ΠΑΟΚ

Λουτσέσκου: "Ήρωες οι παίκτες μου"

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό INTIME

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου υπερασπίστηκε και πάλι τους παίκτες του που έχουν ξεπεράσει, όπως είπε, τα όριά τους και στρέφει πλέον την προσοχή του στον τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα του ΠΑΟΚ στον αγώνα με τον Ολυμπιακό (1-1) και μιλώντας στο PAOK TV τόνισε πως είδε για πρώτη φορά μετά την πρόκριση της ομάδας του στον τελικό Κυπέλλου διαφορετικές αντιδράσεις και λίγη περισσότερη φρεσκάδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του ΠΑΟΚ:

Για το αν είδε την αντίδραση που περίμενε: "Είδα να επιστρέφει λίγη φρεσκάδα στην ομάδα, πνευματική φρεσκάδα. Ήταν ένα καλό παιχνίδι".

Για τον Νέλσον Ολιβέιρα: "Έμεινε εκτός με τον Άρη γιατί είχε μια αντίδραση στο τραυματισμένο του πόδι μετά το παιχνίδι στο οποίο βρέθηκε στην βασική 11αδα για πρώτη φορά. Ήταν καλά αλλά αποφασίσαμε πώς θα ήταν καλύτερο να παραμείνει στην Θεσσαλονίκη και να κάνει ακόμη μια καλή προπόνηση, από το να ρισκάρουμε να έρθει να παίξει μόνο για 15 λεπτά

Είναι όλα υπό έλεγχο. Βρισκόμαστε στο τέλος της σεζόν και θέλουμε να τον φέρουμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, από πλευράς ενέργειας κι αυτοπεποίθησης μετά τον τραυματισμό που είχε".

Για τις αλλαγές σε πρόσωπα: "Το έχω εξηγήσει πολλές φορές, προτιμώ να σας απαντήσω με τα λόγια του Μουρίνιο. Χθες στη συνέντευξη Τύπου είπε πως η ομάδα του είναι κουρασμένη πνευματικά μετά τα 52 παιχνίδια που έχει δώσει και πως έχει ξοδέψει περισσότερη ενέργεια από τους αντιπάλους της στο πρωτάθλημα.

Έχουν τρέξει 140 χιλιόμετρα περισσότερα από τους άλλους εξαιτίας των περισσότερων αγώνων. Αυτό είναι δύσκολο γιατί κοστίζει πνευματικά, είναι ρίσκο να υπάρχουν τραυματισμοί και να χάνεται πνευματική ενέργεια. Όλο αυτό στερεί από την ομάδα τη δυνατότητα να κάνει τέλεια παιχνίδια και κυρίως να βγάζει αντίδραση.

Αυτό συνέβη και με εμάς. Δεν θέλω να καλοπιάσω κάποιον, αλλά αυτοί οι παίκτες που έχουμε την φετινή σεζόν είναι πραγματικοί ήρωες. Έχουν ξεπεράσει κάθε όριο, παίζουν στο 200% των δυνατοτήτων τους. Όταν το κάνεις αυτό για μεγάλη χρονική περίοδο, σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις, χωρίς τη δυνατότητα να πάρεις ανάσα, είναι φυσιολογικό να πέφτεις κάτω κάποιες στιγμές.

Είχαμε επίσης και το στόχο μας στο Κύπελλο. Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, όταν παίζεις δύο καθοριστικά παιχνίδια κόντρα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό και έχεις και όλα τα υπόλοιπα κρίσιμα και καθοριστικά παιχνίδια, με έντονα συναισθήματα και βρίσκεις απέναντι σου ομάδες φρέσκες στα play off, που έχουν μια κανονική εβδομάδα και μπορούν να κοιμηθούν χωρίς έγνοιες είναι πολύ δύσκολο. Αν προσθέσουμε και το γεγονός πως είχαμε μόνο το μισό γκρουπ να δουλέψουμε, ήταν φυσιολογικό να υπάρχει αυτή η εξέλιξη.

Θυμηθείτε αυτό που λέω τώρα. Στα παιχνίδια που είτε χάσαμε, είτε δεν κερδίσαμε, δεν παίξαμε καλά, αλλά ήταν οριακά και κρίθηκαν σε μια στιγμή, ένα γκολ με τον αντίπαλο να εκμεταλλεύεται μια στιγμή και να παίρνει το παιχνίδι, έτσι είχε η κατάσταση. Σήμερα μπορώ να σας πω πώς μετά από 17 ημέρες, από τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος εδώ, είδα διαφορετική φρεσκάδα και άλλες αντιδράσεις.

Είδα επίσης παίκτες να επιστρέφουν, με ποιότητα που όταν υπάρχει στο γήπεδο, δίνει αυτοπεποίθηση σε όλους. Εξαιτίας όλων αυτών κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Πρέπει να προετοιμαστούμε πολύ καλά την εβδομάδα που απομένει. Πρέπει να διαχειριστούμε την κατάσταση που έχουμε μπροστά μας την Τρίτη και μετά έχουμε τον τελικό. Είναι ένας τίτλος. Όπως λέω πάντα, το πιο σημαντικό είναι να έχουμε ισορροπία, να κάνουμε σωστές αναλύσεις και να βάλουμε προτεραιότητες".

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ