CHAMPIONS LEAGUE

Λίβερπουλ - Πόρτο 2-0: Χωρίς φρένο οι Κόκκινοι

Ο Σαλάχ πανηγυρίζει το 2-0 της Λίβερπουλ επί της Πόρτο με τον Χέντερσον | 24 Νοεμβρίου 2021
Ο Σαλάχ πανηγυρίζει το 2-0 της Λίβερπουλ επί της Πόρτο με τον Χέντερσον | 24 Νοεμβρίου 2021 © 2021 JON SUPER/AP IMAGES

Η Λίβερπουλ δεν σταματιέται ακόμα κι αν παρατάσσεται με τα δεύτερα και χωρίς βαθμολογικό κίνητρο. Το 2-0 επί της Πόρτο για την 5η αγωνιστική του 2ου ομίλου ήταν απόλυτα δίκαιο αποτέλεσμα. Βασικός ο Κώστας Τσιμίκας.

Η Λίβερπουλ είχε εξασφαλίσει ήδη την πρόκριση και μάλιστα ως νικήτρια του 2ου ομίλου του Champions League και γι' αυτό ο Γιούργκεν Κλοπ παρέταξε αρκετούς αναπληρωματικούς στη βασική ενδεκάδα. Κανένα πρόβλημα, με τους Κόκκινους να επικρατούν με 2-0 της Πόρτο στο "Άνφιλντ" και να κάνουν το 5/5, αφήνοντας τους "δράκους" να παλεύουν για το δεύτερο "εισιτήριο" την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Ατλέτικο.

Άλισον, Μοχάμεντ Σαλάχ και Σαντιό Μανέ έμειναν στην ενδεκάδα για να υπενθυμίζουν ότι πρόκειται για έναν αγώνα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο Άντι Ρόμπερτσον ξεκουράστηκε και έδωσε φανέλα βασικού στον Κώστα Τσιμίκα, ενώ οι Πορτογάλοι παρατάχθηκαν με την καλύτερη διαθέσιμη ενδεκάδα μέχρι το 25', όταν ο Πέπε έγινε αλλαγή λόγω προβλήματος τραυματισμού.

Στο 11ο λεπτό, ο Οτάβιο παραλίγο να βάλει φωτιά στον αγώνα, όταν ήταν αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή, αλλά έκανε τσαφ υπό την πίεση κι ενός τάκλιν της τελευταίας στιγμής από τον Τσιμίκα. Η Λίβερπουλ απέτυχε να βρει ρυθμό στο 1ο ημίχρονο, όμως ούτε οι φιλοξενούμενοι έκαναν κάτι παραπάνω και τιμωρήθηκαν γι' αυτό.

Οι Άγγλοι σημείωσαν γκολ που δεν μέτρησαν λόγω οφσάιντ, όμως στο 52' ένα εκπληκτικό σουτ του Τιάγκο Αλκάνταρα από τα 30 μέτρα δεν γινόταν να ακυρωθεί. Οι Δράκοι δεν μπορούσαν να αντιδράσουν, αφού αυτό το γκολ έδωσε "φτερά" στην ομάδα που στο πρώτο παιχνίδι στο "Ντραγκάο" είχε επικρατήσει με 5-1.

Στο 70ό λεπτό, μία υπέροχη προσποίηση του Σαλάχ κατέληξε στο 2-0 του Αιγύπτιου (που έγινε αλλαγή αμέσως μετά). Η Λίβερπουλ είχε κι άλλες ευκαιρίες στη συνέχεια, όμως το σκορ δεν άλλαξε, όπως και η γιορτή στις κερκίδες.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Ν. Γουίλιαμς, Κονατέ, Ματίπ, Τσιμίκας (64' Ρόμπερτσον), Μόρτον, Τιάγκο (63' Χέντερσον), Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν (82' Μίλνερ), Σαλάχ (71' Φαμπίνιο), Μιναμίνο, Μανέ (72' Ορίγκι)

ΠΟΡΤΟ: Κόστα, Μάριο, Μπεμπά, Πέπε (25' Καρντόζο), Σανούσι, Οτάβιο, Ολιβέιρα (64' Βιτίνια), Ουρίμπε (78' Γκρούγιτς), Ντίας, Εβανίλσον (77' Μαρτίνεθ), Ταρεμί (64' Κονσεϊσάο)

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΠΟΡΤΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ