PREMIER LEAGUE

Λίβερπουλ - Νιούκαστλ 2-1: Ο Καρβάλιο στο 90+8' λύτρωσε τους Κόκκινους

Ο Καρβάλιο πανηγυρίζει το τέρμα που σημείωσε στο 98' του αγώνα Λίβερπουλ - Νιουκάστλ | 31 Αυγούστου 2022
Ο Καρβάλιο πανηγυρίζει το τέρμα που σημείωσε στο 98' του αγώνα Λίβερπουλ - Νιουκάστλ | 31 Αυγούστου 2022 © 2022 AP PHOTO/JON SUPER

Η Λίβερπουλ ολοκλήρωσε την ανατροπή απέναντι στη Νιούκαστλ χάρη στον Φάμπιο Καρβάλιο στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων και έσωσε τους βαθμούς της νίκης 2-1 στην 5η αγωνιστική της Premier League.

Ο Γιούργκεν Κλοπ φώναζε για τις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων, αφού η Νιούκαστλ προσπαθούσε διαρκώς να ροκανίσει χρόνο. Το κόρνερ από δεξιά ήταν έτοιμο να εκτελεστεί, αλλά οι αμυντικοί των φιλοξενουμένων δεν ήταν έτοιμοι. Αντιθέτως, ο Μοχάμεντ Σαλάχ ήταν επίμονος, ο Φάμπιο Καρβάλιος έξυπνος για να επιλέξει ένα γυριστό αντί για να κοντρολάρει και η Λίβερπουλ έκανε την ανατροπή στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων, παίρνοντας τη νίκη 2-1 στο "Άνφιλντ".

Τίποτα δεν προμήνυσε αυτό το φινάλε. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν την ίδια ορμή σε σχέση με την εννιάρα προ ημερών απέναντι στην Μπόρνμουθ, ενώ η Νιούκαστλ έπαιξε καλύτερη άμυνα. Μάλιστα, στο ντεμπούτο του, ο Αλεξάντερ Ίσακ έκανε το 1-0 στο 38ο λεπτό και πάγωσε την κόκκινη πλευρά του Μέρσεϊσαϊντ.

Ο προσανατολισμός των φιλοξενουμένων ήταν σαφής και το μόνο που απέμενε για τον Κλοπ ήταν να βρει τρόπο να ξεκλειδώσει την αμυντική λειτουργία τους. Το κατάφερε αρχικά σε μία κόντρα με τον Ρομπέρτο Φιρμίνο στο 60', όμως δεν αρκούσε.

Η τριπλή αλλαγή του 71ου λεπτού περιελάμβανε τον Κώστα Τσιμίκα, αλλά κυρίως τον Καρβάλιο, τον μοναδικό επιθετικογενή ποδοσφαιριστή στον πάγκο. Η δράση μεταφέρθηκε στο γήπεδο της Νιούκαστλ και στις καθυστερήσεων των καθυστερήσεων ο 20χρονος Πορτογάλος έγραψε κι αυτός το όνομά του στο βιβλίο των ηρώων της Λίβερπουλ.

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της Premier League

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ THE PREMIER GREEKS ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΙΚΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ