CHAMPIONS LEAGUE

Λίβερπουλ - Βιγιαρεάλ: Πρώτη κόντρα στο Άνφιλντ με φόντο το Παρίσι

Ο Άντι Ρόμπερτσον πανηγυρίζει γκολ της Λίβερπουλ απέναντι στην Έβερτον για την Premier League | 24 Απριλίου 2022
Ο Άντι Ρόμπερτσον πανηγυρίζει γκολ της Λίβερπουλ απέναντι στην Έβερτον για την Premier League | 24 Απριλίου 2022 @2022 PETER BYRNE/PA VIA AP IMAGES

Λίβερπουλ και Βιγιαρεάλ είναι πανέτοιμες για την πρώτη κόντρα στα ημιτελικά του Champions League, ψάχνοντας αμφότερες ένα καλό αποτέλεσμα στο Άνφιλντ που θα τους δώσει προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς του "Θεράμικα" με φόντο το μεγάλο τελικό.

Έξι χρόνια μετά από τις πρώτες μεταξύ τους αναμετρήσεις στα ημιτελικά του Europa League το 2016 (οι Άγγλοι πήραν το εισιτήριο για τον τελικό όπου έχασαν το τρόπαιο από την Σεβίλλη, στην πρώτη σεζόν του Κλοπ στον πάγκο τους), Λίβερπουλ και Βιγιαρεάλ μετρούν πλέον αντίστροφα για το δεύτερο συναπάντημά τους, με το διακύβευμα πλέον να είναι πολύ μεγαλύτερο.

Και αυτό γιατί κοντράρονται στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό παλκοσένικο, με την Λίβερπουλ να κυνηγάει την τρίτη συμμετοχή της σε τελικό Champions League την τελευταία πενταετία και την Βιγιαρεάλ δεύτερο διαδοχικό τελικό έπειτα από τον περυσινό στο Europa League όπου επιβλήθηκε μάλιστα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κα πήρε το παρθενικό τρόπαιο στην ιστορία της.

"Σεβόμουν πολύ τη Βιγιαρεάλ όσο και τον Ουνάι Έμερι, όμως τώρα που την ανέλυσα, μπορώ να πω ότι είναι απίστευτη ομάδα. Ένας τεχνικός με εμμονή στη λεπτομέρεια, διαφορετικούς τρόπους πίεσης και αντίδρασης, απίστευτο όντως.

Μπορεί η Μπάγερν και η Γιουβέντους κάπου να την υποτίμησαν, αλλά δεν πρόκειται να συμβεί αυτό με εμάς", τόνισε ο Γιούργκεν Κλοπ στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε για το ματς, με τον Ουνάι Έμερι να σημειώνει:

"Η Λίβερπουλ γνωρίζει πλέον τι να περιμένει, καθώς έχουμε ήδη αποκλείσει δύο μεγαθήρια, όπως η Γιουβέντους και η Μπάγερν. Ξέρει πως δε θα έχει εύκολο έργο. Νοιώθει φαβορί, αλλά τρέφει σεβασμό για εμάς.

Είναι η καλύτερη Λίβερπουλ που έχω δει ποτέ. Αυτό είναι ένα έξτρα κίνητρο για μας, να κερδίσουμε την καλύτερη Λίβερπουλ όλων των εποχών".

Οι πιθανές ενδεκάδες:

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Κονατέ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Φαμπίνιο, Τιάγκο, Σαλάχ, Μανέ, Ντίας

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ρούλι, Φόιτ, Αλμπιόλ, Τόρες, Εστουπινιάν, Παρέχο, Καπού, Κοκλέν, Λο Σέλσο, Ζεράρ Μορένο, Ντανζούμα

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ