CHAMPIONS LEAGUE

Λίβερπουλ - Ρεάλ: Γιατί δεν μέτρησε το γκολ του Μπενζεμά

Λίβερπουλ - Ρεάλ: Γιατί δεν μέτρησε το γκολ του Μπενζεμά
AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Η απόφαση της ακύρωσης του γκολ του Μπενζεμά στο 44' δεν άλλαξε μετά τη χρήση του VAR, καθώς η επαφή των Φαμπίνιο και Κονατέ με την μπάλα δεν κρίθηκε σκόπιμο παίξιμο, αλλά αμυντική ενέργεια.

Η Ρεάλ σκόραρε στο 44' της αναμέτρησης με τη Λίβερπουλ με τον Μπενζεμά, αλλά το γκολ ακυρώθηκε μετά από υπόδειξη του πρώτου βοηθού, που σήκωσε τη σημαία και τη δέχθηκε ο διαιτητής. Η φάση εξετάστηκε από το VAR για αρκετή ώρα και η απόφαση εν τέλει δεν άλλαξε.

Ήταν όντως μια αρκετά δύσκολη φάση, καθώς έπρεπε να ελεγχθούν δύο πράγματα. Αρχικά αν ο Γάλλος επιθετικός ήταν σε εκτεθειμένος ή τον κάλυπτε η άμυνα της Λίβερπουλ και το δεύτερο αν η παρεμβολή τόσο του Φαμπίνιο όσο και του Κονατέ που έχουν επαφή με την μπάλα μετά την κόντρα με τον Βαλβέρδε ήταν αμυντική προσπάθεια.

Αρχικά ο Μπενζεμά ήταν σε θέση οφσάιντ, καθώς μόνο ο Ρόμπερτσον ήταν πίσω απ' τον Γάλλο στράικερ της Ρεάλ.

Όσο για το δεύτερο, που ήταν σαφώς δυσκολότερη απόφαση, είχε να κάνει με το μη σκόπιμο παίξιμο από τους ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ, που επιχείρησαν να μπλοκάρουν το σουτ του Βαλβέρδε.

Ο κανονισμός για το οφσάιντ αναφέρει χαρακτηριστικά: "Ένας ποδοσφαιριστής σε θέση οφσάιντ που λαμβάνει την μπάλα από έναν αντίπαλο που παίζει σκόπιμα την μπάλα, συμπεριλαμβανομένης της σκόπιμης σφαιρικής μπάλας, δεν θεωρείται ότι έχει κερδίσει πλεονέκτημα, εκτός εάν ήταν σκόπιμη απόκρουση από οποιονδήποτε αντίπαλο".

Η Game Night από το House Twenty Four για τον θρίαμβο της Ρεάλ

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΤΕΛΙΚΟΣ CHAMPIONS LEAGUE 2022 ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ