PREMIER LEAGUE

Λίβερπουλ - Νότιγχαμ 3-2: Οι ρεντς του Κλοπ επιβίωσαν σε ματς θρίλερ με ηγέτη τον Ζότα

Λίβερπουλ - Νότιγχαμ 3-2: Οι ρεντς του Κλοπ επιβίωσαν σε ματς θρίλερ με ηγέτη τον Ζότα
@2023 RUI VIEIRA/AP IMAGES

Σε ένα συναρπαστικό ματς που είχε πέντε γκολ, όλα στα δεύτερο μέρος, η Λίβερπουλ επιβλήθηκε με 3-2 της Νότιγχαμ έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζότα (δύο γκολ) και έμεινε ζωντανή στο κυνήγι ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Η σαββατιάτικη ματσάρα στο "Άνφιλντ" για την 32η αγωνιστική της Premier League βρήκε την Λίβερπουλ να... αντέχει την πίεση της Νότιγχαμ και να πανηγυρίζει στο φινάλε μία μεγάλη νίκη. Οι ρεντς του Γιούργκεν Κλοπ πήραν προβάδισμα δύο φορές στο δεύτερο μέρος με τον Ντιόγκο Ζότα και εκείνοι του Στιβ Κούπερ απάντησαν ισάριθμες φορές με τους Νέκο Γουίλιαμς και Γκιμπς-Γουάιτ, για να έρθει ο Σαλάχ στο 70' και να γράψει το 3-2 που έμελε να γείρει την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ και να διατηρήσει τις ελπίδες για έξοδο στην Ευρώπη.

Το ματς

Η Λίβερπουλ είχε την κατοχή της μπάλας στο πρώτο μέρος όμως δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να πιάσει υψηλό τέμπο, με την Νότιγχαμ να φέρνει το ματς στα μέτρα της και να μην επιτρέπει στον Κέιλορ Νάβας να νιώσει τεράστια πίεση. Ουσιαστικά, τρεις φορές απείλησε την αντίπαλό της η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ και όλες ήταν από... αέρος.

Στο 26' ο Φαν Ντάικ είδε την καρφωτή κεφαλιά του να αποκρούεται εντυπωσιακά από τον Νάβας, στο 29' ο Νέκο Γουίλιαμς έδιωξε μέσα από τη μικρή περιοχή την κεφαλιά του Κονατέ και στο 39' ο Ζότα πήρε την κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή όμως έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, όπου το ματς παιζόταν σε αργό ρυθμό, όλα άλλαξαν στο δεύτερο, με τις φάσεις να διαδέχονται η μία την άλλη και την κάθε ομάδα να εκθέτει τις αμυντικές αδυναμίες της αντιπάλου της.

Λίβερπουλ - Νότιγχαμ 3-2: Οι ρεντς του Κλοπ επιβίωσαν σε ματς θρίλερ με ηγέτη τον Ζότα
@2023 RUI VIEIRA/AP IMAGES

Στο 47ο λεπτό ο Ζότα έκανε το 1-0 με κοντινή κεφαλιά από ασίστ (με κεφαλιά) του Φαμπίνιο, όμως η Νότιγχαμ αντέδρασε, με τον Άλισον να αποκρούει σε κόρνερ το σουτ εκτός περιοχής του Γκιμπς-Γουάιτ στο 48' αλλά να μην έχει απάντηση σε εκείνο του Νέκο Γουίλιαμς στο 51' όπου η μπάλα κόντραρε στον Ρόμπερτσον και άλλαξε πορεία, για να αναπαυτεί στο βάθος της εστίας του.

Λίβερπουλ - Νότιγχαμ 3-2: Οι ρεντς του Κλοπ επιβίωσαν σε ματς θρίλερ με ηγέτη τον Ζότα
@2023 RUI VIEIRA/AP IMAGES

Στο 55' ο Ζότα "χτύπησε" και πάλι όταν έκανε υπέροχο κοντρόλ με το στήθος και εκτέλεσε τον Νάβας με άψογο διαγώνιο πλασέ (2-1) και στο 65' άγγιξε το χατ-τρικ αλλά νικήθηκε από τον Νάβας, με την Νότιγχαμ να επιστρέφει όμως και πάλι στο παιχνίδι, όταν ο Γκιμπς-Γουάιτ έγραψε το 2-2 με συρτό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Οι συγκινήσεις δεν είχαν όμως τελειώσει εκεί, με τον Μοχάμεντ Σαλάχ να αξιοποιεί ιδανικά το καλοχτυπημένο φάουλ του Αλεξάντερ-Άρνολντ και να γράφει το 3-2 με προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής, για να ακολουθήσει μία πίεση των παικτών του Κούπερ και ένα σφυροκόπημα της εστίας των γηπεδούχων.

Λίβερπουλ - Νότιγχαμ 3-2: Οι ρεντς του Κλοπ επιβίωσαν σε ματς θρίλερ με ηγέτη τον Ζότα
@2023 RUI VIEIRA/AP IMAGES

Στο τελευταίο 20λεπτο ο Ιβονίγι είχε μία πολύ καλή ευκαιρία με ανάποδο ψαλίδι και ο Μπρέναν Τζόνσον άγγιξε το 3-3 με πλασέ που έστειλε τη μπάλα να βρει στο δοκάρι, με τις καθυστερήσεις του αγώνα να βρίσκουν και τις δύο ομάδες να κυνηγούν με πάθος ένα γκολ αλλά το 3-2 να παραμένει, για να χαρίσει ένα σπουδαίο τρίποντο στην Λίβερπουλ στη μάχη της Ευρώπης και να κρατήσει την Νότιγχαμ κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

  • ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Φαμπίνιο (60' Τιάγκο), Τζόουνς (81' Μίλνερ), Σαλάχ, Χάκπο (60' Νούνιες), Ζότα (81' Ντίας)
  • ΝΟΤΙΓΧΑΜ: Νάβας, Φελίπε (87' Ντένις), Νιακατέ, Μακένα (30' Γουόραλ), Γουίλιαμς, Μανγκαλά, Ντανίλο, Λόντι (87' Σάριτζ), Φρόιλερ (76' Τζόνσον), Γκιμπς-Γουάιτ, Αβονίγι (87' Αγιού)

Τεράστια νίκη της Λέστερ, ρεκόρ για την Άστον Βίλα

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχωρίζει αναμφίβολα το τρίποντο που πήρε η Λέστερ απέναντι στην Γουλβς στο "Κινγκ Πάουερ Στέιντιουμ", με τις αλεπούδες να επικρατούν με 2-1 και να σκαρφαλώνουν πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, οριακά πάνω από την Έβερτον που πήρε έναν βαθμό στο Λονδίνο κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας (0-0).

Χωρίς νικήτρια έληξε η αναμέτρηση της Μπρέντφορντ με την Άστον Βίλα, με τους βίλανς να βρίσκουν το γκολ της ισοφάρισης (1-1) με τον Λουίζ στο 87' και να εξακολουθούν να κάνουν ευρωπαϊκά όνειρα όντας στην 6η θέση. Μάλιστα, σκόραραν για 19ο σερί παιχνίδι από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία τους ο Ουνάι Έμερι, με τον αριθμό αυτό να αποτελεί ρεκόρ για μία ομάδα επί εποχής Premier League στην εκκίνηση ενός νέου προπονητή στο τιμόνι της.

Τα αποτελέσματα της 32ης αγωνιστικής

  • Άρσεναλ - Σαουθάμπτον 3-3 (20' Μαρτινέλι, 88' Έντεγκααρντ, 90+1' Σακά / 1' Αλκαράς, 14' Γουόλκοτ, 66' Τσαλέτα-Τσαρ)
  • Φούλαμ - Λιντς 2-1 (58' Γουίλσον, 72' Περέιρα / 79' αυτ. Παλίνια)
  • Κρίσταλ Πάλας - Έβερτον 0-0
  • Λίβερπουλ - Νότιγχαμ 3-2 (47' 55' Ζότα, 70' Σαλάχ / 51' Νέκο Γουίλιαμς, 67' Γκιμπς-Γουάιτ)
  • Μπρέντφορντ - Άστον Βίλα 1-1 (65' Τόνι / 88' Λουίζ)
  • Λέστερ - Γουλβς 2-1 (37' πεν. Ιχεανάτσο, 75' Καστάνιε / 13' Κούνια)
  • 23/4 16:00 Νιούκαστλ - Τότεναμ
  • 23/4 16:00 Μπόρνμουθ - Γουέστ Χαμ

* Έχουν αναβληθεί οι αναμετρήσεις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Τσέλσι και Μπράιτον - Μάντσεστερ Σίτι.

Το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής

  • 25/4 21:30 Γουλβς - Κρίσταλ Πάλας
  • 25/4 21:45 Άστον Βίλα - Φούλαμ
  • 25/4 22:00 Λιντς - Λέστερ
  • 26/4 21:30 Νότιγχαμ - Μπράιτον
  • 26/4 21:45 Τσέλσι - Μπρέντφορντ
  • 26/4 21:45 Γουέστ Χαμ - Λίβερπουλ
  • 26/4 22:00 Μάντσεστερ Σίτι - Άρσεναλ
  • 27/4 21:45 Σαουθάμπτον - Μπόρνμουθ
  • 27/4 21:45 Έβερτον - Νιούκαστλ
  • 27/4 22:15 Τότεναμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΝΟΤΙΓΧΑΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ