PREMIER LEAGUE

Λίβερπουλ - Μπόρνμουθ 3-1: Επιβλητική ανατροπή και πρώτο τρίποντο για τους ρεντς

Ο Λουίς Ντίας πανηγυρίζει γκολ της Λίβερπουλ απέναντι στην Μπόρνμουθ | 19 Αυγούστου 2023
Ο Λουίς Ντίας πανηγυρίζει γκολ της Λίβερπουλ απέναντι στην Μπόρνμουθ | 19 Αυγούστου 2023 @2023 RUI VIEIRA/AP IMAGES

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 3' και χρειάστηκε να παίξει για πάνω από μισή ώρα με παίκτη λιγότερο, η Λίβερπουλ ήταν κυριαρχική απέναντι στην Μπόρνμουθ και έφτασε σε ένα πειστικό 3-1 για να πανηγυρίσει το πρώτο τρίποντο της σεζόν.

Μία εβδομάδα μετά από το 1-1 στο δυτικό Λονδίνο με την Τσέλσι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, η Λίβερπουλ υποδέχτηκε το Σάββατο (19/8) στο "Άνφιλντ" την Μπόρνμουθ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Premier League και φρόντισε να ζεστάνει το κοινό της και με το παραπάνω.

Και αυτό γιατί παρότι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο από τα πρώτα λεπτά με το γκολ του Σεμένιο, όχι μόνο βρήκε τα αγωνιστικά και ψυχικά αποθέματα για να κάνει την ανατροπή αλλά την έκανε από το πρώτο κιόλας μέρος, με το δεύτερο να βρίσκει τους παίκτες του Κλοπ να ανεβάζουν ακόμη περισσότερο στροφές και να βρίσκουν και τρίτο γκολ αλλά και να χάνουν ευκαιρίες για περισσότερα γκολ αν και αγωνίζονταν με αριθμητικό μειονέκτημα από το 60ο λεπτό.

Το ματς

Λίβερπουλ και Μπόρνμουθ συναντήθηκαν ξανά στο "Άνφιλντ" 357 ημέρες μετά από το διαστημικό 9-0 των ρεντς στο αντίστοιχο ματς της περασμένης σεζόν και τα κεράσια έδειξαν με το καλημέρα πως δεν ήταν διατεθειμένα σε καμία περίπτωση να παίξουν το ρόλο του σάκου του μποξ, όπως είχε γίνει σε εκείνη την αποφράδα για εκείνους ημέρα.

Πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό έστειλαν τη μπάλα στα δίχτυα αλλά για καλή τύχη των ρεντς ο σκόρερ Άντονι ήταν εκτεθειμένος στην αρχή της φάσης και το γκολ δεν μέτρησε, για να έρθει όμως το 0-1 στο 3'. Ο Φαν Ντάικ τροφοδότησε τον Αλεξάντερ-Άρνολντ λίγο έξω από την περιοχή της Λίβερπουλ και ο δεύτερος έχασε τη μπάλα κατόπιν πίεσης, για να μεταφερθεί αυτή στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων και τον Σεμένιο να κεραυνοβολεί τον Άλισον.

Η Λίβερπουλ προσπάθησε να αντιδράσει, με τον Φαν Ντάικ να έχει κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι στο 6' και τον Αλεξάντερ-Άρνολντ να βλέπει το σουτ του να αποκρούεται από τον Νέτο στο 13', με την πραγματική πίεση από πλευράς της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ να έρχεται μετά το 20ο λεπτό.

Ως συνέπεια η ισοφάριση δεν άργησε να έρθει. Στο 27ο λεπτό ο Ντίας δέχτηκε τη μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής και την σήκωσε υποδειγματικά, για να κάνει το γυριστό πλασέ και να νικήσει τον Νέτο μέσα σε αποθέωση. Με το γκολ αυτό, το νερό άρχισε να μπαίνει στο αυλάκι, για να ολοκληρωθεί η ανατροπή λίγο αργότερα.

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ πανηγυρίζει γκολ της Λίβερπουλ απέναντι στην Μπόρνμουθ | 19 Αυγούστου 2023
Ο Μοχάμεντ Σαλάχ πανηγυρίζει γκολ της Λίβερπουλ απέναντι στην Μπόρνμουθ | 19 Αυγούστου 2023 @2023 RUI VIEIRA/AP IMAGES

Ο Σόμποσλαϊ κέρδισε πέναλτι από τον Ρόθγουελ και ο Σαλάχ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, με τον Νέτο να τον νικάει στο μεταξύ τους τετ α τετ από την άσπρη βούλα αλλά τον Αιγύπτιο να παίρνει το ριμπάουντ και να γράφει το 2-1 στο 36' με ψύχραιμο πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής.

Στο δεύτερο μέρος η Λίβερπουλ μπήκε ακόμα καλύτερα, πιο επιθετικά και πιο συγκεντρωμένα, και αυτό φάνηκε περίτρανα από το γεγονός πως η αποβολή του Μακάλιστερ στο 60' με απευθείας κόκκινη κάρτα δεν την πανικόβαλε ούτε στο ελάχιστο. Τουναντίον, οι ρεντς συνέχισαν να είναι ανώτεροι από τους αντιπάλους τους και να πιέζουν, για να έρθει το 3-1 στο 62', όταν μετά από δυνατό συρτό σουτ του Σόμποσλαϊ ο Νέτο απέκρουσε ασθενώς και ο Ζότα προώθησε τη μπάλα στα δίχτυα.

Ακολούθησαν και άλλες καλές φάσεις από τους ρεντς για να ανεβάσουν το δείκτη του σκορ (πλησίασαν τις 30 τελικές), με την Μπόρνμουθ από την πλευρά της να απειλεί μετά από το 80' αλλά τον Άλισον να λέει ένα μεγαλοπρεπές "όχι" στις δύο ευκαιρίες των Κλάιφερτ και Τραορέ με ισάριθμες εντυπωσιακές επεμβάσεις και να σφραγίζει την πρώτη νίκη της Λίβερπουλ μέσα στη σεζόν.

  • ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (75' Γκόμεζ), Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Σόμποσλαϊ, Μακάλιστερ, Χάκπο (63' Έντο), Σαλάχ (86' Νούνιες), Ζότα (75' Έλιοτ), Ντίας (86' Τσιμίκας)
  • ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ: Nέτο, Άαρονς, Ζαμπάρνι, Σένεσι (84' Τραορέ), Κέρκες, Μπίλινγκ, Ρόθγουελ (76' Κέλι), Σεμένιο (76' Μπρουκς), Κρίστι (63' Κλάιφερτ), Άντονι (63' Μουρ), Σολάνκε

Εκτός έδρας θρίαμβοι για Μπράιτον και Μπρέντφορντ

Στο "Μολινό" η Μπράιτον έστειλε ηχηρό μήνυμα πως και φέτος θα πραγματοποιήσει υψηλές πτήσεις στο πρωτάθλημα, με την ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι να έχει πάρει φόρα από το 5-1 στην πρεμιέρα επί της Σέφιλντ και να σκορπίζει με 4-1 εκτός έδρας την Γουλβς (μέχρι το 55ο λεπτό είχε πετύχει και τα τέσσερα τέρματά της), για να κάνει το "2 στα 2" στην εκκίνηση της φετινής Premier League.

Εξίσου εντυπωσιακή ήταν και η Μπρέντφορντ, η οποία την ίδια ώρα επιβλήθηκε με 3-0 της Φούλαμ στο "Κρέιβεν Κότατζ" στο μίνι λονδρέζικο ντέρμπι, με την ομάδα του Μάρκο Σίλβα να παρατάσσεται χωρίς τον Αλεκσάντερ Μίτροβιτς που όλα δείχνουν πως θα συνεχίσει την καριέρα του στην Σαουδική Αραβία με τη φανέλα της Αλ Χιλάλ.

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

  • Νότιγχαμ - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 2-1 (3' Αβονίγι, 89' Γουντ / 48' Χάμερ)
  • Λίβερπουλ - Μπόρνμουθ 3-1 (27' Ντίας, 36' Σαλάχ, 62' Ζότα / 3' Σεμένιο)
  • Γουλβς - Μπράιτον 1-4 (61' Χι-Τσαν / 15' Μιτόμα, 46' Εστουπινάν, 51' 55' Μαρτς)
  • Φούλαμ - Μπρέντφορντ 0-3 (44' Γουίσα, 66' πεν. 90+2' Εμπεουμό)
  • 19/8 19:30 Τότεναμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
  • 19/8 22:00 Μάντσεστερ Σίτι - Νιούκαστλ
  • 20/8 16:00 Άστον Βίλα - Έβερτον
  • 20/8 18:30 Γουέστ Χαμ - Τσέλσι
  • 21/8 22:00 Κρίσταλ Πάλας - Άρσεναλ

* Η αναμέτρηση Λούτον - Μπέρνλι που ήταν προγραμματισμένη για την 2η αγωνιστική, έχει αναβληθεί λόγω εργασιών που γίνονται στο γήπεδο της νεοφώτιστης.

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

  • 25/8 22:00 Τσέλσι - Λούτον
  • 26/8 14:30 Μπόρνμουθ - Τότεναμ
  • 26/8 17:00 Μπρέντφορντ - Κρίσταλ Πάλας
  • 26/8 17:00 Άρσεναλ - Φούλαμ
  • 26/8 17:00 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Νότιγχαμ
  • 26/8 17:00 Έβερτον - Γουλβς
  • 26/8 19:30 Μπράιτον - Γουέστ Χαμ
  • 27/8 16:00 Σέφιλντ - Μάντσεστερ Σίτι
  • 27/8 16:00 Μπέρνλι - Άστον Βίλα
  • 27/8 18:30 Νιούκαστλ - Λίβερπουλ
TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ