ΠΑΟΚ

Λουτσέσκου για τις μεταγραφές: "Έχουμε ένα πλάνο, θα δούμε κατά πόσο μπορεί να υλοποιηθεί"

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου EUROKINISSI

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά τη νίκη με τον Άρη ανέφερε ότι ο ΠΑΟΚ έκανε δύο τέλεια ημίχρονα στο ντέρμπι με διαφορετική στρατηγική, ενώ αναφέρθηκε και στο μεταγραφικό παζάρι.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν αναλυτικός μετά τη νίκη της ομάδας του στον αγώνα με τον Άρη και δεν περιορίστηκε σε όσα έγιναν στο παιχνίδι.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στο γεγονός ότι παρά την άνοδο της ομάδας του στην βαθμολογία επιμένει να μην αναφέρεται σε αυτήν, για τις μεταγραφές και όσα περιμένει από αυτές αλλά και για τον τρόπο διαχείρισης παικτών όπως ο Τιάγκο Ντάντας αλλά και ο Γιάννης Μιχαηλίδης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου: Για το άγχος στο τέλος του αγώνα με τον Άρη: "Νομίζω πως να πούμε κάτι τέτοιο είναι υπερβολικό. Είναι φυσιολογικό όταν αντιμετωπίζεις μια ποιοτική ομάδα να υπάρχει αυτή η δυσκολία. Παρουσιάσαμε δύο πρόσωπα. Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε φανταστικό πρέσινγκ, ήμασταν πολύ καλοί στην ανάκτηση της μπάλας.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν διαφορετικό, είχαμε πει να συνεχίσουμε να παίζουμε όπως στο πρώτο. Καμιά φορά όταν αντιμετωπίζεις έναν τέτοιον αντίπαλο, αγχώνεσαι μήπως πληρώσεις κάποιο λάθος, ειδικά σε ανοιχτό γήπεδο. Από τακτικής άποψης καλύψαμε τους χώρους όπως έπρεπε και δεν δώσαμε τον Άρη την πιθανότητα να διεκδικήσει κάτι παραπάνω, ήμασταν άρτιοι. Τα συναισθήματα αυτά παρουσιάστηκαν όσο τελείωνε το παιχνίδι γιατί θέλαμε να πάρουμε το αποτέλεσμα.

Είχαμε δύο διαφορετικά, αλλά τέλεια ημίχρονα. Στο δεύτερο θα μπορούσαμε να σκοράρουμε επίσης σε κάποια επιθετική μετάβαση, θα πιάναμε ανοργάνωτη την άμυνα του Άρη. Ο στόχος μας είναι να χτίσουμε μια ομάδα και να πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι".

Για τις μεταγραφές: "Όπως έχω ξαναπεί θα δούμε τι θα μας προσφέρει η αγορά, έχουμε ένα πλάνο αλλά θα δούμε κατά πόσο μπορεί να υλοποιηθεί. Είμαι ευχαριστημένος από την στάση και την ένταση που έχει η ομάδα τη δεδομένη στιγμή, οπότε νομίζω πως σε αυτό πρέπει να σταθώ ως προπονητής".

Για τους Νάρεϊ και Ζίβκοβιτς και τη δυσκολία να αγωνιστούν στα αριστερά: "Υπάρχει ο κάθε αντίπαλος που έχει συγκεκριμένα στοιχεία. Και οι δύο είχαν τη δική τους συνεισφορά στο σημερινό παιχνίδι, ασκούσαν πίεση στον αντίπαλο. Στο πνευματικό κομμάτι δυσκολεύουν επίσης τον αντίπαλο και μπορούμε να τον οδηγήσουμε σε λάθη και σε στατικές φάσεις. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία που έχουν στην ομάδα".

Για τον χρόνο που παίρνει ο Ντάντας: "Το Σάββατο είναι ένα άλλο παιχνίδι, θα χρειαστούμε όλους τους ποδοσφαιριστές. Μπορώ να σας εξηγήσω σύντομα τι συνέβη με τον Ντάντας. Μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΣ αποφασίσαμε να περάσουμε σε κάποιες αλλαγές.

Υπήρχαν κάποιοι που δεν είχαν πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής με θέληση και αποφασιστικότητα, ο Φιλίπε Σοάρες και ο Σβαμπ. Μετά ήταν η διακοπή των Εθνικών, που ο Ντάντας ήρθε αργότερα στην προετοιμασία. Από εκεί και πέρα ξεκινήσαν τα παιχνίδια με αυτούς που είχαν πολύ καλή παρουσία. Ξεκινάει ένα δύσκολο πρόγραμμα για εμάς, ο Ντάντας θα χρησιμοποιηθεί στα επόμενα παιχνίδια. Θα χρειαστούμε όλους τους ποδοσφαιριστές".

Για τους στόχους της ομάδας: "Δεν ξέρουμε τι γίνεται στη βαθμολογία και τι κάνουν οι αντίπαλοι μας, στόχος μας να πηγαίνουμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Στη ζωή θα πρέπει να ξέρεις να προσαρμόζεσαι, δεν μπορείς να ακολουθείς πάντα την ίδια στρατηγική. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως είμαστε σε μια διαδικασία, χτισίματος μιας νέας ομάδας. Έχουμε ποδοσφαιριστές νέους, που δεν έχουν ακόμα πολλές παραστάσεις. Στόχος μου είναι να γίνουμε μια ομάδα δυνατή".

Για τον Μιχαηλίδη: "Μέχρι τα μέσα του μήνα δεν έχω κανένα πονοκέφαλο. Έως τότε ο Μιχαηλίδης γνωρίζει πως πρέπει να αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ Β’, να ανακτήσει την αυτοπεποίθηση του και να πάρει παιχνίδια. Μετά τα μέσα του μήνα θα συζητήσουμε.

Αλλά υπάρχουν τόσα πολλά παιχνίδια που ο καθένας θα πρέπει να παρουσιαστεί για να παίξει. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το γεγονός πως όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν σωστή νοοτροπία δουλειάς. Όλοι πιέζουν τον εαυτό τους και δίνουν τα πάντα στην προπόνηση".

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ