CHAMPIONS LEAGUE

Λίβερπουλ - Ρεάλ 0-0: Άντεξε η "Βασίλισσα" και πέρασε στους "4"

Ο Βινίσιους της Ρεάλ σε μονομαχία με τον Άλισον της Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Champions League 2020-2021 στο "Άνφιλντ", Λίβερπουλ | Τετάρτη 14 Απριλίου 2021
Ο Βινίσιους της Ρεάλ σε μονομαχία με τον Άλισον της Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Champions League 2020-2021 στο "Άνφιλντ", Λίβερπουλ | Τετάρτη 14 Απριλίου 2021 © 2021 JON SUPER/ASSOCIATED PRESS

Η Λίβερπουλ δεν κατάφερε παρά τις τελικές που έφτιαξε να σκοράρει επί της Ρεάλ που κράτησε το μηδέν στην άμυνα και το ισόπαλο 0-0 έδωσε την πρόκριση στους Ισπανούς για τη ημιτελικά του Champions League.

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το ματς στο Άνφιλντ ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Ρεάλ (0-0) με τους Ισπανούς να παίρνουν την πρόκριση στα ημιτελικά όπου θα βρουν στο διάβα τους την Τσέλσι στα ημιτελικά του θεσμού, με τις δύο ομάδες να αναμετρούνται για πρώτη φορά στην ιστορία του Champions League.

Οι γηπεδούχοι έχασαν σωρεία ευκαιριών κυρίως με τους Σαλάχ, Φιρμίνιο και Βαϊνάλντουμ και μάλιστα δημιούργησε περισσότερες από 15 τελικές με τη Ρεάλ να έχει σε μεγάλη μέρα τον Κουρτουά ο οποίος ήταν εκεί όταν έπρεπε και κράτησε το μηδέν στην εστία του μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Λίβερπουλ ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Μπήκε από την αρχή δυνατά στο ματς και απείλησε με τον Σαλάχ στο 2' με τον Αιγύπτιο να πλασάρει από το ύψος του πέναλτι αλλά ο γκολκίπερ της Ρεάλ κατάφερε να διώξει με το πόδι. Οι Άγγλοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και είχαν μια ακόμη καλή στιγμή με τον Μίλνερ να σουτάρει στο 11' και τον Κουρτουά να διώχνει.

Η "Βασίλισσα" απάντησε στο 20' με τον Μπενζεμά να δημιουργεί μόνος του μια φάση, να προσπαθεί να πασάρει, τη μπάλα να βρίσκει στον Καμπάκ και τη μπάλα να σταματάει στο δεξί δοκάρι του Άλισον.

Η ομάδα του Κλοπ συνέχισε να έχει την υπεροχή στην αναμέτρηση, να κυκλοφορεί τη μπάλα και να ψάχνει με κάθε τρόπο το γκολ που της έδινε το προβάδισμα. Στο 41' ο Σαλάχ αστόχησε από το ύψος του πέναλτι ενώ στο 42' την ίδια κατάληψη είχε και το σουτ του Βαϊνάλντουμ από εξαιρετική θέση μέσα στην περιοχή. Οι δύο ομάδες πήγαν στο ημίχρονο ισόπαλες χωρίς τέρματα.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Λίβερπουλ απείλησε στα 41'' αλλά και πάλι ο Κορτουά ήταν εκεί και απομάκρυνε το σουτ του Φιρμίνιο. Η Ρεάλ απάντησε στο 66' με διπλή ευκαιρία. Ο Βαλβέρδε με απίστευτη μπαλιά έβγαλε τον Βινίσιους τετ α τετ με τον Άλισον αλλά ο γκολκίπερ της Λίβερπουλ έδιωξε τη μπάλα, αυτή έφτασε στον Μπενζεμά αλλά και πάλι ο Βραζιλιάνος του πήρε τη μπουκιά από το στόμα.

ΤΡΕΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΣΕ ΤΡΙΑ ΛΕΠΤΑ

Το σουτ του Σαλάχ στο 68' βρήκε στα σώματα ενώ την ίδια κατάληξη είχε στο επόμενο λεπτό και το σουτ του Φιρμίνιο μέσα από την περιοχή. Στο 70' ο Ζότα που είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς μπήκε από τα αριστερά, έκανε το σουτ αλλά ο Κουρτουά ήταν και εκεί.

Αυτές ήταν ουσιαστικά και οι τελευταίες καλές στιγμές του αγώνα καθώς εν συνεχεία η Ρεάλ μπόρεσε να κρατήσει εκτός περιοχής τη Λίβερπουλ ενώ οι περισσότερες μπαλιές των Άγγλων στα τελευταία λεπτά δεν είχαν αποτέλεσμα.

Το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα με τη Ρεάλ να παίρνει την πρόκριση στα ημιτελικά και να βρίσκεται στο κυνήγι ενός ακόμη Champions League.

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φίλιπς, Καμπάκ (60' Ζότα), Ρόμπερτσον, Βαϊνάλντουμ, Φαμπίνιο, Μίλνερ (60' Αλκάνταρα), Σαλάχ, Φιρμίνο (82' Σακίρι), Μανέ (82' Τσάμπερλεϊν).

Ρεάλ: Κουρτουά, Βαλβέρδε, Μιλιτάο, Νάτσο, Μεντί, Μόντριτς, Κασεμίρο, Κρόος (72' Οντριοθόλα), Ασένσιο (82' Ίσκο), Μπενζεμά, Βινίσιους (72' Ροντρίγκο).

Photo Credits: © 2021 Jon Super/Associated Press

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ