ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ

Λουμπαρδέας: "Χωρίς ποδοσφαιρική λογική"

Λουμπαρδέας: "Χωρίς ποδοσφαιρική λογική"
EUROKINISSI

Ο Νίκος Λουμπαρδέας αποχώρησε από τη θέση του τεχνικού διευθυντή της Παναχαϊκής και με τοποθέτησή του έκανε λόγο για αποφάσεις της διοίκησης "χωρίς ποδοσφαιρική λογική".

Παρελθόν από το πόστο του τεχνικού διευθυντή της Παναχαϊκής αποτελεί ο Νίκος Λουμπαρδέας. Σε τοποθέτησή του στην εφημερίδα "Η Γνώμη" μίλησε για τη διαφορά φιλοσοφίας με τον πρόεδρο Γιώργο Μπάρλο και τόνισε ότι: "Αυτές οι λογικές είναι μακριά από την ποδοσφαιρική λογική".

Αναλυτικά η δήλωσή του:

"Υπήρξε διαφορά φιλοσοφίας με την διοίκηση με κύριο ζήτημα την αλλαγή προπονητή και έτσι χωρίσαμε τους δρόμους μας. Δεν μπορώ να δεχτώ να πάμε τώρα σε αλλαγή προπονητή, ή για παράδειγμα να φύγει τη δεδομένη χρονική στιγμή ο Ζοάο μετά το χαμένο πέναλτι. Αυτές οι λογικές είναι μακριά από την ποδοσφαιρική λογική και την δική μου φιλοσοφία.

Ο προπονητής ήταν δική μου επιλογή, έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από την τρόπο δουλειάς του, από τις προπονητικές του γνώσεις αλλά και από τον άνθρωπο, τον χαρακτήρα όπως και από όλο το προπονητικό τιμ. Επίσης και από την διάθεση των παικτών σε όλες τις προπονήσεις. Δεν θα ασχοληθώ με την αποχώρηση προπονητή αλλά θα ασχοληθώ με το πλάνο που έγινε αφού οι επιλογές των παικτών ήταν δικές μου, σε συνεργασία με τον προπονητή.

Επίσης και μερικές επιλογές ήταν σε συνεργασία με τον μάνατζερ κ. Κυριακόπουλο ο οποίος μπορεί και επηρεάζει τον Γιώργο Μπάρλο. Η ομάδα είχε μείνει επί της ουσίας με ένα παίκτη μετά το τέλος της περιόδου και είχαμε ντεσαβαντάζ. Για αυτό θέλαμε να φτιάξουμε μια βάση και επιλέξαμε παίκτες που έχουν περάσει από την ομάδα ώστε να χτίσουμε γρήγορο κορμό. Με αυτό το σκεπτικό ήρθαν παίκτες όπως οι Πάνος, Κολοβούρης, Σούλης, Αργυρόπουλος και κρατήσαμε παίκτες που θέλαμε όπως οι Σταμόπουλος, Μασούρας, Μουστακόπουλος αλλά και τον Ανάκογλου.

Στη συνέχεια θέλαμε και φέραμε ορισμένους έμπειρους παίκτες για την κατηγορία που είχαν δοκιμαστεί στον πρωταθλητισμό όπως επίσης να κάνουμε κάποιες μεταγραφές από τη μεγαλύτερη κατηγορία όπως και το κάναμε. Στόχος μας ήταν να φτιάξουμε μια ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία και πιστεύω ότι αυτό το καταφέραμε σε συνδυασμό με το αγωνιστικό μπάτζετ της ομάδας το οποίο δεν ξεπερνά τις 640.000 ευρώ. Διαπιστώναμε καθημερινά και με επιστημονικό τρόπο μέσω των gps την εξέλιξη και την βελτίωση που υπήρχε στην ομάδα.

Στόχος μας δεν ήταν να βγούμε πρωταθλητές στα φιλικά αλλά σε κάθε παιχνίδι βγάζαμε συμπεράσματα για την ετοιμότητα των παικτών με διάφορους σχηματισμούς ώστε να είμαστε πανέτοιμοι στην έναρξη του πρωταθλήματος. Η ομάδα παιχνίδι με παιχνίδι βελτιωνόταν παρά τις απουσίες που είχαμε λόγω τραυματισμών παικτών και δεν μας άφησαν να δούμε ολοκληρωμένη την ομάδα. Ο χρόνος θα δείξει και η ιστορία θα γράψει. Ευχαριστώ πολύ όσους συνεργάστηκα, εύχομαι στην ομάδα και τον πρόεδρο προσωπικά ό,τι καλύτερο, να αποστασιοποιηθεί και να μην επηρεάζεται με το παραμικρό, αυτό που του έλεγα κάθε μέρα. Τέλος πιστεύω πολύ στο ρόστερ της ομάδας η οποία θεωρώ πως με διοικητική σταθερότητα, είμαι σίγουρος πως θα πρωταγωνιστήσει".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ SUPER LEAGUE 2
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ