CHAMPIONS LEAGUE

Λίβερπουλ - Μίλαν 3-2: Ματσάρα στο Άνφιλντ και κόκκινη κυριαρχία με ανατροπή στην ανατροπή

Ο Χέντερσον πανηγυρίζει το 3-2 κόντρα στη Μίλαν με Ρόμπερτσον και Γκόμεζ
Ο Χέντερσον πανηγυρίζει το 3-2 κόντρα στη Μίλαν με Ρόμπερτσον και Γκόμεζ 2021 RUI VIEIRA/AP IMAGES

Σε ένα συγκλονιστικό ματς που καθήλωσε το ποδοσφαιρικό κοινό έχοντας δύο ανατροπές, η Λίβερπουλ επιβλήθηκε 3-2 της Μίλαν στο Άνφιλντ και άρχισε ιδανικά την πορεία της στο φετινό Champions League.

Το Άνφιλντ άνοιξε το βράδυ της Τετάρτης (15/9) τις πύλες του για να φιλοξενήσει ευρωπαϊκό ματς της Λίβερπουλ με κόσμο στις εξέδρες μετά από 552 ημέρες και αυτό κόντρα στην Μίλαν -η οποία έπαιξε για πρώτη φορά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μετά από 2.745 ημέρες- ήταν μία πραγματική διαφήμιση για τον βασιλιά των σπορ: το ποδόσφαιρο.

Οι δύο ομάδες, που μαζί μετρούν 13 Κύπελλα Πρωταθλητριών/Champions League αναμετρήθηκαν μόλις για τρίτη φορά στην ιστορία τους και πρώτη σε ομίλους, μετά από τα ραντεβού τους στους τελικούς του 2005 και του 2007, και προσέφεραν ένα θεσπέσιο και χορταστικό ποδοσφαιρικό πιάτο στο κοινό.

Το φινάλε βρήκε την Λίβερπουλ να παίρνει τη νίκη με 3-2 σε ένα ματς που είχε δύο ανατροπές (!), με τους κόκκινους να σκαρφαλώνουν έτσι με το καλημέρα στην κορυφή του 2ου ομίλου καθώς την ίδια ώρα η Ατλέτικο κόλλησε στο 0-0 με την Πόρτο στην Μαδρίτη στο έτερο ματς του ομίλου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Λίβερπουλ διεύρυνε σε 15 παιχνίδια το αήττητο σερί της σε όλες διοργανώσεις (12 νίκες - 3 ισοπαλίες) ενώ η Μίλαν είχε να χάσει σε πρώτο παιχνίδι φάσης ομίλων από το μακρινό 1996 (2-3 από την Πόρτο).

Το ματς

Η Λίβερπουλ ήταν σαρωτική στο πρώτο δεκάλεπτο και δεν άφησε την Μίλαν να πάρει ανάσα, με τις φάσεις μπροστά στα καρέ του Μενιάν να διαδέχονται η μία την άλλη και το γκολ να έρχεται φυσιολογικά στο 9ο λεπτό: ο Αλεξάντερ-Άρνολντ συνδυάστηκε με τον Σαλάχ και εφόρμησε προς την αντίπαλη περιοχή από τα δεξιά, για να κάνει το πλασέ και τη μπάλα να βρει στα πόδια του Τομόρι για να αναπαυτεί στο βάθος της εστίας των ροσονέρι (χρεώθηκε ως αυτόγκολ).

Λίγα λεπτά αργότερα η Λίβερπουλ, που συνέχιζε να παίζει σαν τη γάτα με το ποντίκι την Μίλαν, είχε πολύ μεγάλη ευκαιρία και για δεύτερο γκολ. Από το χέρι του Μπενασέρ στο σουτ του Ρόμπερτσον εντός περιοχής ο Σαλάχ έστησε τη μπάλα στην άσπρη βούλα, όμως ο Μενιάν νίκησε τον Αιγύπτιο και στη συνέχεια απέκρουσε και την κεφαλιά του Ζότα (μόλις το δεύτερο πέναλτι του Σαλάχ που δεν κατέληξε σε γκολ σε 19 συνολικά εκτελέσεις του με την κόκκινη φανέλα).

Παρά το χαμένο πέναλτι η Λίβερπουλ συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο και στο 35ο λεπτό έφτασε να έχει 14 τελικές και 10 κόρνερ έναντι μόλις 1 τελικής και κανενός κόρνερ της Μίλαν, με τους ροσονέρι όμως να μένουν ζωντανοί στο σφυροκόπημα των Άγγλων και να τους τιμωρούν λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου.

Η αρχή έγινε στο 42' όταν έκρυψαν τη μπάλα, με τον Λεάο να βγάζει υπέροχη ασίστ στον Ρέμπιτς και τον Κροάτη να νικάει με εξαιρετικό δεξί πλασέ τον Άλισον για να γράψει το 1-1 στην δεύτερη τελική της Μίλαν στο ματς και στην πρώτη της εντός εστίας.

Η νέα ψυχρολουσία για την Λίβερπουλ ήρθε 110 δευτερόλεπτα αργότερα, με τους παίκτες του Στέφανο Πιόλι να βγαίνουν ξανά ταχύτατα στην κόντρα και να φτάνουν στο 2-1, με τον Ρόμπερτσον να σώζει αρχικά την παραβίαση της εστίας του με τάκλιν αυτοθυσίας αλλά τον Μπραχίμ Ντίαθ να ακολουθεί τη φάση και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με προβολή μέσα από τη μικρή περιοχή μπροστά σε ανυπεράσπιστη εστία.

Οι συγκινήσεις δεν είχαν τελειώσει πάντως στο ματς καθώς στο δεύτερο ημίχρονο η Λίβερπουλ μπήκε αποφασισμένη να αποκαταστήσει την ποδοσφαιρική τάξη και δικαιοσύνη -βάσει των ευκαιριών των δύο ομάδων στο ματς- και το πέτυχε. Η ισοφάριση ήρθε μάλιστα πολύ γρήγορα, με τον Οριγκί να βγάζει απίστευτη ασίστ για τον Σαλάχ και τον Αιγύπτιο να νικάει τον Μενιάν με πλασέ, για να γράψει το 2-2 στο 48' και να εξιλεωθεί για την ήττα του από τον Γάλλο κίπερ στην εκτέλεση πέναλτι.

Με το γκολ αυτό το νερό μπήκε στο αυλάκι και στο 69' είχε έρθει η ώρα για τη δεύτερη ανατροπή στο ματς, αυτή φορά κόκκινης απόχρωσης. Μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα στρώθηκε στο δεξί πόδι του Χέντερσον, με τον κάπτεν της Λίβερπουλ να πιάνει δυνατό σουτ και να την στέλνει συστημένη στη δεξιά γωνία της εστίας του Μενιάν, για να γράψει το 3-2.

Αποτέλεσμα που έμεινε μέχρι το φινάλε, με τους γηπεδούχους να διαχειρίζονται αυτή τη φορά καλύτερα το υπέρ τους προβάδισμα και να μην επιτρέπουν στην Μίλαν να τους βάλει σε νέες περιπέτειες, για να κάνουν έτσι το πρώτο βήμα πρόκρισης για τα νοκ-άουτ ματς σε έναν όμιλο φωτιά στον οποίο συμμετέχουν και οι Ατλέτικο Μαδρίτης και Πόρτο.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ματίπ, Γκόμεζ, Ρόμπερτσον, Κεϊτά (71' Τιάγκο), Φαμπίνιο, Χέντερσον (84' Μίλνερ), Σαλάχ (84' Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν), Οριγκί (63' Μανέ) Ζότα (71' Τζόουνς)

ΜΙΛΑΝ: Μενιάν, Καλάμπρια, Κιάερ, Τομόρι, Ερναντέζ, Κεσιέ, Μπενασέρ (71' Τονάλι), Σαλεμάκερς (62' Φλορέντσι), Ντίαθ, Λεάο (62' Ζιρού), Ρέμπιτς (83' Μαλντίνι)

Το αποτελεσματα της 1ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία:

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΜΙΛΑΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ