ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Λίβερπουλ: Το κρεσέντο της ομάδας του Κλοπ γύρισε την Γιουνάιτεντ 128 χρόνια πίσω

Λίβερπουλ: Το κρεσέντο της ομάδας του Κλοπ γύρισε την Γιουνάιτεντ 128 χρόνια πίσω
@2023 PETER BYRNE/AP IMAGES

Οι οπαδοί της Λίβερπουλ δεν σταμάτησαν να μετρούν γκολ στο "Άνφιλντ" κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το φινάλε βρήκε τους ρεντς να πανηγυρίζουν την πιο ευρεία νίκη της ιστορίας τους στο ντέρμπι, σπάζοντας το ρεκόρ του... 1895.

Το φινάλε του πρώτου μέρους στη μητέρα των μαχών βρήκε την Λίβερπουλ να προηγείται με 1-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με σκόρερ τον Χάκπο στο 43ο λεπτό όμως ενώ όλοι περίμεναν μία σκληρή μονομαχία στη συνέχεια, διαψεύστηκαν οικτρά.

Και αυτό γιατί το δεύτερο μέρος υπήρχε ένας ακατάπαυστος επιθετικός μονόλογος, με την ομάδα του Κλοπ να βρίσκει άλλα έξι γκολ, με τους Χάκπο, Νούνιες (2), Σαλάχ (2) και Φιρμίνο, και να διαλύει με το εξωπραγματικό 7-0 την αιώνια αντίπαλό της.

Η νίκη αυτή είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της απέναντι στην Γιουνάιτεντ και έρχεται έναν χρόνο μετά από τη μεγαλύτερη εκτός έδρας στην ιστορία της κόντρα στους κόκκινους διαβόλους (0-5), ενώ το εντυπωσιακό είναι μέχρι πρότινος η πιο ευρεία επιτυχία για την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ είχε σημειωθεί... δύο αιώνες πριν.

Συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 1895, με την Λίβερπουλ να έχει να επιδείξει από τότε το 7-1 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το οποίο σημειωτέον δεν είχε σημειωθεί στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλία αλλά στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία.

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ PREMIER LEAGUE ΓΙΟΥΡΓΚΕΝ ΚΛΟΠ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ