CHAMPIONS LEAGUE

Λίβερπουλ - Μπενφίκα 3-3: Χορταστικό ματς, στα ημιτελικά του Champions League οι Reds με Τσιμίκα και Φιρμίνο

Ο Φιρμίνο πανηγυρίζει γκολ του στο Λίβερπουλ - Μπενφίκα
Ο Φιρμίνο πανηγυρίζει γκολ του στο Λίβερπουλ - Μπενφίκα 2022 AP PHOTO/JON SUPER)

Η Λίβερπουλ πανηγύρισε την πρόκριση στον ημιτελικό του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει τη Βιγιαρεάλ μετά το 3-3 με την Μπενφίκα (6-4 συνολικό σκορ). Σε καταπληκτική βραδιά βρέθηκε ο Τσιμίκας, ο οποίος μοίρασε δύο ασίστ και αναδείχθηκε MVP. Κονατέ (21') και Φιρμίνο (55', 65') τα γκολ των Reds, Ράμος (32'), Γιάρεμτσουκ (73') και Νούνιες (82') των αετών.

Σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι στο Άνφιλντ, η Λίβερπουλ ήταν εκείνη που πανηγύρισε την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει τη Βιγιαρεάλ. Το ματς κόντρα στην Μπενφίκα έληξε 3-3 και σε συνδυασμό με τη νίκη 3-1 στο Λουζ πήρε το εισιτήριο για τους τέσσερις της διοργάνωσης. Ένα μαγικό βράδυ έζησε ο Κώστας Τσιμίκας, ο οποίος μοίρασε δύο ασίστ και αναδείχθηκε MVP του αγώνα.

Πριν από το παιχνίδι, οι οπαδοί της Λίβερπουλ παρουσίασαν ένα εντυπωσιακό κορεό στο Kop αφιερωμένο στην μνήμη των 97 θυμάτων του Χίλσμπορο. Οι Reds είχαν αρκετές αλλαγές, ενώ βασικός ξεκίνησε ο Τσιμίκας, ο οποίος τέθηκε αντιμέτωπος με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο σε μία ελληνική... μονομαχία.

Την πρώτη στιγμή στο ματς δημιούργησαν οι Πορτογάλοι με ένα σουτ του Έβερτον εκτός περιοχής, που πέρασε δίπλα από την εστία του Άλισον. Όσο κυλούσαν τα λεπτά, οι Reds έπαιρναν την κατοχή του παιχνιδιού και κυκλοφορούσαν την μπάλα προσπαθώντας να βρουν διαδρόμους. Στο 20' σε προσπάθεια από τα δεξιά, ο Βλαχοδήμος χρειάστηκε να επέμβει με διπλή προσπάθεια για να διώξει. Ένα λεπτό αργότερα η Λίβερπουλ προηγήθηκε στο σκορ. Ο Τσιμίκας εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Κονατέ πήρε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Μπενφίκα προσπάθησε και βρήκε άμεση απάντηση, όταν ο Νούνιες έσκαψε την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα. Όμως ήταν εκτεθειμένος όταν πήρε την πάσα, με συνέπεια να μη μετρήσει το τέρμα. Στο 26' ο Βλαχοδήμος χρειάστηκε να δείξει γι' ακόμη μία φορά τις ικανότητές του, όταν απέκρουσε σουτ του Ντίας από τα δεξιά. Μία ανάσα από το 2-0 έφτασε η Λίβερπουλ στο 30', όταν ο Φιρμίνο πήρε την κεφαλιά από κοντά, αλλά η μπάλα κόντραρε στην πλάτη του Βερτόνχεν.

Στο 32' η Μπενφίκα έδειξε ότι είναι παρούσα. Ο Ράμος έπειτα από παρέμβαση του Μίλνερ πάτησε στην περιοχή απέναντι από τον Άλισον και έκανε το 1-1. Η φάση εξετάστηκε για κάμποσα λεπτά στο VAR για περίπτωση οφσάιντ, όμως δεν άλλαξε η αρχική απόφαση. Το παραπάνω σκορ έμεινε έως τη λήξη του πρώτου μέρους, καθώς δεν υπήρξε κάποια ουσιαστική στιγμή εκτός από κάποια σουτ των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο μέρος η Λίβερπουλ μπήκε θέλοντας να κρατήσει την μπάλα και να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα. Έτσι, δεν άργησε η στιγμή που έκανε το 2-1. Έπειτα από λάθος στην άμυνα της Μπενφίκα και ιδιαίτερα του Βλαχοδήμου που έχασε την μπάλα από τα χέρια, ο Ζότα από τα αριστερά έκανε τη σέντρα, ο Φιρμίνο πετάχτηκε και σκόραρε.

Η Λίβερπουλ συνέχισε να έχει το πάνω χέρι στο παιχνίδι, με την Μπενφίκα να μην μπορεί να αντιδράσει. Στο 65ο λεπτό οι Reds έκαναν τρία τα τέρματά τους. Ο Τσιμίκας εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, έβγαλε καταπληκτική μπαλιά προς τον Φιρμίνο, ο οποίος πέτυχε το δεύτερο γκολ του.

Οι φιλοξενούμενοι όμως έδειξαν γι' ακόμη μία φορά ότι είναι ζωντανοί. Έπειτα από εξαιρετική πάσα ο Γιάρεμτσουκ καλυπτόταν οριακά και νίκησε τον κίπερ της Λίβερπουλ για το 3-2 στο 73'. Εννέα λεπτά αργότερα οι αετοί της Λισαβόνας έφεραν το ματς στα ίσα. Σκόρερ ήταν ο Νούνιες με ωραίο πλασέ. Να σημειωθεί πως και στις δύο περιπτώσεις το VAR διόρθωσε τις αρχικές αποφάσεις του βοηθού για οφσάιντ.

Στο 90+4' ο Σαλάχ μοίρασε αριστερά στον Μανέ, ο οποίος έκανε το πλασέ, αλλά το γκολ δεν μέτρησε, καθώς ο Σενεγαλέζος ήταν σε θέση οφσάιντ. Έτσι, το 3-3 παρέμεινε έως το φινάλε και η Λίβερπουλ πήρε την πρόκριση.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Γκόμες, Κονατέ, Ματίπ, Τσιμίκας, Κεϊτά, Μίλνερ (58' Τιάγκο), Χέντερσον (58' Φαμπίνιο), Ζότα (57' Σαλάχ), Φιρμίνο (90+1' Οριγκί), Ντίας (66' Μανέ)

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Βλαχοδήμος, Ζιλμπέρτο (90+1' Ντίας), Οταμέντι, Φερτόνχεν, Γκριμάλδο, Βάιγκλ, Τάαραμπτ (66' Μάριο), Έβερτον (90+1' Αλμέιντα), Γκονσάλβες, Ράμος (78' Μπερνάρδο), Νούνιες

Τα αποτελέσματα των δεύτερων προημιτελικών

Τα αποτελέσματα των πρώτων προημιτελικών

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΜΠΕΝΦΙΚΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΙΚΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ