουμε προετοιμάσει την πρώτη ενδεκάδα. Γιατί υπήρχαν παίκτες τραυματίες, παίκτες που άργησαν να μπουν στην προετοιμασία. Οπότε έχουμε ένα γκρουπ 23 ποδοσφαιριστών που είναι η ομάδα μας για αύριο".

Βιεϊρίνια: "Έχουμε ξεκάθαρο στόχο, δεν υπάρχουν δικαιολογίες"

Τους παίκτες του ΠΑΟΚ εκπροσώπησε ο Βιερϊνια ο οποίος έκανε λόγο για ξεκάθαρο στόχο από πλευράς της ομάδας της Θεσσαλονίκης και αυτός δεν είναι άλλος από την πρόκριση.

Για το αν τα πολλά παιχνίδια της Μποέμιανς αποτελούν πλεονέκτημα;

"Για το αν είναι δύσκολο παιχνίδι το ξέρουμε, έχουν 24 παιχνίδια είναι ένα πολεονλεκημα εμας το πρώτο επίσημο. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, έχουμε δουλέψει σκληρά στην προετοιμασία".

Πόσο θα επηρεάσουν και τις δύο ομάδες η διαφορά θερμοκρασίας σε Δουβλίνο και Ελλάδα;

"Εμείς έχουμε δουλέψει τις τελευταίες εβδομάδες πάνω-κάτω με την ίδια θερμοκρασία στην Ολλανδία. Όλοι ξέρουν τον καιρό που κάνει τώρα στην Ελλάδα αλλά δεν είναι δικαιολογία το κλίμα, η ζέστη, το κρύο. Είμαστε εδώ με ένα σκοπό, το ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο αλλά θα κάνουμε ότι περνάει να πετύχουμε το στόχο μας".

Η περσινή σεζόν ξεκίνησε κάπως ανορθόδωξα για σένα αλλά τελείωσε θετικά;

"Δεν μπορώ να πω το αντίθετο, θέλω να ξεκινήσω καλά και να τελειώσει καλά όπως και πέρσι. Φέτος έκανα προετοιμασία, οπότε είμαι έτοιμος σε σχέση με την περσινή σεζόν αλλά δεν είναι για μένα που μιλάμε σήμερα αλλά να πετύχουμε τους στόχους. Και πρώτος στόχος είναι να περάσουμε στον επόμενο γύρο".

Ο ΠΑΟΚ θέτει στόχους τον πρωταθλητισμό και μια μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία

"Το ξέρουμε ότι δεν έχουμε πετύχει τα τελευταία χρόνια σε όλες τις διοργανώσεις. Οπότε νομίζω φέτος έχουμε ένα μεγάλο ρόστερ, με ποιότητα σε όλους τους παίκτες. Νομίζω ότι η συγκέντρωση και να σκεφτόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι θα μας βοηθήσει να τα πάμε καλά σε όλες τις διοργανώσεις. Όπως είπα πριν όμως προέχει το ματς της Τρίτης και εκεί πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι".

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ