PREMIER LEAGUE

Λίβερπουλ - Μπράιτον 2-2: Οι τρομεροί γλάροι σόκαραν τους ρεντς

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ με τη φανέλα της Λίβερπουλ κόντρα στην Μπράιτον
Ο Μοχάμεντ Σαλάχ με τη φανέλα της Λίβερπουλ κόντρα στην Μπράιτον @2021 JON SUPER/AP IMAGES

Η Λίβερπουλ προηγήθηκε με δύο γκολ διαφορά στο 24ο λεπτό όμως η γενναία Μπράιτον έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα και πήρε σπουδαία ισοπαλία 2-2 στο Άνφιλντ, αφήνοντας τους κόκκινους τρεις βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Τσέλσι.

Από το ζενίθ στο ναδίρ για την Λίβερπουλ. Έξι ημέρες μετά από το γλυκό νέκταρ που γεύτηκε στο Ολντ Τράφορντ διαλύοντας με 5-0 την αιώνια αντίπαλό της, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η ομάδα του Κλοπ ήπιε... δηλητήριο, αφού σε ένα ματς που βρέθηκε να προηγείται με 2-0 στο 24ο λεπτό και να έχει τον απόλυτο έλεγχο, δέχτηκε δύο γκολ από την εντυπωσιακή Μπράιτον και έμεινε στο 2-2 για την 10η αγωνιστική της Premier League, πετώντας δύο υπερπολύτιμους βαθμούς στη μάχη του τίτλου με την τέταρτη φετινή ισοπαλία της.

Το ματς

Η Λίβερπουλ μπήκε με φόρα στο ματς, έχοντας και τον αέρα του θριάμβου με 5-0 στο Ολντ Τράφορντ επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πριν καν συμπληρωθεί μισή ώρα αγώνα, απέκτησε καθαρό προβάδισμα δύο γκολ απέναντι στην Μπράιτον.

Το 1-0 έγινε μόλις στο 4', με τον Σαλάχ να βρίσκει τον Χέντερσον που έκανε κάθετη κίνηση και τον αρχηγό των κόκκινων να εκτελεί τον Σάντσεθ με υπέροχο φαλτσαριστό σουτ με το δεξί από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Στο 24' ήρθε και το δεύτερο γκολ για τους παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ, με τον Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (μπήκε αλλαγή στο 19' αντί του τραυματία Κεϊτά) να βγάζει καλοζυγισμένη σέντρα από τα δεξιά και τον Μανέ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής.

Στο 34' ο Μανέ πίεσε τον Σάντσεθ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα όμως το γκολ δεν μέτρησε σωστά μετά από χρήση του VAR (η μπάλα είχε βρει στο χέρι του), με την Μπράιτον να παίρνει θάρρος και να ξαναμπαίνει στο ματς στο 41' με εκπληκτικό γκολ του Μουέπου με σέντρα-σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή (2-1).

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λίβερπουλ μπήκε επιθετικά και έστειλε ξανά τη μπάλα στα δίχτυα, όμως ο Σαλάχ δεν χρίστηκε σκόρερ καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ, με τους γλάρους να παγώνουν για δεύτερη φορά το Άνφιλντ, αυτή τη φορά στο 65', όταν ο Τροσάρ χόρεψε την άμυνα των γηπεδούχων και νίκησε με υπέροχο πλασέ τον Άλισον για το 2-2.

Το σκορ αυτό δεν άλλαξε στη συνέχεια, με τους κόκκινους να μοιάζουν σοκαρισμένοι και να μην μπορούν να αντιδράσουν, με την Μπράιτον να παίρνει πανάξια το βαθμό της ισοπαλίας στο Άνφιλντ και να πληγώνει βαθιά τους κόκκινους, που είδαν το εκπληκτικό σερί σκοραρίσματος του Μοχάμεντ Σαλάχ σε όλες τις διοργανώσεις να μη συνεχίζεται και να σταματάει στα 10 ματς.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Κοναντέ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Κεϊτά (24' Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν), Τζόουνς (87' Μιναμίνο), Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο (78' Ζότα)

ΜΠΡΑΙΤΟΝ: Σάντσεθ, Κουκουρέγια, Ντανκ, Μπισούμα (60' ΜακΆλιστερ), Τροσάρ, Μοπέ, Λαλάνα (77' Γκρος), Μόντερ (66' Λάμπτεϊ), Μαρτς, Ντάφι, Φέλτμαν

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής:

Τα καλύτερα στιγμιότυπα:

Λέστερ - Άρσεναλ 0-2

Γουότφορντ - Σαουθάμπτον 0-1

Λίβερπουλ - Μπράιτον 2-2

Νιούκαστλ - Τσέλσι 0-3

Μάντσεστερ Σίτι - Κρίσταλ Πάλας 0-2

Μπέρνλι - Μπρέντφορντ 3-1

Η βαθμολογία της Premier League:

TAGS PREMIER LEAGUE ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ