ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Λίβερπουλ: Το στοιχειωμένο ρεκόρ 33 ετών και ο ιστορικός Σαλάχ

Λίβερπουλ: Το στοιχειωμένο ρεκόρ 33 ετών και ο ιστορικός Σαλάχ
Ο Μοχάμεντ Σαλάχ πανηγυρίζει γκολ της Λίβερπουλ στο "Άνφιλντ" @2023 AP IMAGES/JON SUPER

Η Λίβερπουλ που αρχίζει να θυμίζει την ομάδα της διετίας 2018-2020, ο βιονικός Σαλάχ και η Ευρώπη που ταιριάζει στο σύνολο του Κλοπ.

Η Λίβερπουλ στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού ανανεώθηκε σε μεγάλο βαθμό, ιδίως στη μεσαία της γραμμή με τις προσθήκες των Μακ Άλιστερ, Σομποζλάι, Χράφενμπερχ, Έντο και τις ταυτόχρονες αποχωρήσεις των Χέντερσον, Φαμπίνιο, Τσάμπερλεϊν, Κεϊτά και Μίλνερ, ενώ στη γραμμή κρούσης ο Μπόμπι Φιρμίνιο επέλεξε να βάλει ένα νέο κεφάλαιο στην ποδοσφαιρική του καριέρα, μακριά από την Αγγλία.

Αυτή η απαραίτητη ανανέωση λειτουργεί ευεργετικά, για την ώρα, για το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ, καθώς οι "Κόκκινοι" φαίνεται πως επιστρέφουν στις προ κορωνοϊού αποδόσεις τους.

Με 7 νίκες στις πρώτες τους 7 αναμετρήσεις στο "Άνφλιντ", κατάφεραν να ισοφαρίσουν το στοιχειωμένο ρεκόρ της σεζόν 1990/1991, ενώ τα 14 τρίποντα στα 15 τελευταία ματς σε ομίλους ευρωπαϊκών διοργανώσεων την κατατάσσουν στη δεύτερη θέση, πίσω μόνο από τη Νάπολι, ανάμεσα στις ομάδες με τα καλύτερα αποτελέσματα στην Ευρώπη.

Οι υψηλές φετινές πτήσεις της ομάδα του Κλοπ, ωστόσο, δεν σταματούν στα διασυλλογικά ιστορικά ρεκόρ, αλλά βοηθούν και τους ποδοσφαιριστές της να αφήσουν ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Συγκεκριμένα, ο ηγέτης της Λίβερπουλ, Μοχάμεντ Σαλάχ, με το χθεσινό του γκολ στο 93ο λεπτό κόντρα στην Τουλούζ στην επικράτηση της ομάδας του με 5-1, ανέβηκε στην κορυφή μεταξύ των παικτών των ομάδων του Νησιού που έχουν σημειώσει τα περισσότερα τέρματα σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο Αιγύπτιος άφησε στη δεύτερη θέση τον θρύλο της Άρσεναλ, Τιερί Ανρί (42 γκολ) και -πλέον- βρίσκεται μόνος πρώτος έχοντας σκοράρει 43 φορές.

Με τον Σαλάχ να έχει κλείσει τα αυτιά του στις Σειρήνες της Σαουδικής Αραβίας, ο Αιγύπτιος αναμένεται να διευρύνει την απόστασή του από τον Γάλλο παλαίμαχο επιθετικό, όμως, με τη σχέση που έχει αποκτήσει ο Χάλαντ με τα αντίπαλα δίχτυα, το ρεκόρ αυτό, ίσως, καταρριφθεί τα επόμενα χρόνια.

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE EUROPA LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ