ΠΑΟΚ

Λουτσέσκου: "Γνωρίζω που χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα, δεν είναι ώρα για αρνητισμό"

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ενόψει Ριέκας | 18 Αυγούστου 2021
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ενόψει Ριέκας | 18 Αυγούστου 2021 IN TIME

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα της Πέμπτης (19/8) με τη Ριέκα υποστήριξε πως όλοι ξέρουν τις μεταγραφικές ανάγκες του ΠΑΟΚ αλλά ο ίδιος σκέφτεται μόνο το ματς με τους Κροάτες.

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την Πέμπτη (19/8, 21:00 OPEN TV, LIVE SPORT24) τη Ριέκα στην Τούμπα με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να έχει την προσοχή του μόνο στην αναμέτρηση με τους Κροάτες και πουθενά αλλού. Για αυτό και σε ερώτηση για την καθυστέρηση της ομάδας του στις μεταγραφές σημείωσε πως όλοι γνωρίζουν που θέλει ενίσχυση ο ΠΑΟΚ αλλά τόνισε πως δεν είναι ώρα για αρνητισμό.

Μετράει ο ΠΑΟΚ συν δύο παίκτες, έχει και έναν μείον βέβαια τον Ολιβέιρα, αναφέρομαι σε Κρέσπο και Αουγκούστο;

"Ναι και οι δύο είναι στη λίστα της ομάδας. Υπάρχει μια μικρή-μεγάλη διαφορά γιατί ο Κρέσπο ήταν λιγότερο καιρό έξω και ο Αουγκούστο ήρθε μετά από καιρό, την τελευταία εβδομάδα κάνει φουλ προπονήσεις. Νομίζω από την επόμενη εβδομάδα μπορούμε να υπολογίζουμε σε αυτόν, σαν μια λύση που μπορεί να μας δώσει βοήθειες".

Όσο προχωράει ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη είναι γεγονός να αντιμετωπίζει καλύτερες ομάδες, προβληματίζεστε που η Ριέκα σε όλα τα ματς αλλάζει τον τρόπο σχηματισμού της και προσαρμόζεται στον αντίπαλο;

"Όχι. Δεν ξέρω τι να πω, για αυτούς ίσως είναι πρόβλημα η συνεχής εναλλαγή συστημάτων. Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε εμείς είναι καλή ανάλυση του παιχνιδιού και του στυλ φιλοσοφίας τους και να προσπαθήσουμε να το αντιμετωπίσουμε και με τη σειρά μας να δημιουργήσουμε προβλήματα στη Ριέκα. Αυτές οι αλλαγές είναι φυσιολογικές, είναι μια ομάδα που παίζει κάθε τρεις μέρες και φέρνει "φρέσκους" ποδοσφαιριστές στο γήπεδο".

Η ομάδα έχει "χάσει" τον Τζόλη και τον Ολιβέιρα, σας προβληματίζει αυτό, όπως και το γεγονός ότι η ομάδα δεν έκανε κάποια προσθήκη;

"Οι σκέψεις μου είναι πάνω στο παιχνίδι το αυριανό. Και μετά απ' αυτό για το επόμενο παιχνίδι με τη Ριέκα. Ξέρουμε καλά ότι πρέπει να ολοκληρώσουμε τις μεταγραφές μας. Όλοι ξέρουν τι χρειαζόμαστε αλλά δεν είναι η ώρα να είμαστε αρνητικοί. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι. Για τον Χρήστο είχα ήδη απαντήσει στην προηγούμενη συνέντευξη είναι πως ήταν η τέλεια στιγμή για να φύγει ο ίδιος. Μιλάμε για το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο".

Είναι πρόβλημα που το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει αργότερα, ίσως και τον Σεπτέμβριο ή καλύτερα

"Όλοι όσοι εμπλέκονται σε μια ποδοσφαιρική ομάδα θέλουν να παίζουν, ο προπονητής, οι παίκτες. Θέλουμε να παίξουμε αλλά πρέπει να σκεφτόμαστε και τις υπόλοιπες ομάδες στην Ελλάδα. Να τους δίνετε η οικονομική δυνατότητα να συμμετέχουν. Θα είναι δύσκολο αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα και μετά από δύο μήνες μια ομάδα το εγκαταλείψει" αν δεν μπορεί να τηρήσει τις συμφωνίες της. Δεν είναι η σωστή στρατηγική. Πρέπει όλες οι ομάδες να δώσουν την οικονομική δυνατότητα και στις υπόλοιπες. Δεν είναι πρόβλημα μου αλλά επειδή είμαι άνθρωπος του ποδόσφαιρου, μπορώ να πω τη γνώμη μου, σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα η κατανομή των εσόδων γίνεται συνολικά στις ομάδες. Το γεγονός αυτό οδηγεί στο να έχουν όλες οι ομάδες εξασφαλισμένα χρήματα από τα τηλεοπτικά. Το πως θα τα διαχειριστούν αυτά είναι δικό τους θέμα, αλλά πρέπει να τις βοηθήσουμε".

Ο τραυματισμός του Ολιβέιρα αλλάζει τα πλάνα σας. Υπάρχει μόνο ο Σβιντέρσκι ίσως και ο Κούτσιας, έχετε κάποια άλλη λύση στο μυαλό σας;

"Δεν είναι ευχάριστη κατάσταση για τον οποιοδήποτε να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Εγώ πρέπει να δείξω εμπιστοσύνη σε όλους τους παίκτες μου και αυτό το μήνυμα να περάσω. Ο Σβιντέρσκι είναι ένας παίκτης που λογίζεται ως βασικός, παρόλα αυτά είχε κάποια προβλήματα στην αρχή της σεζόν αλλά έχει επιστρέψει και είναι καλά, θα πρέπει όλοι να θυσιαστούν για το αποτέλεσμα και αυτό που πρέπει να κάνουμε. Έχουμε δει πολλές ομάδες, λόγω προβλημάτων, να παίζουν με ένα πλάνο ανάγκης να παίζουν με δύο χαφ σε προωθημένες θέσεις. Οπότε δεν ξέρουμε ακόμα τι θα συμβεί".

Ποια από τα θέλω σας, ιδέες σας που δεν βγήκαν κόντρα στη Μποέμιαν

"Οι απαιτήσεις μου εκπληρώθηκαν κόντρα στη Μποέμιανς, προκριθήκαμε και αυτό είναι το σημαντικότερο σε αυτού του είδους τα παιχνίδια. Η ομάδα αντέδρασε, η δουλειά μας βρίσκεται στην αρχή της αλλά έχω προσέξει ότι όλοι προσπαθούν, παλεύουν για να είναι μέρος μια καλύτερης ομάδας".

Αντρίγια Ζίβκοβιτς: "Στο μυαλό μας μόνο η νίκη"

Τους παίκτες του ΠΑΟΚ εκπροσώπησε ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς με τον Σέρβο εξτρέμ να στέκεται στο πόσο θέλουν όλοι στην ομάδα να κάνουν το πρώτο βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Στα δύο ματς με την Μποέμιανς δεν είδαμε τον ΠΑΟΚ που θέλει και ο προπονητής. Αυτή η εβδομάδα που μεσολάβησε βελτιώθηκαν κάποια πράγματα, θα δούμε έναν ΠΑΟΚ καλύτερο;

"Είχαμε αρκετό χρόνο για να προετοιμαστούμε καλά για αυτό το παιχνίδι. Σίγουρα δεν είναι ο ίδιος αντίπαλος, θέλουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, θεωρώ πως αύριο θα κερδίσουμε και θα κάνουμε το πρώτο βήμα".

Παίζετε κόντρα σε ομάδες με πολλά παιχνίδια στα πόδια τους. Για τον ΠΑΟΚ θα είναι το τρίτο ματς αυτό ενώ ήδη αναβλήθηκε το πρωτάθλημα. Ποια είναι ή άποψη σου για αυτό και αν αποτελεί πρόβλημα;

"Θεωρώ πως αυτό δεν είναι πρόβλημα για εμάς. Είχαμε μια καλή προετοιμασία και είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για τέτοιου είδους παιχνίδια οπότε είμαστε ανυπόμονοι να έρθει το αυριανό παιχνίδι και να κερδίσουμε".

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ενόψει Ριέκας | 18 Αυγούστου 2021
Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ενόψει Ριέκας | 18 Αυγούστου 2021 IN TIME


Ο προπονητής μιλάει για την αυτοπεποίθηση του γκρουπ, έχει αλλάξει αυτό;

"Η αυτοπεποίθηση φυσικά και είναι σημαντική. Παιχνίδι με το παιχνίδι θα ανεβαίνει, έχουμε αυτοπεποίθηση για το αυριανό ματς και θεωρώ πως θα κερδίσουμε".

Υπάρχουν πολλές συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου σου, ποιες είναι οι σκέψεις σου για το συγκεκριμένο θέμα;

"Δεν θέλω να μιλήσω για το συγκεκριμένο ζήτημα. Είμαι εδώ για να μιλήσω για το παιχνίδι, θα υπάρξει άλλη στιγμή που θα μιλήσουμε για αυτό".

TAGS ΠΑΟΚ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ