PREMIER LEAGUE

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι 2-2: Η ματσάρα στο Άνφιλντ είχε τέσσερα γκολ αλλά δεν έβγαλε νικήτρια

Μονομαχία Σαλάχ - Ντίας σε ματς της Λίβερπουλ με την Μάντσεστερ Σίτι στο Άνφιλντ | 7 Φεβρουαρίου 2021
Μονομαχία Σαλάχ - Ντίας σε ματς της Λίβερπουλ με την Μάντσεστερ Σίτι στο Άνφιλντ | 7 Φεβρουαρίου 2021 @2021 TIM KEETON/POOL VIA AP IMAGES

Σε ένα συγκλονιστικό ματς που αποτέλεσε διαφήμιση ποδοσφαίρου έχοντας τέσσερα γκολ και μεγάλες φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι έμειναν στο 2-2 στο Άνφιλντ στο μεγάλο ματς της 7ης αγωνιστικής της Premier League.

Ένα ματς όνειρο για τους πάνω από 50.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στις εξέδρες του Άνφιλντ και τους εκατομμύρια που το είδαν σε κάθε γωνιά του πλανήτη μέσα από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες έλαβε χώρα το βράδυ της Κυριακής και το οποίο έφερε αντιμέτωπες τις πρωταθλήτριες Αγγλίας των τεσσάρων τελευταίων ετών, με την Λίβερπουλ να έρχεται ισόπαλη 2-2 με την Μάντσεστερ Σίτι για την 7η αγωνιστική της Premier League.

Στο πρώτο ημίχρονο υπήρχε ένας επιθετικός μονόλογος της Σίτι από το 20' μέχρι το 45' όμως δεν μπήκε γκολ, για να ακολουθήσει μία κόκκινη και γαλάζια καταιγίδα στο δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα του Κλοπ πήρε δύο φορές το προβάδισμα με τους Μανέ και Σαλάχ και εκείνη του Γκουαρδιόλα απάντησε ισάριθμες με τους Φόντεν και Ντε Μπρόινε, για να κάτσει η μπίλια στο 2-2 στο φινάλε και να χαμογελάει η... Τσέλσι που εκμεταλλεύτηκε την απώλεια αμφοτέρων για να βρεθεί μόνη στην κορυφή.

Αξίζει να σημειωθεί πως με το αποτέλεσμα αυτό η Σίτι έφυγε αήττητη από το Άνφιλντ για δεύτερη διαδοχική σεζόν (είχε θριαμβεύσει με 4-1 την περασμένη σεζόν), με την Λίβερπουλ να διευρύνει σε 17 ματς το αήττητο σερί της στην Premier League (12 νίκες - 5 ισοπαλίες) και τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ να μένει αήττητος και στο 51ο παιχνίδι του στο πρωτάθλημα με τη φανέλα της Λίβερπουλ στο Άνφιλντ (44 νίκες - 7 ισοπαλίες το ρεκόρ του).

Το ματς

Η σπουδαία μάχη στο Μέρσεϊσαϊντ βρήκε την Λίβερπουλ να μπαίνει με μεγαλύτερη ορμή, αποφασιστικότητα και διάθεση να έχει τη μπάλα στα πόδια της στα πρώτα 15 λεπτά όμως στο διάστημα αυτό δεν μπόρεσε να φτιάξει κάποια επικίνδυνη φάση στα καρέ του Έντερσον, για να ακολουθήσει μία τρομερή κυριαρχία από πλευράς Μάντσεστερ Σίτι.

Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα ανέλαβαν τον απόλυτο έλεγχο μετά το πρώτο τέταρτο και όχι μόνο δημιούργησαν ουκ ολίγες φάσεις στη μεγάλη περιοχή του Άλισον αλλά υποχρέωσαν τους γηπεδούχους σε εντελώς παθητικό ρόλο και το κοινό των κόκκινων να αισθάνεται άγχος και ανασφάλεια κάθε φορά που οι πολίτες περνούσαν το χώρο του κέντρου και κινούνταν -κυρίως- από την αριστερή πλευρά.

Οι Φόντεν και Γκρίλις δημιούργησαν αμέτρητους πονοκεφάλους στους Μίλνερ και Ματίπ (έμειναν απροσταύτευτοι από τους Φαμπίνιο και Χέντερσον), με την πρωταθλήτρια Αγγλίας να φτάνει συνολικά τις 7 τελικές στο πρώτο 45λεπτο (1 η Λίβερπουλ, καμία εντός εστίας) και να αισθάνεται καθόλα αδικημένη που δεν βρήκε τουλάχιστον μία φορά το δρόμο προς τα δίχτυα.

Πώς έμεινε το 0-0; Ο Άλισον απέκρουσε εντυπωσιακά με τα πόδια το πλασέ του Φόντεν εντός περιοχής στο 20' μετά από εκπληκτική ατομική ενέργεια και έξοχη κάθετη πάσα του Μπερνάρντο Σίλβα, ο Κέβιν Ντε Μπρόινε έστειλε τη μπάλα να φύγει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι με αριστερό διαγώνιο σουτ στο 24' ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Βέλγος έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση.

Στο 44' μάλιστα οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν εκ νέου το γκολ, σε μία φάση που άρχισε με βολέ του Έντερσον, με τον Φόντεν να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας των κόκκινων και τον Άλισον να πραγματοποιεί μία ακόμα εξαιρετική επέμβαση στο ντέρμπι, βγαίνοντας εγκαίρως από την εστία του και διώχνοντας σωτήρια με τα πόδια.

Σε αντίθεση πάντως με το πρώτο ημίχρονο που ήταν επιθετικός μονόλογος της Σίτι και δεν είχε γκολ, το δεύτερο 45λεπτο ήταν μία εντελώς διαφορετική υπόθεση, καθώς είχε τέσσερα γκολ, με τις δύο ομάδες να επιδίδονται σε ένα επιθετικό κρεσέντο και το 2-2 να φαντάζει φτωχό στο φινάλε με βάση τις ευκαιρίες που είχαν συνολικά.

Ο χορός των τερμάτων άνοιξε στο 59' όταν ο Σαλάχ εφόρμησε προς την αντίπαλη περιοχή και βρήκε πάνω στην κίνηση τον Μανέ, με τον Σενεγαλέζο να ξεφεύγει από τον Ντίας και με εκπληκτικό δεξί πλασέ να κάνει το 1-0 απέναντι στον Έντερσον.

Δέκα λεπτά αργότερα ήρθε η αντίδραση από πλευράς Σίτι, με τον Ζεσούς να βρίσκει τον Φόντεν μέσα στη μεγάλη περιοχή της Λίβερπουλ και σε θέση αριστερά και τον Άγγλο να εκτελεί τον Άλισον με διαγώνιο σουτ εντός περιοχής (1-1).

Οι συγκινήσεις όμως δεν είχαν τελειώσει, με τον Σαλάχ να παίρνει προσωπικά το ματς, να αδειάζει τη μισή άμυνα της Σίτι στο 76ο λεπτό (τελευταίος που "έφαγε" την εκπληκτική ντρίμπλα του ο Λαπόρτ) και να γράφει το 2-1 με δεξί διαγώνιο σουτ εντός περιοχής μέσα σε αποθέωση.

Η Σίτι δεν ήταν διατεθειμένη ωστόσο να αποχωρήσει με σκυμμένο το κεφάλι από την έδρα των κόκκινων και το έδειξε με εμφατικό τρόπο στο 81', με τον Κέβιν Ντε Μπράινε να βρίσκεται σε θέση βολής και να μη συγχωρεί τους γηπεδούχους, στέλνοντας τη μπάλα με άπιαστο αριστερό σουτ στη δεξιά γωνία της εστίας του Άλισον (2-2).

Στα τελευταία 15 λεπτά το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά και τρομερό ρυθμό όμως το πέμπτο γκολ δεν ήρθε, με την Λίβερπουλ να έχει μάλιστα τη μεγαλύτερη ευκαιρία για να πανηγυρίσει, αλλά τον Ρόδρι να πραγματοποιεί σωτήρια επέμβαση και να στερεί από τον Φαμπίνιο τη χαρά να χαρίσει το τρίποντο στην ομάδα του σε ένα ματς-όνειρο.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Μίλνερ (78' Γκόμεζ), Ματίπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Τζόουνς, Μανέ, Σαλάχ, Ζότα (68' Φιρμίνο)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Λαπόρτ, Κανσέλο, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε, Μπερνάρντο, Ζεσούς, Φόντεν, Γκρίλις (66' Στέρλινγκ)

Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής στην Premier League

Τα highlights των αγώνων

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Έβερτον 1-1

Γουλβς - Νιούκαστλ 2-1

Λιντς - Γουότφορντ 1-0

Τσέλσι - Σαουθάμπτον 3-1

Μπέρνλι - Νόριτς 0-0

Μπράιτον - Άρσεναλ 0-0

Τότεναμ - Άστον Βίλα 2-1

Γουέστ Χαμ - Μπρέντφορντ 1-2

Κρίσταλ Πάλας - Λέστερ 2-2

Η βαθμολογία της Premier League

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ THE PREMIER GREEKS ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΙΚΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ