ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑΣ

Λίβερπουλ - Νόριτς 2-1: Στους "8" του FA Cup με Μιναμίνο να σκοράρει και Τσιμίκα να δημιουργεί

Ο Τσιμίκας κοντρολάρει την μπάλα στο παιχνίδι της Λίβερπουλ με την Νόριτς
Ο Τσιμίκας κοντρολάρει την μπάλα στο παιχνίδι της Λίβερπουλ με την Νόριτς 2022 AP PHOTO/JON SUPER

Η Λίβερπουλ επικράτησε 2-1 της Νόριτς και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας. Συμμετοχή και στα δύο γκολ του Μιναμίνο είχε ο Τσιμίκας (27', 39'), ενώ μείωσε ο Ρουπ στο 76'.

Το εισιτήριο για τη φάση των 16 του FA Cup πανηγύρισε η Λίβερπουλ. Οι Reds πανηγύρισαν τη νίκη 2-1 επί της Νόριτς, με τον Τσιμίκα να έχει συμμετοχή και στα δύο γκολ του Μιναμίνο στο 27' και στο 39'. Η Νόριτς μείωσε με τον Ρουπ στο 76', με τον Γιαννούλη να αγωνίζεται βασικός ολόκληρο το 90λεπτο.

Στο 27ο λεπτό οι γηπεδούχοι μπήκα μπροστά στο σκορ. O Τσιμίκας από τα αριστερά έδωσε την μπάλα στον Ορίγκι στην καρδιά της περιοχής, εκείνος με τη σειρά του πάτησε την μπάλα για τον Μιναμίνο, ο οποίος πλάσαρε για το 1-0 των Reds.

Η Λίβερπουλ συνέχιζε να έχει το πάνω χέρι στο πρώτο μέρος και διπλασίασε τα τέρματά της, με τον Έλληνα μπακ να έχει ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο. Συγκεκριμένα, ο Τσιμίκας εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, έγινε μία προσωρινή απομάκρυνση από την άμυνα της Νόριτς, με τον Μιναμίνο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με ένα πανέμορφο σουτ.

Στο 51ο λεπτό ο Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν έκανε ωραίο σουτ, με την μπάλα να φεύγει στην εξωτερική πλευρά των δικτύων. Στο 76ο λεπτό η Νόριτς μείωσε στο σκορ και ξαναμπήκε στο παιχνίδι. Στο 85' ο Ρόουβ έκανε ωραία προσπάθεια από τα αριστερά, σούταρε, με τον Άλισον να είναι σωτήριος. Στο 87' η Λίβερπουλ απείλησε εκ νέου με τον Ντίας. Το 2-1 έμεινε έως το τέλος και οι Reds προκρίθηκαν.

Λίβερπουλ: Άλισον, Μίλνερ, Κονατέ, Γκόμες, Τσιμίκας, Χέντερσον, Όξλείντ-Τσάμπερλεϊν, Τζόουνς (46' Ελιότ), Μιναμίνο, Ζότα, Οριγκί.

Νόριτς: Κρουλ, Μπάιραμ, Ζίμερμαν, Γκίμπσον, Γιαννούλης, Νόρμαν (61' Γκίλμουρ), Λες Μελού, Ρουπ (77' ΜακΛιν), Ράσιτσα (61' Ρόουβ), Πλατσέτα (46' Σάρτζεντ), Πούκι (61' Ντάουελ).

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑΣ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΝΟΡΙΤΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ